Wiggins: – Det var en perfekt laginnsats

Det ble en stor dag for Sky-laget i Tour de France. Bradley Wiggins overtok den gule ledertrøya, mens lagkamerat Chris Froome vant etappen.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins tok over den gule ledertrøya i Tour de France etter dagens etappe.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Sky-laget var fantastiske i dag. Det var en perfekt laginnsats. Edvald (Boasson Hagen) var en maskin som vanlig, og vi får en vinner og jeg har den gule trøya. Jeg føler meg priviligert, sa Wiggins til TV2, etter å ha fått på seg den gule ledertrøya for første gang i årets Tour.

Det er mange som tror at Bradley Wiggins kan vinne årets Tour de France. Og etter Tourens første etappe med ordentlig stigning fra Tomblaine og La Planche des Belles Filles tok han over den gule ledertrøya.

Chris Froome

Hjelperytteren til Bradley Wiggins, Chris Froome, ble dagens mann med etappeseier.

Foto: PA Wire / Pa Photos

Og dagen ble perfekt for det britiske Sky-laget, siden lagkamerat Chris Froome vant dagens etappe på 199 kilometer.

Ti sekunder

Fabian Cancellara ledet rittet før dagens etappe, men sveitseren klarte ikke å beholde ledelsen han har hatt siden prologen. Wiggins har nå ti sekunder på Cadel Evans som også er blant de største favorittene til å vinne sammenlagt.

 • Se resultater nederst i artikkelen.

Spania rundt-vinner fra 2010, Vincenzo Nibali, ligger på tredjeplass i sammendraget. En av de andre sammenlagtfavorittene, Denis Mentsjov, klarte ikke å henge med helt inn i dag og tapte verdifulle sekunder i sammendraget. Russeren er 54 sekunder bak Wiggins.

Knalljobb av Edvald

Edvald

Det ble en tung dag på sykkelsetet for Edvald Boasson Hagen

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen var med i front i den siste bakken en liten stund, men gikk helt tom for krefter etter hvert.

Likevel gjorde nordmannen en god jobb med å sprenge feltet og føre Team Sky opp i front, da rytterne tok fatt på den siste lange bakken.

– Det var tøft i starten av bakken. Jeg skulle ta over i den siste bakken og kjøre på, men etter hvert hadde jeg ikke mer å gi. Da var det bare å komme i mål, sa Boasson Hagen etter målgang til TV2.

Nordmannen kom til slutt hele 7.34 minutter bak Chris Froome. Boasson Hagen ligger nå på 45. plass i sammendraget, og er 9.40 minutter bak leder Bradley Wiggins.

– Skulle bare hjelpe Wiggins

Dagens vinner, Chris Froome, har ikke vunnet en etappe i Tour de France tidligere. 27-åringen var derfor en meget glad kar etter målgang.

– Det er helt fantastisk å vinne. Jeg hadde ingen planer om å vinne. Jeg skulle bare hjelpe Wiggins, men så kjente jeg meg pigg i beina. Da tenkte jeg hvorfor ikke bare å prøve? Jeg kunne ikke tro at Cadel (Evans) ikke klarte å følge meg helt inn, sa en storfornøyd Froome i mål.

Dagens etappe, 199 km Tomblaine-La Planche des Belles Filles:

1. Chris Froome
2. Cadel Evans
3. Bradley Wiggins
4. Vincenzo Nibali
5. Rein Taaramae
6. Haimar Zubeldia
7. Pierre Rolland
8. Janez Brajkovic
9. Denis Mentsjov
10. Maxime Monfort

Siste nytt

 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal