Wiggins: – Det var en perfekt laginnsats

Det ble en stor dag for Sky-laget i Tour de France. Bradley Wiggins overtok den gule ledertrøya, mens lagkamerat Chris Froome vant etappen.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins tok over den gule ledertrøya i Tour de France etter dagens etappe.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Sky-laget var fantastiske i dag. Det var en perfekt laginnsats. Edvald (Boasson Hagen) var en maskin som vanlig, og vi får en vinner og jeg har den gule trøya. Jeg føler meg priviligert, sa Wiggins til TV2, etter å ha fått på seg den gule ledertrøya for første gang i årets Tour.

Det er mange som tror at Bradley Wiggins kan vinne årets Tour de France. Og etter Tourens første etappe med ordentlig stigning fra Tomblaine og La Planche des Belles Filles tok han over den gule ledertrøya.

Chris Froome

Hjelperytteren til Bradley Wiggins, Chris Froome, ble dagens mann med etappeseier.

Foto: PA Wire / Pa Photos

Og dagen ble perfekt for det britiske Sky-laget, siden lagkamerat Chris Froome vant dagens etappe på 199 kilometer.

Ti sekunder

Fabian Cancellara ledet rittet før dagens etappe, men sveitseren klarte ikke å beholde ledelsen han har hatt siden prologen. Wiggins har nå ti sekunder på Cadel Evans som også er blant de største favorittene til å vinne sammenlagt.

 • Se resultater nederst i artikkelen.

Spania rundt-vinner fra 2010, Vincenzo Nibali, ligger på tredjeplass i sammendraget. En av de andre sammenlagtfavorittene, Denis Mentsjov, klarte ikke å henge med helt inn i dag og tapte verdifulle sekunder i sammendraget. Russeren er 54 sekunder bak Wiggins.

Knalljobb av Edvald

Edvald

Det ble en tung dag på sykkelsetet for Edvald Boasson Hagen

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen var med i front i den siste bakken en liten stund, men gikk helt tom for krefter etter hvert.

Likevel gjorde nordmannen en god jobb med å sprenge feltet og føre Team Sky opp i front, da rytterne tok fatt på den siste lange bakken.

– Det var tøft i starten av bakken. Jeg skulle ta over i den siste bakken og kjøre på, men etter hvert hadde jeg ikke mer å gi. Da var det bare å komme i mål, sa Boasson Hagen etter målgang til TV2.

Nordmannen kom til slutt hele 7.34 minutter bak Chris Froome. Boasson Hagen ligger nå på 45. plass i sammendraget, og er 9.40 minutter bak leder Bradley Wiggins.

– Skulle bare hjelpe Wiggins

Dagens vinner, Chris Froome, har ikke vunnet en etappe i Tour de France tidligere. 27-åringen var derfor en meget glad kar etter målgang.

– Det er helt fantastisk å vinne. Jeg hadde ingen planer om å vinne. Jeg skulle bare hjelpe Wiggins, men så kjente jeg meg pigg i beina. Da tenkte jeg hvorfor ikke bare å prøve? Jeg kunne ikke tro at Cadel (Evans) ikke klarte å følge meg helt inn, sa en storfornøyd Froome i mål.

Dagens etappe, 199 km Tomblaine-La Planche des Belles Filles:

1. Chris Froome
2. Cadel Evans
3. Bradley Wiggins
4. Vincenzo Nibali
5. Rein Taaramae
6. Haimar Zubeldia
7. Pierre Rolland
8. Janez Brajkovic
9. Denis Mentsjov
10. Maxime Monfort

Siste nytt

 • Scoret igjen

  Superspiss Michail Antonio sikret West Ham sin tredje strake seier i Premier League etter 2–1 mot West Bromwich onsdag.

  – Det er utrolig å være del av denne klubben nå. Kjemien er fantastisk, og ennå har vi ikke nådd vårt toppnivå, sa matchvinneren til BT Sport.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen like før pause etter scoring av Jarrod Bowen. Vladimír Coufal ga den målgivende pasningen.

  Så reduserte bortelaget etter mål fra Matheus Pereira, før Mikhail Antonio vartet opp med en ekte spiss-scoring i det 66. minutt. På en pasning fra Andrey Yarmolenko hamret Antonio ballen i mål på volley, til tross for at han var i duell med tre motspillere.

  Det er hans femte mål for sesongen. West Ham er nå ubeseiret i seks kamper.

  Michail Antonio
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Johanne Killi ute i 6-12 uker

  Johanne Killi har røket det indre leddbåndet i venstre kne. Det bekrefter sportssjef freeski i Norges Skiforbund Christoffer Schach til NRK tirsdag kveld. Killi skada seg på siste trening før verdenscupen i østerrikske Kreischberg forrige helg.

  Johanne Killi
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • To nye norske mestere

  Både Eirin Kvandal og Anders Ladehaug kunne slippe jubelen løs, etter å ha vunnet NM i stor bakke i Granåsen.

  Kvandal leverte et kjempehopp på 135 meter i første omgang, og holdt unna i andre omgang med et hopp på 123 meter i tunge forhold. Hun vant 18 poeng foran Thea Minyan Bjørnseth. Silje Opseth ble nummer tre, 22,8 poeng bak vinner Kvandal.

  Maren Lundby fortsetter å lete etter formen, og hun ble kun nummer fire etter et dårlig hopp i første omgang.

  Ladehaug leverte en god konkurranse, og etter å ha ledet etter førsteomgang klarte han å holde hodet kaldt da han satt utfor sist i finaleomgangen. Med et hopp på 135,5 meter vant han 3,2 poeng foran Iver Olaussen. Matias Braathen ble nummer tre, 6,6 poeng bak vinner Ladehaug.

  Eirin Kvandal og Anders Ladehaug
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal