NRK Meny
Normal

Federer slet seg til finale

Roger Federer har fortsatt sjanse til sin 14. grand slam tittel, men han måtte bruke fem sett for å vinne semifinalen i French Open.

Roger Federer
Foto: Bernat Armangue / AP

Etter mer enn tre og en halv times spill på grusen i Paris hadde Federer slått Juan Martin Del Potro 3-6, 7-6(7/2), 2-6, 6-1, 6-4.

Tiebreak

Men det var aldri selvsagt at sveitseren skulle vinne sin 20. strake semifinale. Han var klart nestbest i første sett, og slet seg til 6-6 i det andre. I tiebreaket var han imidlertid suveren, og unngikk dermed å ligge under med 0-2.

Del Potro spilte meget godt i tredje sett, og Federer var igjen sjanseløs. Men i det fjerde kom han sterkt tilbake, og avgjorde i femte. Etter at de to fulgtes til 3-3, brøt Federer argentinerens serve. Dermed kunne han selv serve hjem settet på 5-4.

- Juan Martin spilte godt i dag. Jeg måtte slåss hardt, og hadde dessuten hellet på min side, sa Federer.

Tangerte rekorden

Sveitseren er nå klar for sin 19. grand slam-finale, og tangerer dermed Ivan Lendls rekord. Vinner han finalen, tangerer han Pete Sampras' rekord med 14 grand slam-seirer.

Federer skal møte svenske Robin Söderling i finalen søndag. De to har møtt hverandre ni ganger, og Federer har vunnet alle og tapt bare ett sett i løpet av disse kampene.

Siste nytt

 • Tredjeplass til Skarstein

  Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.

  Birgit Skarstein
  Foto: Anne Ragnhild Kroken / Norges Skiforbund
 • Ezinne tok VM-kravet

  Ezinne Okparaebo klarte kravet før innendørs-VM på 60-meteren under Bassen sprint i Bærum i dag. – 7.25 og VM-krav på første stevnet i dag. I'm back, skriver sprinteren i en SMS til NRK.

  Ezinne Okparaebo
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
EM håndball menn: Norge - Kroatia
EM håndball menn: Norge - Kroatia
EM håndball menn: Norge - Kroatia
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Kroatia