Klar for finale!

Verdenséner og storfavoritt Roger Federer infridde alle forventninger.

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Federer klar for finalen av Wimbledon!

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Franske Richard Gasquet hadde ingen muligheter i sin semifinale mot suverene Roger Federer.

Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

Franske Richard Gasquet ga Federer kamp i første sett, men måtte til slutt gi tapt for sveitseren som vant 7-5.

Nett-TV: Se suverene Federer

I de to neste hadde 12-seedede Gasquet i realiteten ingen sjanse. Federer spilte bortimot feilfritt og vant kampen fortjent i tre blanke sett.

Settsifre: 7-5, 6-3, 6-4

Forberedt på trøbbel

- Jeg trodde han ville spille veldig godt og gi meg problemer. Det første settet var viktig. Og da jeg klarte å komme ut veldig sterkt i andre tror jeg det var gjort!

- Dette var viktig og jeg er veldig fornøyd med å komme til finalen igjen.

- At Rafael (Nadal) er motstander er spennende, og forsåvidt forventet. Han er en av de best trente spillerne i verden. Jeg så også at Djokovic slet med en skade før kampen. (Djokovic sleit med en tå i oppgjøret mot Nadal og trakk seg i det tredje settet.)

- Det føles bra. Jeg har en lik følelse som i fjor i forhold til Nadal. Men jeg har kanskje ikke vært like god i årets turnering som i fjor.

- Vi er begge gode spillere, og spiller jevnt, men vi har forskjellige favorittunderlag. Jeg spiller litt flatere enn Nadal, derfor er jeg normalt også litt bedre enn Nadal på gress.

Borg håper på Federer

Tennislegenden Björn Borg håper verdensener Roger Federer tangerer hans rekord på fem strake seirer i Wimbledon.

Borg følger turneringen fra tribunen for første gang siden 2000.

- Det hadde vært trivelig å se Roger klare det. Rekorder er til for å slås, og det kunne ikke vært en hyggeligere person til å gjøre det enn Roger Federer. Jeg tror ikke bare han kan tangere rekorden min, men også vinne seks-sju ganger, sier Börg.

- Bare se på hva han har gjort de siste årene. Det er en utrolig prestasjon. Han er en komplett spiller, så profesjonell og med beina godt plantet på jorden. Hvis han fortsetter slik og slipper unna skader, kommer han til å bli den beste spilleren noensinne, skryter svensken.

Nett-TV: NRKSport møter Bjørn Borg

- Det ville vært utrolig, og nå har jeg muligheten. Jeg så ham (Björn Borg) på tribunen i dag, og det var artig, sa Federer etter kampen.

Siste nytt

 • Norge jakter kvartfinale

  Norge tapte onsdag for første gang i curling-VM for blandet lag, men kan fortsatt gå rett til kvartfinale som gruppevinner. Natt til torsdag ble det nederlag med 6-8 mot New Zealand. Etter seks kamper er Norge likt med Canada på toppen av gruppen.

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Rangers tapte på overtid

  Mats Zuccarello og New York Rangers tapte bortekampen mot Washington Capitals på overtid. Stillingen ble 3-4. Zuccarello fikk drøye 20 minutter på isen. Tapet mot Capitals er det femte av sju kamper spilt så langt i sesongåpningen.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag