NRK Meny
Normal

NFL-Rugland får skryt av lagets kickerstjerne

Håvard Rugland (28) trener med en av NFLs mest merriterte kickere i Detroit Lions-lagkamerat David Akers (38). – Hatten av for Håvard, sier 38-åringen.

En avdanka fotballspiller fra Ålgård i Rogaland drømmer om å gjøre karriere som kicker i amerikansk fotball. 27 år gamle Håvard Rugland er blitt kontakta av tre universtetslag i USA etter at han la ut skrytevideo på Youtube

Denne videoen var starten på Håvard Ruglands reise mot NFL. Nå er 28-åringen under kontrakt med Detroit Lions, og der får han skryt av anerkjente David Akers.

David Akers

David Akers spilte Super Bowl for San Fracisco 49ers i februar. Nå er han lagkamerat med Håvard Rudgland i Detroit Lions. – Håvard har talent, ellers ville han ikke vært her, sier Akers.

Foto: JONATHAN BACHMAN / Reuters
Håvard Rugland

Håvard Rugland har aldri spilt amerikansk fotball, men oppdaget sitt krafttilslag som fotballspiller.

Foto: Husted Kicking

Norske Håvard Rugland ble en YouTube-hit med videoen hvor han viser frem sin kickerferdigheter. Nordmannen har aldri spilt amerikansk fotball, men videoen skapte oppstyr rundt 28-åringen og i april fikk han en sensasjonell kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions.

kjemper Rugland mot meritterte David Akers om kickerplassen på NFL-laget. Akers trives godt med Rugland som treningskamerat, og han liker måten Rugland skaffet seg oppmerksomhet på.

– Det var veldig kreativt. Den viste hva han kunne gjøre, han fikk et navn og han fikk en mulighet. Jeg ser en fyr som er ekstremt ydmyk og klar for å arbeide hardt, sier Akers ifølge Detroit News.

– Hatten av for Håvard

Akers har lenge vært en av NFLs mest anerkjente kickere, og 38-åringen spilte Super Bowl for San Fransisco 49'ers så sent som i februar.

Etter en lang karriere vet han hva som trengs for å lykkes.

– Er det en kamp i motbakke for å nå NFL? Absolutt. Det er ikke det at han ikke har talent. Han har talent, ellers ville han ikke vært her. Det handler om hva du kan prestere under press. Hatten av for ham, sier Akers.

Innstilt på å hjelpe

For 17 år siden av Akers i samme situasjon som Rugland er i nå. Han prøvde å kjempe seg inn i NFL. Kickeren har ikke gjort jobben lett for Rugland.

Da dro Akers god nytte av de erfarne kickerne han fikk muligheten til å trene med, og nå vil han bidra på samme måte for sin norske lagkamerat.

– Det føles som det er mitt ansvar å gjøre det samme, siden de ga meg sin kunnskap. Jeg vil alltid forsøke å hjelpe de som måtte ønske det, sier 38-åringen.

Men selv med god hjelp fra Akers, visste Rugland da han signerte kontrakten med Detroit Lions hvor tøff kampen ville bli.

– Jeg er nødt til å overbevise Lions om at jeg er den beste kickeren, og konkurransen er ikke akkurat liten i Akers. Han har dominert NFL de siste sesongene, sa Rugland da.

Så gjenstår det å se om nordmannen kommer seg gjennom nåløyet og får oppfylt drømmen om NFL-spill.

Håvard Rugland har kommet godt i gang treningen hos Detroit Lions.

Ruglands første samling med Detroit Lions

Siste nytt

 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP
 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

Sendeplan

Kl. Program Kanal