NRK Meny
Normal

Klar for finale!

Verdenséner og storfavoritt Roger Federer infridde alle forventninger.

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

Franske Richard Gasquet ga Federer kamp i første sett, men måtte til slutt gi tapt for sveitseren som vant 7-5.

Nett-TV: Se suverene Federer

I de to neste hadde 12-seedede Gasquet i realiteten ingen sjanse. Federer spilte bortimot feilfritt og vant kampen fortjent i tre blanke sett.

Settsifre: 7-5, 6-3, 6-4

Forberedt på trøbbel

- Jeg trodde han ville spille veldig godt og gi meg problemer. Det første settet var viktig. Og da jeg klarte å komme ut veldig sterkt i andre tror jeg det var gjort!

- Dette var viktig og jeg er veldig fornøyd med å komme til finalen igjen.

- At Rafael (Nadal) er motstander er spennende, og forsåvidt forventet. Han er en av de best trente spillerne i verden. Jeg så også at Djokovic slet med en skade før kampen. (Djokovic sleit med en tå i oppgjøret mot Nadal og trakk seg i det tredje settet.)

- Det føles bra. Jeg har en lik følelse som i fjor i forhold til Nadal. Men jeg har kanskje ikke vært like god i årets turnering som i fjor.

- Vi er begge gode spillere, og spiller jevnt, men vi har forskjellige favorittunderlag. Jeg spiller litt flatere enn Nadal, derfor er jeg normalt også litt bedre enn Nadal på gress.

Borg håper på Federer

Tennislegenden Björn Borg håper verdensener Roger Federer tangerer hans rekord på fem strake seirer i Wimbledon.

Borg følger turneringen fra tribunen for første gang siden 2000.

- Det hadde vært trivelig å se Roger klare det. Rekorder er til for å slås, og det kunne ikke vært en hyggeligere person til å gjøre det enn Roger Federer. Jeg tror ikke bare han kan tangere rekorden min, men også vinne seks-sju ganger, sier Börg.

- Bare se på hva han har gjort de siste årene. Det er en utrolig prestasjon. Han er en komplett spiller, så profesjonell og med beina godt plantet på jorden. Hvis han fortsetter slik og slipper unna skader, kommer han til å bli den beste spilleren noensinne, skryter svensken.

Nett-TV: NRKSport møter Bjørn Borg

- Det ville vært utrolig, og nå har jeg muligheten. Jeg så ham (Björn Borg) på tribunen i dag, og det var artig, sa Federer etter kampen.

Siste nytt

 • Thelin tråkket over på trening

  Isaac Kiese Thelin måtte avbryte den svenske VM-troppens trening torsdag på grunn av et overtråkk. – Vi vil starte behandlingen med en gang for at det ikke skal bli så farlig, sa pressesjef Staffan Stjerneholm til Aftonbladet, ifølge NTB.

  FBL-WC-2018-MATCH12-SWE-KOR
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • LSK Kvinner trakk Vålerenga i cupen

  Serieleder LSK Kvinner får muligheten til å revansjere fjorårets semifinaletap når laget møter Vålerenga i NM-kvartfinalen i august. Arna-Bjørnar møter Røa, serietoer Sandviken møter Trondheims-Ørn, mens tredjeplasserte Klepp møter Kolbotn.

  Video Semifinale kvinner, Røa - LSK
  Foto: Nyhetsspiller
 • Blatter møtte Putin for «småprat»

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president. – Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat, sier korrupsjonsutestengte Blatter til nyhetsbyrået DPA.

  SOCCER-WORLDCUP/RUSSIA-BLATTER
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia