NRK Meny
Normal

Siem- og Hallén-beslutning kommer neste uke

Påtalenemnda i Norges fotballforbund (NFF) får fredag svar på undersøkelsene de ba om av Yngve Halléns og Kjetil Siems mulige lovbrudd.

Kjetil Siem og Yngve Hallén

UNDERSØKES: Tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén får til uka påtalenmndas beslutning i saken om mulig brudd på NFFs lover.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Vi får oversendt svarene på undersøkelsene i dag. Det er en god del opplysninger så målet er å ha en beslutning klar tidlig neste uke, sier påtalenemndas leder Knut Fure til NRK.

Fure vil ikke si nøyaktig hva påtalenemnda har ønsket å få svar på før de har fattet en beslutning.

– Det er juridisk avdeling i NFF som har innhentet den informasjonen som jeg på vegne av påtalenemnda mener er relevant, sier Fure som ba om undersøkelsene etter en artikkel i fotballbladet Josimar for snart to uker siden.

Utilgjengelig Hallén

I en lengre artikkel skrev fotballbladet hvordan tidligere generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, hadde drevet lobbyvirksomhet for den nå nyvalgte Uefa-presidenten Aleksander Ceferin på oppdrag fra daværende fotballpresident Yngve Hallén.

Ifølge Josimar instruerte Hallén Siem uten et styrevedtak i ryggen. Dette bryter med NFFs lover, ifølge idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner. Ifølge fotballforbundets lover er det kun fotballstyret som kan gi en slik instruks, mener juristen.

– Presidenten kan ikke alene gi et mandat av den karakteren til generalsekretæren, sa Kjenner til NRK på mandag.

Siem på sin side kan ha brutt NFFs lover fordi han gikk utover sitt mandat uten gyldig godkjennelse.

– Generalsekretærens oppgave er å lede administrasjonen og ikke drive idrettspolitikk. Det å jobbe for å få en tillitsvalgt inn i UEFA-styret er åpenbart idrettspolitikk, sier Kjenner.

Aleksander Ceferin

UEFA-PRESIDENT: Slovenske Aleksander Ceferin ble onsdag valgt til ny Uefa-president. Kjetil Siem jobbet for å fremme hans kandidatur. Spørsmålet er om han hadde lov til det i sin rolle som daværende generalsekretær i NFF.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Siem henviser til Hallén

NRK har vært i kontakt med Siem, men den tidligere generalsekretæren vil ikke uttale seg. I en sms skriver han:

«Må henvise til Yngve Hallén som er den som kan svare».

NRK har forsøk å komme i kontakt med Hallén siden mandag, uten hell.

Ifølge Josimar har Hallén tidligere bekreftet at det ikke forelå noe styrevedtak før han instruerte Siem, men Hallén mener angivelig at det ikke var nødvendig i denne saken.

«Ifølge Hallén trengtes det ikke noe styrevedtak – så lenge instruksen kom fra ham og så lenge han informerte styret.», skriver Josimar.

Men fotballbladet referer til flere styremedlemmer som mener dette aldri ble diskutert i noe styremøte.

Onsdag ble slovenske Aleksander Ceferin valgt til ny Uefa-president etter Michel Platini som er utestengt fra fotballen og under etterforskning for korrupsjon.

Siste nytt

 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn