NRK Meny
Normal

Farrar med skremmeskudd til Hushovd

Amerikanske Tyler Farrar, som sykler for Thor Hushovds fremtidige lag Garmin, spurtet inn til seier på den 5. etappen i Spania rundt. Det er et skremmeskudd til Thor Hushovd.

Tyler Farrar

Tyler Farrar vant 5. etappe av Spania rundt.

Foto: MALTE CHRISTIANS / Afp

En Thor Hushovd uten ambisjoner om å vinne så sin kommende lagkamerat Tyler Farrar spurtslå Mark Cavendish i Spania rundt.

Nordmannen la nok ekstra merke til Farrars prestasjon siden han neste sesong skal kjempe med amerikaneren om spurttronen i Garmin-laget.

Hvordan tror du Hushovd får det i Garmin-laget? Diskutér nederst i saken!

Hushovd er en av sju Cervelo-ryttere som blir med over til amerikanske Garmin.

– Jeg var syk inntil i morges, så jeg er litt overrasket selv. Det handler mest om adrenalin på slutten, sa Tyler Farrar etter etappen.

Spekulasjoner pågår for fullt om hvem av de to spurterne som vil få hvilke sjanser neste år. Farrar har uten tvil vært den raskeste og beste massespurteren av de to denne sesongen.

Hushovd er hjelperytter

Siden Thor Hoshovd tar rittet som en gjennomkjøring til VM, satser ikke Cervelo-laget på han og nordmannen var derfor tildelt rollen som hjelperytter for på onsdagens etappe.

– Enten spurter han hundre prosent eller så spurter han ikke, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til NRK.

Thor Hushovd hjalp onsdag sin lagkamerat Theo Bos fram til spissen av hovedfeltet før nordmannen meldte seg ut av spurtkampen tre kilometer før mål. Den norske mesteren syklet rolig til mål bak i hovedfeltet. Bos greide bare 9.plass, mens Hushovd kom inn 43 sekunder bak hovedfeltet. Den andre nordmannen i rittet, Lars Petter Nordhaug, kom inn med hovedfeltet.

– Det kan være aktuelt at han (Hushovd) prøver seg på en ordentlig spurt på en senere etappe i rittet, men det er ikke sikkert han skal fullføre, sier Kvålsvoll og tenker på at Hushovd tar rittet som trening før VM.

Etappeseieren var Tyler Farrars annen i Spania rundt. I fjor vant amerikaneren 11. etappe. Tidligere i år vant han annen og tiende etappe i Giro d'Italia, men han har foreløpig ingen seier i Tour de France slik Thor Hushovd har.

Resultater 5. etappe Spania rundt:

 1. Tyler Farrar, USA (Garmin) 5.03.36
 2. Koldo Fernandez, Spania (Euskaltel), samme tid
 3. Mark Cavendish, Storbritannia (HTC), samme tid


Norske: 108) Lars Petter Nordhaug (Sky) s.t., 157) Thor Hushovd
(Cervelo) 0.43 min. bak.

Hvordan tror du Hushovd får det i Garmin-laget? Diskutér her!

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale