Klar for finale!

Verdenséner og storfavoritt Roger Federer infridde alle forventninger.

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

Franske Richard Gasquet ga Federer kamp i første sett, men måtte til slutt gi tapt for sveitseren som vant 7-5.

Nett-TV: Se suverene Federer

I de to neste hadde 12-seedede Gasquet i realiteten ingen sjanse. Federer spilte bortimot feilfritt og vant kampen fortjent i tre blanke sett.

Settsifre: 7-5, 6-3, 6-4

Forberedt på trøbbel

- Jeg trodde han ville spille veldig godt og gi meg problemer. Det første settet var viktig. Og da jeg klarte å komme ut veldig sterkt i andre tror jeg det var gjort!

- Dette var viktig og jeg er veldig fornøyd med å komme til finalen igjen.

- At Rafael (Nadal) er motstander er spennende, og forsåvidt forventet. Han er en av de best trente spillerne i verden. Jeg så også at Djokovic slet med en skade før kampen. (Djokovic sleit med en tå i oppgjøret mot Nadal og trakk seg i det tredje settet.)

- Det føles bra. Jeg har en lik følelse som i fjor i forhold til Nadal. Men jeg har kanskje ikke vært like god i årets turnering som i fjor.

- Vi er begge gode spillere, og spiller jevnt, men vi har forskjellige favorittunderlag. Jeg spiller litt flatere enn Nadal, derfor er jeg normalt også litt bedre enn Nadal på gress.

Borg håper på Federer

Tennislegenden Björn Borg håper verdensener Roger Federer tangerer hans rekord på fem strake seirer i Wimbledon.

Borg følger turneringen fra tribunen for første gang siden 2000.

- Det hadde vært trivelig å se Roger klare det. Rekorder er til for å slås, og det kunne ikke vært en hyggeligere person til å gjøre det enn Roger Federer. Jeg tror ikke bare han kan tangere rekorden min, men også vinne seks-sju ganger, sier Börg.

- Bare se på hva han har gjort de siste årene. Det er en utrolig prestasjon. Han er en komplett spiller, så profesjonell og med beina godt plantet på jorden. Hvis han fortsetter slik og slipper unna skader, kommer han til å bli den beste spilleren noensinne, skryter svensken.

Nett-TV: NRKSport møter Bjørn Borg

- Det ville vært utrolig, og nå har jeg muligheten. Jeg så ham (Björn Borg) på tribunen i dag, og det var artig, sa Federer etter kampen.

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • Hevder Zinédine Zidane gir seg

  Zinédine Zidane har informert spelarane i Real Madrid om at han sluttar som trenar etter sesongen, melder spanske medium.

  Det er radiostasjonen Onda Cero og nettstaden Goal som hevdar å kjenne til at franskmannen nyleg gav spelarane beskjed om at han ikkje blir å finne i trenarrolla på Santiago Bernabéu til hausten.

  Zidane har kontrakt også ut neste sesong.

  Ifølgje Goal skal spelarane ha blitt informert om fotballprofilens standpunkt i forkant av ligamøtet med Sevilla sist søndag.

  Zidane
  Foto: BJORN S. DELEBEKK, Delebekk, Bjørn S. / VG
 • Gullfeiringen ble voldelig

  20 personer ble arrestert og tre polititjenestemenn påført skader da feiringen av seriemesterskapet til den skotske fotballklubben Rangers endte kaotisk lørdag, melder NTB.

  Rangers, som ledes av Liverpool-legenden Steven Gerrard, er seriemester for første gang på ti år.

  Etter kampen og ut i de sene nattetimer strømmet ekstatiske fans ut i Glasgows gater for å feire. Etter hvert måtte bevæpnet politi settes inn for å ta hånd om supportere som utagerte.

  – Mens festlighetene fortsatte, begynte deler av folkemengden i økende grad å oppføre seg uregjerlig. Eiendommer ble påført skade, og folk ble overfalt, sier politiinspektør i Glasgow, Mark Sutherland.

  – Våre betjenter ble gjenstand for folkemengdens oppmerksomhet, og det ble kastet raketter og romerske lys mot dem, tilføyer han.

  Minst tre politimenn skal ha blitt skadd.

  Glasgow har den siste tiden opplevd en klar stigning i antall smittetilfeller.

  Skotske myndigheter har tidligere kritisert klubbledelsen for den evne til å kontrollere egne fans. Det skjedde blant annet da ligagullet var et faktum i mars. Også da strømmet tusenvis ut i gatene tross pandemien.

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Andrew Milligan / AP
 • Trekk seg frå VM-kvalifiseringa

  Nord-Korea sitt fotballandslag melder fråfall til både kvalifiseringa til Qatar-VM og Asia Cup.

  Det melder Det asiatiske fotballforbundet (AFC) på sine nettsider. Det går fram ikkje kva som er årsaka til at Nord-Korea ikkje stiller til start i dei kommande kvalifiseringskampane.

  For ein dryg månad sidan valte Nord-Korea å trekke seg frå deltakinga i Tokyo-OL. Det vart då vist til bekymringane koronapandemien skapar.

  South Korea World Cup Qualifying North Korea
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal