Federer og Nadal møtes i storoppgjør

Roger Federer slo Andy Murray i kvartfinalen og møter dermed toppseedede Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open.

TENNIS-AUS-OPEN

Roger Federer slo Andy Murray i kvartfinalen og skal møte Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open.

Foto: MAL FAIRCLOUGH / Afp

I det fjerde settet avgjorde sveitseren kampen og vant 6-3, 6-4, 6-7 (6-8), 6-3 over britiske Andy Murray, etter tre timer og tjue minutters spill.

Med det møter sjetteseedede Federer spanjolen Rafael Nadal, som er toppseedet, i turneringens semifinale.

Et jevnt tredje sett

Det ble en spennende kamp mellom britenes tennisyndling og den sveitiske tennisstjernen. I de to første settene fikk tilskuerne se Federer i godt gammelt slag. Tredje sett ble jevnt.

Selv om det så ut til å gå Murrays vei i det fjerde settet, var det Federer som startet settet best, og tok seg dermed til semifinalen i turneringen som han har vunnet fire ganger tidligere.

(Saken fortsetter under bildet)

Andy Murray

Britiske Andy Murray var skuffet etter kvartfinaletapet for Roger Federer.

Foto: Aijaz Rahi / Ap

Nå må Federer forberede seg på en tøff kamp mot Nadal.

– Jeg ser fram til det, og er sikker på at det blir en god kamp som både blir tøff og brutal, sa han til BBC etter kampen.

Bedre selvtillit

Sveitseren er tydelig på at han nå har bedre selvtillit enn den var i fjor.

– Jeg har mer selvtillit i bevegelsene mine. I fjor var det noe som ikke føltes helt riktig. Når det er slik kan du fortsatt spille, men det blir ikke like bra når du får store muligheter i kamper. Sånn var det i fjor, men jeg fortsatte å spille og jobbe hardt, og nå er jeg her i semifinalen, sa han.


Semifinalen mellom Rafael Nadal og Roger Federer spilles fredag. I den andre semifinalen møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka.

Siste nytt

 • Holund er blitt sjuk

  Langrennsløpar Hans Christer Holund reiser ikkje til verdscupen i Otepää i helga. Han er blitt forkjølt etter Tor de Ski og er framleis ikkje hundre prosent. Daniel Stock frå Rekruttlandslaget får dermed sjansen i Estland.

  Hans Christer Holund
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Klarsignal for renn i Ruhpolding

  Regionale myndigheter har gitt grønt lys for at skiskytterne kan konkurrere i verdenscupen i tyske Ruhpolding fra og med torsdag, det opplyser Det internasjonale skiforbundet (IBU). Det betyr at både herrene og kvinnene går sprint torsdag.

  Fellesstart 15 km skiskyting menn
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Eggen risikerer å miste foten

  Nils Arne Eggen har fått samme type blodforgiftning i venstrefoten som gjorde at han måtte amputere deler av høyrefoten i november i fjor. Eggen sier i et intervju med Dagbladet at han har tro på at antibiotika skal redde venstrefoten hans.

  Nils Arne Eggen - Jubileumskamp
  Foto: Morten Andersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM-minner
Sport i dag
Sport i dag