Hopp til innhold

Weng til Johaug: – Hva er det egentlig du er lagd av?

DAVOS (NRK): Therese Johaug (27) var i helt egen klasse da Norge tok de fem første plassene i Davos. Nå går hun så fort at Weng blir skremt.

Therese Johaug

JUBLET FOR SEIER: Therese Johaug hadde ingen problemer med å igjen beseire hele verdenseliten.

Johaug viste igjen at hun er et par hakk foran resten av verdenseliten i Davos. Fra første stavtak i 15-kilometeren fri teknikk hentet Johaug sekunder på resten.

I mål kunne hun juble som seierskvinne, hele ett minutt og ti sekunder foran nummer to Ingvild Flugstad Østberg (!). Fem sekunder bak henne igjen gikk Heidi Weng inn til en tredjeplass. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte opp på fjerdeplass, bare to hundredeler bak Weng.

– Jeg gikk nok en fantastisk skiløp i dag. Jeg er i kjempebra form akkurat nå. Jeg hadde fokus på teknikken gjennom hele løpet. I dag kunne jeg bare dra på hele veien, sier Johaug om utklassingen.

Alle norske blant de første åtte

Og ikke nok med det. Kari Øyre Slind ble nummer fem, mens Ragnhild Haga gikk inn til en åttendeplass.

– Det er helt fantastisk. Det viser at vi har gjort en vanvittig god jobb i sommer og høst,. Jeg trodde Kalla skulle komme nærmere, men vi tok innersvingen på resten, sier Joahug om den norske dominansen.

Nærmeste utlending ble finske Kertti Niskanen på en sjetteplass, 1 minutt og 41 sekunder bak Johaug.

Ledet fra start

Johaug tok kommandoen fra sitt startnummer 24. Allerede etter 2.2 kilometer fra verdenscuplederen over 15 sekunder foran resten av konkurrentene.

De nærmeste ved første passering var Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer to og nummer tre, men det var tydelig allerede da at Johaug var i en egen klasse.

Tok igjen Weng i løypa

Gjennom hele løpet økte hun mer og mer til alle både foran og bak i løypa. Weng, som lå som nummer to i sporet, hadde ingenting å stille opp med da Johaug startet jakten ett minutt bak henne.

Therese Johaug var suveren på 15 km fri teknikk i Davos. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SUSTE FORBI: Weng hadde ingenting å stille opp med da Johaug kom jagende bakfra.

– Jeg er veldig skremmende langt bak Therese. Jeg skulle gjerne halvert den tiden. Jægern, hun går så fort. Jeg skulle egentlig ikke ha blitt nummer tre engang, det er skremmende. Hun er helt maskin, hva er det egentlig du er lagd av?, spurte Weng Johaug etter utklassingen i Davos.

Etter 12.2 kilometer suste Johaug forbi Weng i løypa, som startet hele ett minutt før lagvenninnen.

Østberg imponerte

Det så lenge ut til at det var Weng og Østberg som skulle komme nærmest Johaug i løypa. Ut i sporet hadde dog Østberg andre planer. I mål var hun fem sekunder foran Weng og Jacobsen.

– Hvem hadde trodd det? Ikke jeg i hvert fall. Jeg gruste min egen distansestatistikk her i Davos, sier Østberg om andreplassen.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Tiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste