Federer slet seg til finale

Roger Federer har fortsatt sjanse til sin 14. grand slam tittel, men han måtte bruke fem sett for å vinne semifinalen i French Open.

Roger Federer
Foto: Bernat Armangue / AP

Etter mer enn tre og en halv times spill på grusen i Paris hadde Federer slått Juan Martin Del Potro 3-6, 7-6(7/2), 2-6, 6-1, 6-4.

Tiebreak

Men det var aldri selvsagt at sveitseren skulle vinne sin 20. strake semifinale. Han var klart nestbest i første sett, og slet seg til 6-6 i det andre. I tiebreaket var han imidlertid suveren, og unngikk dermed å ligge under med 0-2.

Del Potro spilte meget godt i tredje sett, og Federer var igjen sjanseløs. Men i det fjerde kom han sterkt tilbake, og avgjorde i femte. Etter at de to fulgtes til 3-3, brøt Federer argentinerens serve. Dermed kunne han selv serve hjem settet på 5-4.

- Juan Martin spilte godt i dag. Jeg måtte slåss hardt, og hadde dessuten hellet på min side, sa Federer.

Tangerte rekorden

Sveitseren er nå klar for sin 19. grand slam-finale, og tangerer dermed Ivan Lendls rekord. Vinner han finalen, tangerer han Pete Sampras' rekord med 14 grand slam-seirer.

Federer skal møte svenske Robin Söderling i finalen søndag. De to har møtt hverandre ni ganger, og Federer har vunnet alle og tapt bare ett sett i løpet av disse kampene.

Siste nytt

 • Mol kåret til verdens beste

  Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

  22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong, melder NTB.

  Anders Mol
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Nederland vant i håndball-VM

  Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag. Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke.

  Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

  Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

  For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

  To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

  Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

  Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. (NTB)

  Nederland, håndball-VM
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal