NRK Meny
Normal

Fenne i lykkerus har snudd motgangen: – En stor lettelse

POKLJUKA (NRK): Hilde Fenne (22) har slitt i flere år og fikk ikke fornyet landslagsplass før denne sesongen. Så har hun plutselig slått tilbake som Norges klart beste løper i Slovenia.

Fenne

GLAD: Hilde Fenne har vært lyspunktet for skiskytterkvinnene denne helgen.

Noen ganger betyr en 8. plass alt. Og en slik dag var det for Hilde Fenne i dag etter at hun gikk inn til klar karrierebeste, under jaktstarten i Pokljuka. Underveis hadde hun sjansen til å gå seg inn på pallen, men etter bom på hver av stående seriene endte hun et halvt minutt bak Kaisa Mäkäräinen på tredjeplass. Men med et jubelhyl gikk hun forbi NRKs kamera i målområdet.

– Det er en slik lettelse. Det blir så moro. Det er så moro. Herregud. Jeg har ikke ord. Sjukt moro, sier Fenne til NRK mens ordene stokker seg i lykkerusen.

BIATHLON-SLOVENIA-WOMEN-IBU-WORLD-CUP

I FORM: Hilde Fenne under lørdagens jaktstart i Pokljuka.

Foto: JURE MAKOVEC / Afp

Det var i alle fall ingen tvil om hvem som hadde det bredeste smilet i målområdet.

– Jeg begynner nesten å vondt i kinnene, sier Hilde Fenne.

Mye motgang

Fennes karriere så ut som den hadde fått real fart på seg i 2013-sesongen da hun var med på stafettlaget som tok VM-gull i Nove Mesto. Men så har hun slitt og motgangen har vært tøff. At hun brakk foten i 2014 gjorde det enda tråere. Før årets sesong ble hun satt på rekruttlaget i stedet for landslaget.

– Hilde har hatt noen litt kjedelige år. I år har hun fått den roen hun trengte på utviklingslaget. Jeg tror Hilde er veldig glad for det i dag, sier landslagstrener Stian Eckhoff.

Allerede på torsdag perset hun i verdenscupen med 18. plass. På jaktstarten lå hun i hælene på pallkampen. Til slutt ble det 8. plass etter en bom på hver av de stående skyteseriene.

Har trøstet hverandre

– Det er veldig fortjent. Hun har hatt sitt å stri med de siste årene og brekt foten. Det ene etter det andre har ikke stemt. Det er godt å se at når det stemmer så er hun virkelig god, sier Synnøve Solemdal, som sier at de to har funnet trøst i hverandre ettersom begge har slitt med motgang.

Fenne banket landslagsjentene med topp ti-plasseringen. Solemdal var nest beste norske løper med 23 plass. Deretter fulgte Marte Olsbu på 29.plass og Tiril Echoff på 34. plass.

– Hadde du trodd at du skulle prestere på dette nivået?

–Skal jeg være ærlig så hadde jeg ikke trodd det. Jeg har hatt et håp om at det er i meg, sier Fenne.

– Jeg tror jeg har senket skuldrene. Målet er bare ha det bare moro. Det hadde jeg definitivt.. definitivt.., sier Fenne før ordene stokker seg

– I år har jeg hatt det skikkelig moro. Sjukt moro, oppsummerer hun.

Siste nytt

  • NFL-stjerne satser videre

    Den amerikanske quarterbacken Tom Brady (40) tar en ny sesong med New England Patriots i amerikansk fotball. Det melder hans agent til ESPN. Brady har vært proff i 18 år og har de fleste rekordene i NFL, blant annet med flest Super Bowl-seire (fem).

    SPO-FBN-SUPER-BOWL-LII---PHILADELPHIA-EAGLES-V-NEW-ENGLAND-PATRI
    Foto: Patrick Smith / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma