NRK Meny
Normal

Weng til Johaug: – Hva er det egentlig du er lagd av?

DAVOS (NRK): Therese Johaug (27) var i helt egen klasse da Norge tok de fem første plassene i Davos. Nå går hun så fort at Weng blir skremt.

Therese Johaug

JUBLET FOR SEIER: Therese Johaug hadde ingen problemer med å igjen beseire hele verdenseliten.

Johaug viste igjen at hun er et par hakk foran resten av verdenseliten i Davos. Fra første stavtak i 15-kilometeren fri teknikk hentet Johaug sekunder på resten.

I mål kunne hun juble som seierskvinne, hele ett minutt og ti sekunder foran nummer to Ingvild Flugstad Østberg (!). Fem sekunder bak henne igjen gikk Heidi Weng inn til en tredjeplass. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte opp på fjerdeplass, bare to hundredeler bak Weng.

– Jeg gikk nok en fantastisk skiløp i dag. Jeg er i kjempebra form akkurat nå. Jeg hadde fokus på teknikken gjennom hele løpet. I dag kunne jeg bare dra på hele veien, sier Johaug om utklassingen.

Alle norske blant de første åtte

Og ikke nok med det. Kari Øyre Slind ble nummer fem, mens Ragnhild Haga gikk inn til en åttendeplass.

– Det er helt fantastisk. Det viser at vi har gjort en vanvittig god jobb i sommer og høst,. Jeg trodde Kalla skulle komme nærmere, men vi tok innersvingen på resten, sier Joahug om den norske dominansen.

Nærmeste utlending ble finske Kertti Niskanen på en sjetteplass, 1 minutt og 41 sekunder bak Johaug.

Ledet fra start

Johaug tok kommandoen fra sitt startnummer 24. Allerede etter 2.2 kilometer fra verdenscuplederen over 15 sekunder foran resten av konkurrentene.

De nærmeste ved første passering var Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer to og nummer tre, men det var tydelig allerede da at Johaug var i en egen klasse.

Tok igjen Weng i løypa

Gjennom hele løpet økte hun mer og mer til alle både foran og bak i løypa. Weng, som lå som nummer to i sporet, hadde ingenting å stille opp med da Johaug startet jakten ett minutt bak henne.

Therese Johaug var suveren på 15 km fri teknikk i Davos. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SUSTE FORBI: Weng hadde ingenting å stille opp med da Johaug kom jagende bakfra.

– Jeg er veldig skremmende langt bak Therese. Jeg skulle gjerne halvert den tiden. Jægern, hun går så fort. Jeg skulle egentlig ikke ha blitt nummer tre engang, det er skremmende. Hun er helt maskin, hva er det egentlig du er lagd av?, spurte Weng Johaug etter utklassingen i Davos.

Etter 12.2 kilometer suste Johaug forbi Weng i løypa, som startet hele ett minutt før lagvenninnen.

Østberg imponerte

Det så lenge ut til at det var Weng og Østberg som skulle komme nærmest Johaug i løypa. Ut i sporet hadde dog Østberg andre planer. I mål var hun fem sekunder foran Weng og Jacobsen.

– Hvem hadde trodd det? Ikke jeg i hvert fall. Jeg gruste min egen distansestatistikk her i Davos, sier Østberg om andreplassen.

Siste nytt

 • Atlético vant supercupen

  I den helspanske finalen i den europeiske supercupen var det Atlético Madrid som trakk det lengste strået mot byrival Real Madrid, og vant 4–2 etter ekstraomganger. Det stod 2–2 etter full tid, men mål fra Saúl Ñíguez og Koke ga Atlético seieren.

  Atletico Madrid
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Bjørn Helge Riise til Sogndal

  Bjørn Helge Riise forlot Aalesund tidligere onsdag kveld. Nå er han klar for Sogndal. – Bjørn Helge er veldig profesjonell, og hans erfaring og lederegneskaper vil være av stor verdi i vårt unge mannskap, sier sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo.

  Bjørn Helge Riise
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet