NRK Meny
Normal

Federer enkelt til finalen

Tennisesset Roger Federer knuste Jo-Wilfried Tsonga 6-2, 6-3, 6-2 i semifinalen i Australian Open fredag.

Roger Federer
Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Den sveitsiske verdenseneren hadde ingen problemer med å ta seg videre fra semifinalen mot franske Tsonga, og kampen var over i løpet av snaut halvannen time.

I deres forrige møte, i Montreal i august, vant Tsonga tre strake sett. Fredag var det ingen konkurranse og Federer vant 6-2, 6-3, 6-2.

- Jeg er veldig fornøyd. Man må alltid ta hensyn til hvordan motspilleren spiller og noen ganger er det akkurat på den måten du ønsker. Det var veldig greit å gå gjennom en kamp som dette, sa Federer.

Finale mot Murray

- Det blir nok ikke samme opplegg i finalen, mente han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Andy Murray

Andy Murray venter i finalen.

Foto: Greg Wood / Scanpix/AFP

Motstander i søndagens finale blir skotske Andy Murray, som er femteseedet i turneringen. Hele Storbritannia håper 22-åringen skal beseire Federer og ta hjem den første Grand Slam-tittelen på 74 år.

Les mer her: Murray brøt britisk forbannelse

Federer er klar for sin åttende strake Grand Slam-finale og den 22. i karrieren. Han jakter sin 16. Grand Slam-tittel og sin fjerde triumf i Australian Open.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal