Federer og Nadal møtes i storoppgjør

Roger Federer slo Andy Murray i kvartfinalen og møter dermed toppseedede Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open.

TENNIS-AUS-OPEN

Roger Federer slo Andy Murray i kvartfinalen og skal møte Rafael Nadal i semifinalen i Australian Open.

Foto: MAL FAIRCLOUGH / Afp

I det fjerde settet avgjorde sveitseren kampen og vant 6-3, 6-4, 6-7 (6-8), 6-3 over britiske Andy Murray, etter tre timer og tjue minutters spill.

Med det møter sjetteseedede Federer spanjolen Rafael Nadal, som er toppseedet, i turneringens semifinale.

Et jevnt tredje sett

Det ble en spennende kamp mellom britenes tennisyndling og den sveitiske tennisstjernen. I de to første settene fikk tilskuerne se Federer i godt gammelt slag. Tredje sett ble jevnt.

Selv om det så ut til å gå Murrays vei i det fjerde settet, var det Federer som startet settet best, og tok seg dermed til semifinalen i turneringen som han har vunnet fire ganger tidligere.

(Saken fortsetter under bildet)

Andy Murray

Britiske Andy Murray var skuffet etter kvartfinaletapet for Roger Federer.

Foto: Aijaz Rahi / Ap

Nå må Federer forberede seg på en tøff kamp mot Nadal.

– Jeg ser fram til det, og er sikker på at det blir en god kamp som både blir tøff og brutal, sa han til BBC etter kampen.

Bedre selvtillit

Sveitseren er tydelig på at han nå har bedre selvtillit enn den var i fjor.

– Jeg har mer selvtillit i bevegelsene mine. I fjor var det noe som ikke føltes helt riktig. Når det er slik kan du fortsatt spille, men det blir ikke like bra når du får store muligheter i kamper. Sånn var det i fjor, men jeg fortsatte å spille og jobbe hardt, og nå er jeg her i semifinalen, sa han.


Semifinalen mellom Rafael Nadal og Roger Federer spilles fredag. I den andre semifinalen møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka.

Siste nytt

 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen
 • Kvinnenes cupfinale flyttes ikke

  Kvinnenes cupfinale går som planlagt på Ullevaal stadion – til tross for at det torsdag ble kommunisert at den ville bli flyttet.

  Fredag ettermiddag bekrefter Norges Fotballforbund at den opprinnelige planen om å spille på Ullevaal står fast.

  – Selv så sent som 13. desember er vi sikker på at banen og stadion vil være klar til kamp, det sørger dyktige ansatte i stadionselskapet og fotballforbundet for. Så håper vi, som vanlig på denne årstiden, at værgudene er med oss. Vi er glad for at kampen kan gå på nasjonalarenaen Ullevaal, sier Nils Fisketjønn, leder i konkurranseavdelingen i NFF, i en uttalelse.

  – Cupfinalen er en fest, selv for bare 200 tilskuere. Vi er glade for at det nå er besluttet at denne skal legges til Ullevaal. Nå er det all grunn for lagene til å begynne å glede seg, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember, klokken 15.30.

  Det opplyses samtidig at det jobbes med å ha klar en reservearena dersom forholdene ikke tillater spill på landskamparenaen.

  Sherida Spitse
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal