Federer slet seg til finale

Roger Federer har fortsatt sjanse til sin 14. grand slam tittel, men han måtte bruke fem sett for å vinne semifinalen i French Open.

Roger Federer
Foto: Bernat Armangue / AP

Etter mer enn tre og en halv times spill på grusen i Paris hadde Federer slått Juan Martin Del Potro 3-6, 7-6(7/2), 2-6, 6-1, 6-4.

Tiebreak

Men det var aldri selvsagt at sveitseren skulle vinne sin 20. strake semifinale. Han var klart nestbest i første sett, og slet seg til 6-6 i det andre. I tiebreaket var han imidlertid suveren, og unngikk dermed å ligge under med 0-2.

Del Potro spilte meget godt i tredje sett, og Federer var igjen sjanseløs. Men i det fjerde kom han sterkt tilbake, og avgjorde i femte. Etter at de to fulgtes til 3-3, brøt Federer argentinerens serve. Dermed kunne han selv serve hjem settet på 5-4.

- Juan Martin spilte godt i dag. Jeg måtte slåss hardt, og hadde dessuten hellet på min side, sa Federer.

Tangerte rekorden

Sveitseren er nå klar for sin 19. grand slam-finale, og tangerer dermed Ivan Lendls rekord. Vinner han finalen, tangerer han Pete Sampras' rekord med 14 grand slam-seirer.

Federer skal møte svenske Robin Söderling i finalen søndag. De to har møtt hverandre ni ganger, og Federer har vunnet alle og tapt bare ett sett i løpet av disse kampene.

Siste nytt

 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp
 • Kristoffersen med knepent finaletap

  Henrik Kristoffersen har flere ganger sagt hva han mener om disiplinen, men fredag sikret han en sterk andreplass i parallellstorslalåm.

  Kristoffersen har aldri vunnet et parallellslalåmrenn. Han hadde fra før en 2.-plass som bestenotering.

  Alpinisten har flere ganger sagt at han ikke er noen tilhenger av disiplinen, som han mener handler mer om flaks enn om prestasjoner.

  Fredag så han imidlertid ut til å trives i parallell-løypa i Østerrike.

  Nordmannen kvalifiserte seg til finalen etter å ha vist svært sterk kjøring i semifinalen. I finalen møtte han Alexis Pinturault, som tok første stikk i duellen med 16 hundredeler.

  Franskmannen var også raskest i det andre møtet og vant dermed rennet. Kristoffersen ble slått med 11 hundredeler i østerrikske Lech.

  – Jeg er ganske fornøyd med dagen. Det er ingen skam å tape mot Alexis (Pinturault), men litt kjipt at det er i starten jeg ryker. Resten kjører jeg like fort som ham, men starten er tross alt en stor del av denne grenen, sier Kristoffersen.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Martti Kainulainen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal