NRK Meny
Normal

Siem- og Hallén-beslutning kommer neste uke

Påtalenemnda i Norges fotballforbund (NFF) får fredag svar på undersøkelsene de ba om av Yngve Halléns og Kjetil Siems mulige lovbrudd.

Kjetil Siem og Yngve Hallén

UNDERSØKES: Tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén får til uka påtalenmndas beslutning i saken om mulig brudd på NFFs lover.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi får oversendt svarene på undersøkelsene i dag. Det er en god del opplysninger så målet er å ha en beslutning klar tidlig neste uke, sier påtalenemndas leder Knut Fure til NRK.

Fure vil ikke si nøyaktig hva påtalenemnda har ønsket å få svar på før de har fattet en beslutning.

– Det er juridisk avdeling i NFF som har innhentet den informasjonen som jeg på vegne av påtalenemnda mener er relevant, sier Fure som ba om undersøkelsene etter en artikkel i fotballbladet Josimar for snart to uker siden.

Utilgjengelig Hallén

I en lengre artikkel skrev fotballbladet hvordan tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, hadde drevet lobbyvirksomhet for den nå nyvalgte Uefa-presidenten Aleksander Ceferin på oppdrag fra daværende fotballpresident Yngve Hallén.

Ifølge Josimar instruerte Hallén Siem uten et styrevedtak i ryggen. Dette bryter med NFFs lover, ifølge idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner. Ifølge fotballforbundets lover er det kun fotballstyret som kan gi en slik instruks, mener juristen.

– Presidenten kan ikke alene gi et mandat av den karakteren til generalsekretæren, sa Kjenner til NRK på mandag.

Siem på sin side kan ha brutt NFFs lover fordi han gikk utover sitt mandat uten gyldig godkjennelse.

– Generalsekretærens oppgave er å lede administrasjonen og ikke drive idrettspolitikk. Det å jobbe for å få en tillitsvalgt inn i UEFA-styret er åpenbart idrettspolitikk, sier Kjenner.

Aleksander Ceferin

UEFA-PRESIDENT: Slovenske Aleksander Ceferin ble onsdag valgt til ny Uefa-president. Kjetil Siem jobbet for å fremme hans kandidatur. Spørsmålet er om han hadde lov til det i sin rolle som daværende generalsekretær i NFF.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Siem henviser til Hallén

NRK har vært i kontakt med Siem, men den tidligere generalsekretæren vil ikke uttale seg. I en sms skriver han:

«Må henvise til Yngve Hallén som er den som kan svare».

NRK har forsøk å komme i kontakt med Hallén siden mandag, uten hell.

Ifølge Josimar har Hallén tidligere bekreftet at det ikke forelå noe styrevedtak før han instruerte Siem, men Hallén mener angivelig at det ikke var nødvendig i denne saken.

«Ifølge Hallén trengtes det ikke noe styrevedtak – så lenge instruksen kom fra ham og så lenge han informerte styret.», skriver Josimar.

Men fotballbladet referer til flere styremedlemmer som mener dette aldri ble diskutert i noe styremøte.

Onsdag ble slovenske Aleksander Ceferin valgt til ny Uefa-president etter Michel Platini som er utestengt fra fotballen og under etterforskning for korrupsjon.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge