NRK Meny
Normal

Fellaini skallet til Agüero - utvist i målløst Manchester-derby

Direkte rødt kort og annullert overtidsmål. Manchester-derbyet tok fyr de siste ti minuttene.

Marouane Fellaini Sergio Aguero

SKALLING (VIDEO): Her koker det over for Marouane Fellaini som skaller til Sergio Agüero - og blir utvist. Byderbyet i Manchester endte 0-0. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium)

Laster innhold, vennligst vent..

– Fellaini føler han får det røde kortet fordi han er den han er, sier Manchester United-manager José Mourinho og tenker på at hans elev er kjent for en tøff spillestil.

Som du kan se i videoen over kokte det over for United-spilleren med bare sju minutter igjen av ordinær tid.

Manchester United's Marouane Fellaini with Manchester City's Sergio Aguero after being sent off by referee Martin Atkinson

SINT: Manchester Uniteds Marouane Fellaini var tydelig misfornøyd med Sergio Agüeros (foran) reaksjon på skallingen.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Først fikk Fellaini gult kort da han hindret en City-kontring. Tydelig irritert løp han under ett minutt etterpå etter Agüero og taklet argentineren. Agüero reiste seg opp og tydelig forbannet gikk han helt opp i ansiktet til Fellaini som svarte med skalle til City-spilleren.

Agüero gikk i bakken og dommer Martin Atkinson, som bare sto et par meter unna situasjon, dro det røde kortet raskt opp fra baklomma.

– Jeg har snakket med Martin og han mener det var rødt.

Jeg så ikke situasjonen, men jeg kan gjette at det er litt rødt og at det handler litt om en veldig smart og erfaren argentinsk spiller, sier Mourinho i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

Se høydepunktene fra kampen nå.

SE SJANSENE: Begge lag hadde store nok sjanser til å score, men ingen maktet det. Se alle sjansene fra Manchester City - Manchester United her. (Bilder med tillatelse fra TV 2 Sport Premium)

Klager på egne spillere

Fellainis utvisning skaper mer hodebry for et allerede skadeplaget Manchester United. Med både Zlatan Ibrahimovic og Marcus Rojo ute kan det røde kortet bli avgjørende i ligainnspurten, siden Fellaini må sone kamper etter direkte rødt.

For som Mourinho sa etter torsdagens målløse gigantmøte:

– Jeg hadde ingen midtbanespillere på benken som kunne komme inn å utgjøre en forskjell. Dessuten manglet det litt kvalitet på de midtbanespillerne som spilte.

– Jeg er skuffet, men det er et riktig resultat. Det er her vi er, sier United-kaptein - og midtbanespiller - Michael Carrick.

Manchester United's Marouane Fellaini after being sent off with manager Jose Mourinho and fourth official Neil Swarbrick

RETT I DUSJEN: Manchester Untied-manager José Mourinho og Marouane Fellaini utveksler noen ord etter det røde kortet.

Foto: Darren Staples / Reuters

City best

På tross av Fellainis utvisning kan United fortsatt ende topp fire og sikre seg mesterligaspill neste sesong.

Dessuten kunne det fort blitt tap torsdag, for det var ingen tvil om at hjemmelaget var best. På overtid satte også Gabriel Jesus ballen i mål, men det ble korrekt annullert for offside.

– Jeg kan ikke huske en sesong der vi har dominert så mye mot de beste lagene og fått så lite ut av det, sier en tydelig skuffet City-kaptein Vincent Kompany.

Kan spille Europaliga

Trøsten for Mourinho - og Fellaini - etter denne kampen er at belgieren kan spille semifinalene i Europaligaen siden suspensjonen kun gjelder i Premier League der forseelsen ble gjort.

Vinner United Europaligaen kvalifiserer de seg automatisk til mesterligaen neste sesong, og akkurat nå kan det se ut som dét er Uniteds beste sjanse for mesterligaspill.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Ødegaard ute med brudd i foten

  Martin Ødegaard vil ikke spille mer for nederlandske Heerenveen før jul. 18-åringen har pådratt seg et brudd i foten. Det bekrefter pappa Hans Erik Ødegaard til Aftenposten mandag.

  – Det er et brudd oppe på den ene vristen, sier Ødegaard til avisen.

  Martin Ødegaard går dermed glipp av de siste tre seriekampene før julepausen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sørloth og Wikheim med nye mål

  Alexander Sørloth og Gustav Wikheim var involvert i samtlige mål da Midtjylland vant 4-0 over Randers i dansk superliga mandag.

  Sørloth ga Midtjylland ledelsen etter 32 minutter. Wikheim toppet kvelden med å sette inn kveldens fjerde mål.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal