Får fylle tribunene

Det blir ingen antallsbegrensninger for fotballklubbene som skal fullføre eliteserie og kvalifisering kommende helg.

Det er klart etter et møte mellom Norsk Toppfotball og 18 av deres klubber onsdag formiddag.

Siste runde i Eliteserien spilles søndag, og Jerv og Fredrikstad møtes i kvalifiseringen samme dag.

– Det blir ingen antallsbegrensninger. Det er flott, siden det er spenning både i topp og bunn, sier kommersiell leder Pål Breen i Norsk Toppfotball til NRK.

– Det er noen klare anbefalinger på bruk av munnbind i visse soner. Noen kommuner kan også gjøre egne tiltak, men det er ikke bekreftet noe der ennå, legger Breen til.

Breen sier det ikke vil være krav om bruk av munnbind på tribunene. Meterreglen gjelder ikke på arrangementer utendørs der det er fast tilviste plasser.

Regjeringen skriver på sine nettsider at det allerede har vært nasjonal anbefaling om å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand.

– For eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion, skriver regjeringen. (NRK/NTB)

Europa conference leauge 2021
Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sportsnyheter

Treneren knakk fullstendig sammen etter sensasjonsseier – to nordmenn på pallen

35 år gammel skulle Dave Ryding bli før han tok sin aller første verdenscupseier. Det fikk treneren hans til å bryte sammen i snøen.

VM snøsport for parautøvere

Vilde Nilsen cruiset inn til nytt VM-gull: – Jeg har jobbet hardt mentalt

Vilde Nilsen sikret sitt andre gull i VM, da hun spurtet inn til seier på lørdagens klassiske sprint.

Siste nytt

 • EM-mareritt for Island

  Islands koronaproblemer i håndball tårner seg opp. Åtte spillere er i isolasjon før nøkkelkampen mot OL-mester Frankrike i kveld.

  To mann avla positiv hurtigtest lørdag formiddag, melder dansk TV2. Janus Dadi Smarason og Arnar Freyr Arnarsson er de siste tilfellene.

  Island trenger trolig poeng mot Frankrike for å ha et håp om semifinale. Franskmennene på sin side mangler trener Guillaume Gille. Han testet positivt fredag.

  Hungary Handball European Championship
  Foto: Tamas Kovacs / AP
 • Norge klar for VM i curling

  Norge slo Latvia 8-6 i den avgjørende omspillskampen i VM-kvalifiseringen og sikret seg plass i mesterskapet i Canada i mars.

  Seieren satt på det andre av to forsøk på å sikre seg en VM-billett i omspillet. Norge vant alle kampene i grunnspillet, men tapte tidligere lørdag 6-7 for Danmark.

  Dermed måtte de gjøre opp om den andre tilgjengelige VM-plassen mot latvierne.

  Foruten skip Marianne Rørvik spiller Mille Haslev Nordbye, Eirin Mesloe og Martine Rønning for Norge. (NTB)

  Norge curling
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Rubljov ute av Australian Open

  Marin Cilic nådde finalen i Australian Open i 2018, men var underdog mot Andrej Rubljov i årets tredje runde. Det endte likevel med seier til kroaten.

  24 år gamle Rubljov er nummer fem på verdensrankingen, men skulle få slite mot sin langt mer meritterte motstander.

  Cilic, som vant US Open i 2014, slo Rublev med settsifrene 7-5, 7-6 (7-2), 3-6, 6-3. Han avanserer til fjerde runde. Der venter canadiske Felix Auger-Aliassime.

  Cilic er rangert som nummer 29 på ATP-rankingen, men var helt oppe på 3.-plass i 2018 etter å ha nådd finalen i Australian Open. Den endte med tap for Roger Federer, i sveitserens hittil siste Grand Slam-seier.

  Australian Open Tennis
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal