NRK Meny
Normal

Federer slet seg til finale

Roger Federer har fortsatt sjanse til sin 14. grand slam tittel, men han måtte bruke fem sett for å vinne semifinalen i French Open.

Roger Federer
Foto: Bernat Armangue / AP

Etter mer enn tre og en halv times spill på grusen i Paris hadde Federer slått Juan Martin Del Potro 3-6, 7-6(7/2), 2-6, 6-1, 6-4.

Tiebreak

Men det var aldri selvsagt at sveitseren skulle vinne sin 20. strake semifinale. Han var klart nestbest i første sett, og slet seg til 6-6 i det andre. I tiebreaket var han imidlertid suveren, og unngikk dermed å ligge under med 0-2.

Del Potro spilte meget godt i tredje sett, og Federer var igjen sjanseløs. Men i det fjerde kom han sterkt tilbake, og avgjorde i femte. Etter at de to fulgtes til 3-3, brøt Federer argentinerens serve. Dermed kunne han selv serve hjem settet på 5-4.

- Juan Martin spilte godt i dag. Jeg måtte slåss hardt, og hadde dessuten hellet på min side, sa Federer.

Tangerte rekorden

Sveitseren er nå klar for sin 19. grand slam-finale, og tangerer dermed Ivan Lendls rekord. Vinner han finalen, tangerer han Pete Sampras' rekord med 14 grand slam-seirer.

Federer skal møte svenske Robin Söderling i finalen søndag. De to har møtt hverandre ni ganger, og Federer har vunnet alle og tapt bare ett sett i løpet av disse kampene.

Siste nytt

 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters
 • Uavgjort for United

  Manchester United spela 1-1 mot meksikanske Club America i Arizona i natt. Det var Uniteds første oppkøyringskamp før sesongstart om tre veker.

  Juan Mata scora Uniteds utlikningsmål 12 minutt før slutt, etter at Club America hadde teke leiinga.

  Juan Mata
  Foto: Christian Petersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale