NRK Meny
Normal

Federer enkelt til finalen

Tennisesset Roger Federer knuste Jo-Wilfried Tsonga 6-2, 6-3, 6-2 i semifinalen i Australian Open fredag.

Roger Federer
Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Den sveitsiske verdenseneren hadde ingen problemer med å ta seg videre fra semifinalen mot franske Tsonga, og kampen var over i løpet av snaut halvannen time.

I deres forrige møte, i Montreal i august, vant Tsonga tre strake sett. Fredag var det ingen konkurranse og Federer vant 6-2, 6-3, 6-2.

- Jeg er veldig fornøyd. Man må alltid ta hensyn til hvordan motspilleren spiller og noen ganger er det akkurat på den måten du ønsker. Det var veldig greit å gå gjennom en kamp som dette, sa Federer.

Finale mot Murray

- Det blir nok ikke samme opplegg i finalen, mente han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Andy Murray

Andy Murray venter i finalen.

Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Motstander i søndagens finale blir skotske Andy Murray, som er femteseedet i turneringen. Hele Storbritannia håper 22-åringen skal beseire Federer og ta hjem den første Grand Slam-tittelen på 74 år.

Les mer her: Murray brøt britisk forbannelse

Federer er klar for sin åttende strake Grand Slam-finale og den 22. i karrieren. Han jakter sin 16. Grand Slam-tittel og sin fjerde triumf i Australian Open.

Siste nytt

 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal