Federer åpnet med seier

Roger Federer gikk enkelt videre fra første runde i US Open og har startet jaktet på sin fjerde strake tittel.

Roger Federer
Foto: Amy Sancetta / AP

Den sveitsiske verdenseneren trengte bare 92 minutter på å slå ut amerikaneren Scoville Jenkins med 6-3, 6-2, 6-4.

- Det er alltid en lettelse å komme seg gjennom den første kampen. Det var hardt. Scoville er en god spiller, og jeg er fornøyd med å komme videre. Forhåpentligvis kan jeg senke skuldrene litt nå, sa Federer.

Tennisstjernen kan bli den første siden Bill Tilden på 1920-tallet som vinner US Open fire år på rad. Men Federer bedyrer at han ikke bryr seg altfor mye om rekorden.

Siden folk nevner det hele tiden, ville det selvsagt være hyggelig å klare det. Jeg konsentrerer meg mer om å forsvare tittelen min. Men det er snakk om fire titler, så det er helt klart litt mer spesielt, sa han.

Dersom storfavoritten går til topps i New York, vil han sikre seg sin tolvte Grand Slam-tittel. Da er han bare to triumfer bak Pete Sampras.

Siste nytt

 • Cupfinalen røk for Myrhol

  Håndballveteran Bjarte Myrhols Skjern kom til kort mot Mors-Thy og tapte 28-33 i semifinalen i den danske cupen. 38 år gamle Myrhol spiller dermed sin siste klubbkamp i karrieren søndag når det skal spilles om å bli cupens tredje beste lag. For i april ble det klart at Myrhol legger opp etter sommerens Tokyo-OL.

  OL-kvalifisering håndball, menn: Sør-Korea - Norge
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Åpner for 32.000 på British Open

  Viktor Hovland og resten av golfeliten kan glede seg til British Open i midten av juli. Det er tillatt 32.000 tilskuere hver dag til turneringen.

  Den skal spilles 11. til 18. juli og avholdes på Royal St. Georges Golf Club i Sandwich i England.

  Den britiske regjeringen har nemlig valgt å inkludere den tradisjonsrike turneringen i sin gjenåpningsplan med testarrangementer, der enkelte store arrangementer får slippe inn flere publikum enn det nåværende restriksjoner tillater. (NTB)

  Wells Fargo Championship - Final Round. Viktor Hovland
  Foto: Maddie Meyer / AFP
 • Nygaard vant langløpet på Toten

  Etter 50 kilometer på rulleski var det Andreas Nygaard som gikk først i mål. 30-åringen satte inn en skikkelig sluttspurt på oppløpet, og henviste dermed Martin Løwstrøm Lyenget til andreplass.

  – Det var veldig overraskende egentlig. Jeg har et fly som går litt før fem, så jeg så jeg hadde litt dårlig tid. Så jeg måtte bare være med og kjøre på. sa en Nygaard i godt humør like etter målgang.

  – Det er alltid artig å avgjøre det på oppløpet.

  Bak Nygaard og Nyenget kom Johan Hoel på tredjeplass. Sjur Røthe endte på 14. plass.

  Åpningsrenn Beitostølen 15 km menn
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal