NRK Meny
Normal

Fem av seks hoppere videre

Anders Jacobsen hoppet nest best i hopp-kvalifiseringen i Engelberg, og fem av seks norske hoppere får være med i rennet lørdag.

Anders Jacobsen
Foto: Matti Björkman / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Jacobsen hoppet 136 meter, tre meter kortere enn Michael Neumayer. Men nordmannens stil var såpass bra at han var bare ni tidels poeng bak.

Oppløftende

Også Bjørn Einar Romøren og Tom Hilde leverte oppløftende resultater. Med 128 og 127,5 meter var de nummer 10 og 11 i kvalifiseringen.

- Alle disse tre er einne i en positiv utvikling, sier sportssjef Clas Brede Bråten til NRK.

Nettradio: - Her var det mye positivt

Ljøkelsøy ute

Den fjerde hopperen i selve kvalifiseringen, Roar Ljøkelsøy, klarte ikke å komme med. Han landet på 108,5 meter, og det holdt bare til 49. plass.

- Han var litt uheldig og hoppet i en periode der det snødde kraftig, sier Bråten.

Anders Bardal og Johan Remen Evensen er inne blant de ti beste i v-cupen sammenlagt, og var derfor forhåndskvalifiserte. De landet på beskjedne 121 og 120 meter.

- Vi har fortsatt et stykke å gå før vi får ut det potensialet vi må ha for å være der vi veit vi hører hjemme, sier Bråten.

Etter helgens to renn i Engelberg skal laget til hoppuka tas ut.

Se hopprennene i Engelberg direkte på nrksport.no lørdag og søndag.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal