NRK Meny
Normal

Lottes store gjennombrudd

Lotte Smiseth Sejersted slo gjennom som utforkjører i verdenscupen med sin femteplass i finalen i Lenzerheide onsdag.

Video Femteplass for Sejersted i sesongfinalen

Lotte Smiseth Sejersted slo til med femteplass i utforfinalen i Sveits

Det er første gangen hun er på poengplass i utfor i det hele tatt. Nå var hun bare 44 hundredeler fra pallen, og tok 45 poeng i verdenscupen.

Amerikanske Julia Mancuso vant foran Elisabeth Görgl og Lindsay Vonn.

Lotte Smisteh Sejersted, som fylte 20 år for mindre enn to uker siden, og som tok gull i junior-VM i februar, kjørte tidlig, og var over sekundet foran nærmeste konkurrent da hun kjørte i mål.

- Jeg bestemte meg for å gi alt og er veldig fornøyd med dette. Det var en vanskelig løype som ingen klarer å kjøre perfekt. Jeg tror løypa passet meg spesielt bra siden den var veldig teknisk, sa Sejersted til NTB etter karrierens første plassering blant de ti beste i verdenscupsammenheng.

Lotte Smiseth Sejersted

Lotte Smiseth Sejersted

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Etterhvert måtte den ene etter dan andre gi tapt for den unge lovende norske fartskjøreren. Bare fire av de aller beste kjørte bedre.

I en sesong der Sejersteds 32 poeng (10 i super-G, 22 i kombinasjon) er jentenes eneste notering i verdenscupen før finalen, er dette er stor opptur for norsk alpinsport.

Riesch mistet v-cup-ledelsen

I kampen om seieren i det totale verdenscupen ble det dramatisk.

Østerrikske Maria Riech ledet verdenscupen med 23 poeng på Lindsay Vonn foran rennet i Lenzerheide, men sprakk helt ved inngangen til henget midtveis.

Hun endte til slutt uten poeng, mens Vonn med sin fjerdeplass innkasserte 50 poeng. Foran de siste tre konkurransene leder dermed Vonn med 22 poeng i sammendraget, og har initiativet i kampen om pokalen.

Vonn hadde på forhånd sikret seieren i utforcupen.

NRK kommer med mer!

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale