Normal

Federer enkelt til finalen

Tennisesset Roger Federer knuste Jo-Wilfried Tsonga 6-2, 6-3, 6-2 i semifinalen i Australian Open fredag.

Roger Federer
Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Den sveitsiske verdenseneren hadde ingen problemer med å ta seg videre fra semifinalen mot franske Tsonga, og kampen var over i løpet av snaut halvannen time.

I deres forrige møte, i Montreal i august, vant Tsonga tre strake sett. Fredag var det ingen konkurranse og Federer vant 6-2, 6-3, 6-2.

- Jeg er veldig fornøyd. Man må alltid ta hensyn til hvordan motspilleren spiller og noen ganger er det akkurat på den måten du ønsker. Det var veldig greit å gå gjennom en kamp som dette, sa Federer.

Finale mot Murray

- Det blir nok ikke samme opplegg i finalen, mente han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Andy Murray

Andy Murray venter i finalen.

Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Motstander i søndagens finale blir skotske Andy Murray, som er femteseedet i turneringen. Hele Storbritannia håper 22-åringen skal beseire Federer og ta hjem den første Grand Slam-tittelen på 74 år.

Les mer her: Murray brøt britisk forbannelse

Federer er klar for sin åttende strake Grand Slam-finale og den 22. i karrieren. Han jakter sin 16. Grand Slam-tittel og sin fjerde triumf i Australian Open.

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Europaligaen: Besiktas -Sarpsborg 08
Europaligaen: Celtic - Rosenborg