Skiforbundet: - De lange løpene bør gå i fellesstart

Den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen har trolig blitt arrangert med individuell start for aller siste gang.

Jevne og Aukland

Erlign Jevne og Anders Aukland på femmila i Holmenkollen i 2001.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Alsgaard og Smirnov

Thomas Alsgaard (t.h.) vant femmila i Holmenkollen i 2002. Kristen Skjeldal t.v. ble nummer to. sammen store deler av løpet.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det inmternasjonale skiforbundet, FIS, har bestemt at femmila i Holmenkollen skal gå med fellesstart i fremtiden.

 • Hva synes du om at intervallstarten forsvinner helt fra femmila? Si din mening nederst i saken!

– Det blir ikke den samme prestisjen med fellesstart som med tradisjonell intervallstart. Femmil med fellesstart er en helt annen konkurranse, sier den svenske langrennsløperen Anders Södergren til NRK.

Han har vunnet femmila i Holmenkollen to ganger og får full støtte av NRKs langrennskommentator Jann Post.

– Trist

– Jeg blir faktisk litt trist og lei meg når jeg hører det. Femmila i Holmenkollen med intervallstart har vært en av de største tradisjonsbærerne i langrennssporten. Jeg synes det er feil å fjerne denne øvelsen, sier Post.

Eldar Rønning

Eldar Rønning: - Jeg synes det både er synd og trist.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Siden verdenscuprennet i Holmenkollen er det eneste med femmil på programmet kan det hende langrennsfolket nå aldri mer får se en femmil med intervallstart igjen.

Fremtiden

Ifølge Skiforbundet må det være slik. Forbundet bestemmer og mener VM i vinter, der femmila gikk med fellesstart, viste at det er fremtiden.

– Jeg tror alle på den internasjonale arena nå er av den oppfatning at de lange løpene bør gå i fellesstart, det er enklere både tv- og publikumsmessig, sier visepresident i Norges skiforbund og medlem av v-cup-komiteen for langrenn i FIS, Erik Røste.

Langrennsløper Eldar Rønning håper likevel at femmila i Kollen ikke har blitt arrangert med individuell start for siste gang.

– Jeg synes det både er synd og trist at de ikke tar vare på denne siste tradisjonen i verdenscupen som femmila med intervallstart er. Jeg håper vi kan få den tilbake, sier han.

Hva synes du om at intervallstarten forsvinner helt fra femmila? Si din mening her!

Sportsnyheter

Denne hendelsen skapte debatt – nå vurderer FIDE å endre regelen

Det vekket oppsikt da Magnus Carlsen tirsdag rørte en brikke uten å flytte den. Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) erkjenner at den omstridte regelen også har blitt diskutert på bakrommet.

Pique

Barcelona-trenaren etter meisterliga-fadesen: – Eg er sint

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. – Vi må starte heilt frå scratch, seier Xavi Hernanez.

Siste nytt

 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tottenhams kamp likevel utsett

  Det var i dag tidleg full forvirring om Tottenhams serieligakamp mot Rennes. Men omsider stadfesta UEFA at kampen er utsett, skriv The Independent.

  Tottenham har minst åtte spelarar ute med koronasmitte, og sende i går kveld ut melding om at kampen var utsett.

  Men det protesterte Rennes sterkt på, og skulda Tottenham for «manglande fair play.»

  UEFA slo i dag tiidleg fast at kampen likevel skal spelast i kveld.

  – Kampen går som planlagt, skreiv UEFA i ei kort melding torsdag morgon.

  Men etter eit par timar kom kontrabeskjeden: Kampen skal likevel utsetjast.

  Det er uklart når kampen kal spelast. Reglementet krev at alle gruppekampane må vere spela seinast 31. desember. Men Tottenham har ikkje ledige datoar før den tid, på grunn av ligacup og det tette juleprogrammet i ligaen.

  Tottenham må vinne for å vere sikker på avansement, medan Birger Melings Rennes allereie er gruppevinnar.

  Tottenham har stengt treningsarenaen inntil vidare, og har også søkt Premier League om å få utsett kampen mot Brighton søndag.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Poengstraff for flaskekasting

  Fotballklubben Lyon blir trekt eitt poeng i den franske toppligaen etter at ein supporter kasta ei flaske på Marseille-spelar Dimitri Payet førre månad.

  Hendinga skjedde berre eitt minutt ut i Ligue 1-oppgjeret mellom Lyon og Marseille. Payet skulle ut for å ta eit hjørnespark då ei flaske trefte han i hovudet.

  Han gjekk deretter i bakken før han vart behandla av medisinsk personell. Marseille-spelarane nekta å spele vidare, og kampen vart avbroten.

  Berre dagar seinare vart det stadfesta at kastaren vart dømd til seks månader fengsel på vilkår, i tillegg til at Lyon måtte spele éin kamp for tomme tribunar.

  Onsdag opplyste disiplinærkommisjonen i den franske ligaen at dei trekkjer Lyon eitt poeng.

  Dimitri Payet
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal