Nadal, Djokovic og Williams gikk alle videre til kvartfinalen i det åpne franske tennismesterskapet mandag. Så heldig var ikke Justin Henin.

TENNIS-FRA-OPEN-ROLAND-GARROS

Justin Henin røk ut av det åpne franske mesterskapet på mandag.

Henin hadde ikke tapt på Roland Garros på seks år. Belgieren imponerte i de første rundene, og var av flere eksperter og oddsmakere regnet som favoritten til å vinne årets franske åpne tennismesterskap.

Det var før mandagens kamp mot syvendeseedede Sam Stosur fra Australia.

Henin startet godt, og vant det første settet. Men allerede i andre sett, da Stosur knuste henne 6-1, begynte Henin å vise frustrasjon. Frustrasjonen varte, og til slutt tapte belgieren 2-6, 6-1, 6-4.

Henin gjemte ansiktet i håndklet etter tapet, men greide til slutt å reise seg og vinke til tilskuerne.

Serena lett videre

26 år gamle Stosur imponerte mot en tøff motstander, men får det neppe lettere i kvartfinalen. Der møter hun knallsterke Serena Williams.

Serena gikk nemlig enkelt videre på mandag. Hun møtte Shahar Peer, og vant 6-2, 6-2.

(saken fortsetter under bildet)

TENNIS-OPEN/

Rafael Nadal ble utfordret hardt, men vant. Her jubler han etter et av kampens beste poeng.

Herre-favorittene med

Rafael Nadal måtte kjempe mot brasilianske Thomaz Bellucci. 22-åringen Bellucci viste god tennis ved flere anledninger, og Nadal ble presset til sitt ytterste, spesielt i andre sett.

Men det var ingen tvil om hvem som var best. Bellucci mistet taket på Nadal utover i tredje sett, og spanjolen hadde til slutt få problemer med å inkassere seieren.

Nadal møter enten Fernando Verdasco eller Nicolas Almagro i kvartfinalen.

Også Novak Djokovik gikk greit videre. I 2007 og 2008 kom Djokovic til semifinalen i den prestisjetunge grusturneringen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn