Sørloth etter storseieren: – Jeg hadde håpet på hat trick

Norges spisskomet Erling Braut Haaland kom seg aldri på banen i landskampen mot Færøyene. I stedet sørget erstatteren Alexander Sørloth for to lekre scoringer i 4-0-seieren.

EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er selvfølgelig kjempedeilig. Vi gjør jobben vår. Vi sa vi skulle skåre mange mål mot Færøyene og det gjorde vi, sier Sørloth til NRK.

Det ble litt hektisk?

– Jeg fikk en halvtime på meg, så det gikk helt fint. Det var ikke noe problem, sier Sørloth som måtte erstatte Haaland på kort varsel.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt hat trick, jeg hadde håpet på det. Men jeg får nøye meg med to, smiler han.

– Man har mange strenger å spille på offensivt nå?

– Det er et luksusproblem for Lars, så det må være veldig gledelig. Så mange om beinet og så mange i god form. Det må han bare være glad for, konstaterer Sørloth.

Les også: Bluss-markering på Ullevaal – sang: «Hater, hater, hater NFF»

Erling Braut Haaland

MÅTTE STÅ OVER KAMPEN: Erling Braut Haaland.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Usikker på skade

Landslagssjef Lars Lagerbäck sier dette om skaden til Haaland.

– Han hadde en kjenning etter gårsdagen. De så på ham i dag og trodde det ikke skulle være noe problem, men så merket han noe under oppvarmingen. Jeg vet ikke helt hvor alvorlig det er, forteller han.

– Jeg håper han kan være med til Malta, men legene har ikke fått sett på ham ennå, så vi får se etter å ha sjekket nærmere i kveld, sier landslagssjefen videre.

I den første startoppstillingen til Lagerbäck var Erling Braut Haaland og Joshua King ført opp som spisspar mot Færøyene.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det ble klart at Haaland ikke kunne starte kampen.

– Det var veldig gøy for Alex, som ikke var ment å starte kampen, at han fikk komme inn og skåre to mål. Det er bra vi har konkurranse, kommenterer Lagerbäck.

Drømmetreff

Etter 62 minutters spill fikk Sørloth skikkelig drømmetreff fra 10 meter (se video under), før han kun minutter senere økte på til 4-0 etter herlig samarbeid med Joshua King og Sælnes.

Dermed gjorde han nøyaktig som sin far, Gøran Sørloth, som også scoret mot Færøyene i 1992 da Norge slo laget 2-0.

– Han skåret vel to, så det er derfor det hadde vært ekstra deilig med et hattrick, sier målscoreren.

Drømmestart for Norge

Men landskampen mot Færøyene måtte altså gå uten den største snakkisen i norsk fotball for øyeblikket. Haaland står med hele 26 mål for Salzburg denne sesongen. Sju av disse er kommet i mesterligaen.

Han gikk også glipp av viktig kamptrening sammen med Joshua King. De to har kun spilt en kamp sammen tidligere.

Heller ikke Martin Ødegaard, som har startet alle de åtte tidligere kampene i kvalifiseringen, var på banen i fredagens kvalifiseringskamp (grunnet skade).

Resten av laget så likevel ut til å greie seg helt greit mot svake Færøyene (laget er for øyeblikket på 110.-plass på FIFA-rankingen).

Etter kun fire minutter var Tore Reginiussen godt plassert da Norge fikk hjørnespark og headet inn kampens første mål på mesterlig vis.

Iver Fossum har ikke vært på banen for Norge siden siste nasjonsligakamp mot Kypros i november i fjor, men brukte ikke lang tid på å gjøre seg bemerket da han endelig fikk sjansen igjen.

Kampen var ikke mer enn åtte minutter gammel da Fossum økte til 2-0 etter en pasning fra Joshua King. AaB-spilleren vartet opp med en hælflikk av beste merke og satte ballen lekkert i nettet.

Flere mål ble det ikke i første omgang.

– Jeg synes det her var en veldig solid match. Jeg synes det var godt gjennomført fra start. Man får en drømmeåpning, og da blir premissene for kampen litt enklere for oss, kommenterte NRKs ekspert Carl-Erik Torp.

– Det var solid, det var en prestasjon. Vi gjør jobben og er profesjonelle, mener Mats Møller Dæhli.

Det er en stund siden man fikk så mange mål på Ullevaal?

– Vi har mange gode spisser nå. Haaland ute og Sørloth inn, det er ikke dårlig, det lover godt, sier Dæhli videre.

Fortsatt ubeseiret på Ullevaal

Norge er dermed fortsatt ubeseiret på hjemmebane under Lars Lagerbäck. Dette var Norges 16. strake hjemmekamp uten tap.

Veien til et EM-sluttspill for Norge må uansett gå via nasjonsligaomspillet i mars.

Mandagens bortekamp mot Malta blir lagets siste kamp sammen før den tid.

– Det er en kamp som vi også bør vinne, med mer enn ett mål. Det blir en annen kamp, men vi gjorde jobben i dag, mener Joshua King.

Etter fredagens EM-kvalifiseringskamper er følgende tolv nasjoner klare for EM-sluttspillet i 2020:

Finland, Sverige, Belgia, Tsjekkia, England, Frankrike, Italia, Polen, Russland, Spania, Tyrkia og Ukraina.

Les også: Sverige sikret seg EM-plass

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal