Siem- og Hallén-beslutning kommer neste uke

Påtalenemnda i Norges fotballforbund (NFF) får fredag svar på undersøkelsene de ba om av Yngve Halléns og Kjetil Siems mulige lovbrudd.

Kjetil Siem og Yngve Hallén

UNDERSØKES: Tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén får til uka påtalenmndas beslutning i saken om mulig brudd på NFFs lover.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi får oversendt svarene på undersøkelsene i dag. Det er en god del opplysninger så målet er å ha en beslutning klar tidlig neste uke, sier påtalenemndas leder Knut Fure til NRK.

Fure vil ikke si nøyaktig hva påtalenemnda har ønsket å få svar på før de har fattet en beslutning.

– Det er juridisk avdeling i NFF som har innhentet den informasjonen som jeg på vegne av påtalenemnda mener er relevant, sier Fure som ba om undersøkelsene etter en artikkel i fotballbladet Josimar for snart to uker siden.

Utilgjengelig Hallén

I en lengre artikkel skrev fotballbladet hvordan tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, hadde drevet lobbyvirksomhet for den nå nyvalgte Uefa-presidenten Aleksander Ceferin på oppdrag fra daværende fotballpresident Yngve Hallén.

Ifølge Josimar instruerte Hallén Siem uten et styrevedtak i ryggen. Dette bryter med NFFs lover, ifølge idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner. Ifølge fotballforbundets lover er det kun fotballstyret som kan gi en slik instruks, mener juristen.

– Presidenten kan ikke alene gi et mandat av den karakteren til generalsekretæren, sa Kjenner til NRK på mandag.

Siem på sin side kan ha brutt NFFs lover fordi han gikk utover sitt mandat uten gyldig godkjennelse.

– Generalsekretærens oppgave er å lede administrasjonen og ikke drive idrettspolitikk. Det å jobbe for å få en tillitsvalgt inn i UEFA-styret er åpenbart idrettspolitikk, sier Kjenner.

Aleksander Ceferin

UEFA-PRESIDENT: Slovenske Aleksander Ceferin ble onsdag valgt til ny Uefa-president. Kjetil Siem jobbet for å fremme hans kandidatur. Spørsmålet er om han hadde lov til det i sin rolle som daværende generalsekretær i NFF.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Siem henviser til Hallén

NRK har vært i kontakt med Siem, men den tidligere generalsekretæren vil ikke uttale seg. I en sms skriver han:

«Må henvise til Yngve Hallén som er den som kan svare».

NRK har forsøk å komme i kontakt med Hallén siden mandag, uten hell.

Ifølge Josimar har Hallén tidligere bekreftet at det ikke forelå noe styrevedtak før han instruerte Siem, men Hallén mener angivelig at det ikke var nødvendig i denne saken.

«Ifølge Hallén trengtes det ikke noe styrevedtak – så lenge instruksen kom fra ham og så lenge han informerte styret.», skriver Josimar.

Men fotballbladet referer til flere styremedlemmer som mener dette aldri ble diskutert i noe styremøte.

Onsdag ble slovenske Aleksander Ceferin valgt til ny Uefa-president etter Michel Platini som er utestengt fra fotballen og under etterforskning for korrupsjon.

Siste nytt

 • Raufoss klar for 1. divisjon

  Raufoss slo Fram Larvik 3-2 og gav seg sjølv ein plass i neste års 1. divisjon som 100-års-gåve. Fredrikstad makta berre 0-0 mot Grorud og er fire poeng bak Raufoss før siste runde. FFK er garantert kvalik.

  I 2. divisjon avdeling B er Skeid forlengst oppsykksklar. Hødd ligg best an til kvalik, men både Egersund og KFUM Oslo er to poeng bak.

 • Ingen avklaring i botnen

  Både Trondheims-Ørn og Lyn tapte, og to rundar før slutt kan Lyn dermed framleis unngå kvalik-plassen. Lyn tapte 2-3 for Stabæk, medan Trondheims-Ørn tapte 1-3 for Vålerenga. Fem poeng skil Lyn og Ørn.

  Andre resultat: Arna-Bjørnar - Røa 2-0, Avaldsnes - Sandviken 0-0.

  Trondheims-Ørn
 • Nytt sjokktap for Real Madrid

  Levante sørget for nok en skrell for Real Madrid. De vant 2-1 etter scoringer fra Morales og Roger. Marcelo scoret Real Madrids eneste mål.

  Hovedstadslaget er i uvanlig dårlig form for tiden. De står med tre tap på rad og uten seier på de fem siste.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset