Hopp til innhold

Lottes store gjennombrudd

Lotte Smiseth Sejersted slo gjennom som utforkjører i verdenscupen med sin femteplass i finalen i Lenzerheide onsdag.

Video Femteplass for Sejersted i sesongfinalen

Lotte Smiseth Sejersted slo til med femteplass i utforfinalen i Sveits

Det er første gangen hun er på poengplass i utfor i det hele tatt. Nå var hun bare 44 hundredeler fra pallen, og tok 45 poeng i verdenscupen.

Amerikanske Julia Mancuso vant foran Elisabeth Görgl og Lindsay Vonn.

Lotte Smisteh Sejersted, som fylte 20 år for mindre enn to uker siden, og som tok gull i junior-VM i februar, kjørte tidlig, og var over sekundet foran nærmeste konkurrent da hun kjørte i mål.

- Jeg bestemte meg for å gi alt og er veldig fornøyd med dette. Det var en vanskelig løype som ingen klarer å kjøre perfekt. Jeg tror løypa passet meg spesielt bra siden den var veldig teknisk, sa Sejersted til NTB etter karrierens første plassering blant de ti beste i verdenscupsammenheng.

Lotte Smiseth Sejersted

Lotte Smiseth Sejersted

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Etterhvert måtte den ene etter dan andre gi tapt for den unge lovende norske fartskjøreren. Bare fire av de aller beste kjørte bedre.

I en sesong der Sejersteds 32 poeng (10 i super-G, 22 i kombinasjon) er jentenes eneste notering i verdenscupen før finalen, er dette er stor opptur for norsk alpinsport.

Riesch mistet v-cup-ledelsen

I kampen om seieren i det totale verdenscupen ble det dramatisk.

Østerrikske Maria Riech ledet verdenscupen med 23 poeng på Lindsay Vonn foran rennet i Lenzerheide, men sprakk helt ved inngangen til henget midtveis.

Hun endte til slutt uten poeng, mens Vonn med sin fjerdeplass innkasserte 50 poeng. Foran de siste tre konkurransene leder dermed Vonn med 22 poeng i sammendraget, og har initiativet i kampen om pokalen.

Vonn hadde på forhånd sikret seieren i utforcupen.

NRK kommer med mer!

Siste nytt

 • Storhamar til NM-finale

  Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1.

  De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene.

  Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)

  NM sluttspill menn ishockey mellom Vålerenga og Storhamar
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste