Får ikke rykke fram i vaksinekøen

Danmarks deltakere i Tokyo-OL får ikke særegen vaksinehjelp fra egne myndigheter i tiden før avreise.

Det fastslår kulturpolitisk talsmann Kasper Sand Kjær for regjeringspartiet Socialdemokratiet.

Danmarks idrettsforbund har ytret ønske om å få sikret vaksiner til deres OL-deltakere før sommerlekene i Japan.

Heller ikke i Norge har det vært aktuelt å la OL-utøvere få «snike» i vaksinekøen.

Pernille Blume

Sportsnyheter

Demonstrant avbrøt OL-toppen: – F... ta OL!

Misnøyen mot sommerens OL i Tokyo vokser. Denne gangen fikk IOC-toppene høre det fra en ubuden gjest.

Siste nytt

 • Koronasmitte stopper Hykkerud

  En av Ystads håndballspillere er koronapositiv. Lørdagens finalemøte med Joakim Hykkerud og AEK Aten i europacupen kan dermed ikke spilles som planlagt.

  Kampen i den greske hovedstaden skulle vært den første av to for å kåre en vinner av EHFs tredje europacupturnering i klubbhåndballen.

  Etter planen skal returkampen mellom AEK og Ystad spilles i Sverige lørdag 22. mai. Det er uklart når det første oppgjøret kan avvikles.

  EM håndball herrer 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Norsk keeper ferdig i England

  Den norske fotballkeeperen Benedicte Håland (23) bytter ut Bristol City og den engelske superligaen med Island og UMF Selfoss.

  – Jeg gleder meg veldig til å møte de andre spillerne og kjenne på nivået her på Island, sier hun til avisa Nordhordland.

  Håland, som tidligere har spilt for blant andre Lugano, Arna-Bjørnar, Åsane, Sandviken og Fyllingsdalen, sitter for øyeblikket på karantenehotell i Reykjavík.

  Spilletid er grunnen til at hun forlater Bristol City.

 • Norge trekker seg fra EM-kvalik

  Norges kvinnelandslag i volleyball trekker seg fra EM-kvalifiseringen på grunn av koronasmitte hos tre spillere. Det opplyser Norges Volleyballforbund i en pressemelding, melder NTB.

  To spillere i laget testet onsdag positivt for koronavirus, og etter en runde med såkalt PCR-testing av samtlige i laget, ble disse to smittetilfellene bekreftet, mens ytterligere én spiller har fått påvist viruset.

  – Jentene har det bra per nå og har ingen store symptomer. De er trygge, og de tas veldig godt vare på her nede, sier sportssjef Matt van Wezel i volleyballforbundet til NTB.

  De norske kvinnene skulle ha spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hellas i Østerrike torsdag kveld og ytterligere to kamper de neste dagene. Norge sto med tre strake tap i kvalifiseringen fra før.

Sendeplan

Kl. Program Kanal