NRK Meny
Normal

Siem- og Hallén-beslutning kommer neste uke

Påtalenemnda i Norges fotballforbund (NFF) får fredag svar på undersøkelsene de ba om av Yngve Halléns og Kjetil Siems mulige lovbrudd.

Kjetil Siem og Yngve Hallén

UNDERSØKES: Tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén får til uka påtalenmndas beslutning i saken om mulig brudd på NFFs lover.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi får oversendt svarene på undersøkelsene i dag. Det er en god del opplysninger så målet er å ha en beslutning klar tidlig neste uke, sier påtalenemndas leder Knut Fure til NRK.

Fure vil ikke si nøyaktig hva påtalenemnda har ønsket å få svar på før de har fattet en beslutning.

– Det er juridisk avdeling i NFF som har innhentet den informasjonen som jeg på vegne av påtalenemnda mener er relevant, sier Fure som ba om undersøkelsene etter en artikkel i fotballbladet Josimar for snart to uker siden.

Utilgjengelig Hallén

I en lengre artikkel skrev fotballbladet hvordan tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, hadde drevet lobbyvirksomhet for den nå nyvalgte Uefa-presidenten Aleksander Ceferin på oppdrag fra daværende fotballpresident Yngve Hallén.

Ifølge Josimar instruerte Hallén Siem uten et styrevedtak i ryggen. Dette bryter med NFFs lover, ifølge idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner. Ifølge fotballforbundets lover er det kun fotballstyret som kan gi en slik instruks, mener juristen.

– Presidenten kan ikke alene gi et mandat av den karakteren til generalsekretæren, sa Kjenner til NRK på mandag.

Siem på sin side kan ha brutt NFFs lover fordi han gikk utover sitt mandat uten gyldig godkjennelse.

– Generalsekretærens oppgave er å lede administrasjonen og ikke drive idrettspolitikk. Det å jobbe for å få en tillitsvalgt inn i UEFA-styret er åpenbart idrettspolitikk, sier Kjenner.

Aleksander Ceferin

UEFA-PRESIDENT: Slovenske Aleksander Ceferin ble onsdag valgt til ny Uefa-president. Kjetil Siem jobbet for å fremme hans kandidatur. Spørsmålet er om han hadde lov til det i sin rolle som daværende generalsekretær i NFF.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Siem henviser til Hallén

NRK har vært i kontakt med Siem, men den tidligere generalsekretæren vil ikke uttale seg. I en sms skriver han:

«Må henvise til Yngve Hallén som er den som kan svare».

NRK har forsøk å komme i kontakt med Hallén siden mandag, uten hell.

Ifølge Josimar har Hallén tidligere bekreftet at det ikke forelå noe styrevedtak før han instruerte Siem, men Hallén mener angivelig at det ikke var nødvendig i denne saken.

«Ifølge Hallén trengtes det ikke noe styrevedtak – så lenge instruksen kom fra ham og så lenge han informerte styret.», skriver Josimar.

Men fotballbladet referer til flere styremedlemmer som mener dette aldri ble diskutert i noe styremøte.

Onsdag ble slovenske Aleksander Ceferin valgt til ny Uefa-president etter Michel Platini som er utestengt fra fotballen og under etterforskning for korrupsjon.

Siste nytt

 • Tor Odvar Moen er ferdig i Larvik

  Larviks håndballtrener Tor Odvar Moen får ikke fornyet kontrakt. Det melder TV2. Kontrakten hans går ut etter denne sesongen. Det har ikke kommet frem noe begrunnelse for hvorfor kontrakten ikke blir fornyet.

  Tor Oddvar Moen, trener i Larvik
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Nå er Norge mestvinnende i Sotsji

  Etter nye russiske utestengelser er Norge nå den nasjonen som står med flest gullmedaljer i Sotsji-OL i 2014. Bobkjører Alexander Zubkov ble fratatt sine to gullmedaljer fredag, og dermed står Russland med 10 gull. Norge tok 11.

  Gullmedalje
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Fire nye russere utestengt

  IOC har dopingutestengt fire nye russiske utøvere fra OL på livstid. Den doble gullvinneren fra toer- og firerbob Alexander Zubkov, skøyterløperne Olga Fatkulina og Aleksandr Rumjantsev, og bobkjører Olga Stulneva.

  Olympics Russian Doping Sochi
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
V-cup hopp: Kvalifisering