Hopp til innhold

Femmilspallen bekrefter: Har ikke fått en eneste premiekrone fra Kollen-arrangør

Verken Frida Karlsson, Therese Johaug eller hele femmilspallen på herresiden har fått utbetalt premiepenger etter kraftanstrengelsen i Holmenkollen i mars. De må belage seg på å vente.

Y-FG4qGdixM

SEIERSPALLEN: Simen Hegstad Krüger (venstre) og Emil Iversen (høyre) ser at Aleksandr Bolsjunov jubler for seier på 50 kilometeren i Holmenkollen 9. mars.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

Han tok en imponerende tredjeplass under femmila i Oslo i begynnelsen av mars. Før verdenscupen ble avsluttet. Men han savner én ting når NRK spør om hvordan han har merket at økonomien i idretten har endret seg:

– Jeg har ikke fått premiepenger fra Holmenkollen ennå. Jeg håper Abid Raja bruker kredittkortet sitt snart, sier Emil Iversen spøkefullt i retning kulturministeren.

Iversens fleip handler om at ministeren og hans departement lovet en kompensasjonsordning på rundt 600 millioner kroner til idrett og frivillighet.

Ordningen kom i stand etter at idrettslag, klubber og organisasjoner måtte avlyse eller utsette en rekke arrangementer som følge av koronaviruset.

Trønderen understreker at han ikke tar det noe særlig tungt, men hevder han ikke har fått mye informasjon om hvorfor de ikke har kommet inn.

JIbBU8fkZMc

STERK PRESTASJON: Emil Iversen, her like etter målgang i Holmenkollen i mars.

Foto: Terje Bendiksby / Terje Bendiksby

100.000 kroner til vinneren

Heller ikke Simen Hegstad Krüger som tok plassen foran Iversen har fått premiepengene. Han svarer «jeg vet ikke» på spørsmål om hva som er grunnen.

Seierherre på femmila, russeren Aleksandr Bolsjunov, har heller ikke mottatt en krone. Det skriver hans tolk og nære støttespiller, Max Volkov, i en tekstmelding til NRK.

For Bolsjunov er det snakk om 10.000 sveitsiske franc, noe som med dagens kurs tilsvarer over 100.000 kroner. For Krüger og Iversen gir andre- og tredjeplass henholdsvis 7500 og 5000 franc. Samme summer får Frida Karlsson, Therese Johaug og Ebba Andersson.

_0LupG6nC-k

TETT DUELL: Frida Karlsson (venstre) vant til slutt etter en thriller mot Therese Johaug på tremila i Kollen.

Foto: Vidar Ruud

Må vente

Leder av arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, bekrefter at de som var berettiget på premiepenger etter både tre- og femmila i begynnelsen av mars ikke har fått utbetalt noen ting.

– Det stemmer. I den situasjonen vi er, så har styret handlingsplikt. Vi må se til at vi har redningsplanen i orden først, før vi kan betale våre kreditorer. Det er altså en utbetaling som må vente til vi har alt under kontroll.

Det er nemlig arrangøren som står med det hele og fulle ansvaret når de får oppdraget. FIS (Det internasjonale Skiforbundet) har ingenting.

Det totale inntektsbortfallet etter at verdenscupen i nordiske grener gikk uten publikum, og verdenscupen i skiskyting ble avlyst, var på 15 millioner kroner, skrev Finansavisen i slutten av mars. Etter det som kalles en dugnad mot partnere, ble tapet kuttet til 7,5 millioner kroner. Men styreleder i selskapet, Birger Magnus, sa det var fare for konkurs.

4neWRcrU0ig

SVARER: Leder av Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, her intervjuet før rennene i mars.

Foto: Terje Bendiksby

– Trygg kan man aldri være

Spørsmålet er om Holmenkollen Skifestival – som eies av Norges Skiforbund – skulle få en del av den mye omtalte krisepakken kulturminister Abid Raja har til idretten.

Basert på kriteriene for å søke om midler i krisepakken, vurderer Sæterøy det som mulig å få en bit av kaken.

– Det er klart vi skal søke. Vi er positive på at vi treffer på kriterier som tapte billettinntekter, merkostnader og deltakeravgift.

– Føler du deg trygg på at dere redder selskapet?

– Trygg kan man aldri være. Vi jobber steinhardt. Det er mange der ute vi må finne løsninger for. Jeg vil ikke si noe før vi er helt i mål. Jeg håper og tror det kan gå veien, sier Sæterøy.

Hundretusener forduftet

Emil Iversen

Emil Iversen og de andre skistjernene har mistet muligheten til å tjene penger på showrenn og turrenn i april. Her er Iversen i februar under Ski Tour 2020.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For Iversen og resten av skistjernenes del har noe av årsinntekten forsvunnet sammen med avlysninger av så å si alt av idrettskonkurranser.

April er høysesong for skistjernene til å tjene penger på showrenn og turrenn. Sponsormarkedet har blitt langt tøffere.

– Hvor mye man har tapt er vanskelig å si. Men vi har det greit. Det blir for dumt å sutre over det. Det er kanskje store summer som ikke kommer inn, I store å det hele har de fleste på landslaget god nok lønn til å satse for fullt, sier Iversen.

– Jeg mister ikke nattesøvnen. Jeg er glad jeg er på landslaget og har nok til å dekke huslånet og god mat. Så kan vi ikke forvente noe mer. Har man nok til å leve, så skal man ikke klage i disse tider.

Siste nytt

 • 35-åringen sikret EM-bronse på spektakulært vis

  35 år gamle Yasmani Copello tok en sterk bronsemedalje på 400 meter hekk, der Kasten Warholm tok gull til slutt.

  Mens Warholm var overlegen, var det full kamp om medaljene bak ham. Copello valgte til slutt å sikre seg medalje på spektakulært vis, da han kastet seg over målstreken.

  – Jeg kastet meg over, for det var umulig for meg å ta igjen én meter, smiler 35-åringen i intervju med NRK.

  – Jeg er veldig fornøyd. Denne sesongen har vært veldig vanskelig, for jeg har hatt mange skader. Jeg har ikke trent bra. I eugene kløpte jeg ikke bra. Nå har jeg EM-medalje igjen, sier tyrkeren.

  Hopp
 • Medaljen glapp for Amalie Iuel

  Amalie Iuel stivnet på tampen på 400 meter hekk, og endte på femtplass. Tiden ble til slutt 55,32.

  Hun hang med i medaljekampen lenge, men det holdt akkurat ikke for 28-åringen.

  Men det er karrierebeste plassering i mesterskapssammenheng. Likevel var hun ikke nevneverdig fornøyd etter løpet.

  – Det er litt sånn småkjipt å se at gårsdagens tid hadde holdt til medalje, sier Iuel.

  Jeg løp og ga mitt beste, men det var ikke nok igjen på oppløpet, sier hun.

  Trener Leif Olav Alnes var imponert.

  – Det var kjempebra. Det er litt krevende i bane én. Jeg synes det er strålende, sier Alnes til NRK.

  Han tror at forsøket og det å løpe på innerste bane kan ha kostet litt. Men treneren forteller at de så på det positive før løpet.

  – Jeg tror Amalie kan bli en del bedre. Det er sånn at det hjelper å trene, hun er flink til det. Det er fint å se at det går an, sier han.

  Friidrett, EM i München
 • Casemiro klar for Manchester United

  Real Madrid-stjernen er klar for Manchester United. Det bekrefter United på sine nettsider. Kort tid senere bekrefter også Madrid overgangen.

  Klubben skriver at personlige betingelser, visum og medisinsk test gjenstår før overgangen er i boks.

  Klubben opplyser ikke om lengden i kontrakten til brasilianeren, men flere melder at den strekker seg over fire år, med opsjon på et femte år.

  Ifølge Sky Sports betaler Manchester United i overkant av 60 millioner euro (589 millioner kroner) for 30-åringen.

  Han kommer fra en utrolig Real Madrid-karriere, der han står med tre seriegull og fire titler i Mesterligaen

  Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste