Stukket av stav i NM-drama – reddet av brillene

KONNERUD (NRK): Rekruttløper Julie Myhre (23) var på vei mot sin første NM-medalje da hun brutalt fikk en stav i ansiktet. Da hun skulle kjempe seg tilbake brakk hennes egen stav.

AU!: Her får rekruttløper Julie Myhre staven til Maiken Caspersen Falla i ansiktet. Før hun så brekker sin egen stav når hun skal bytte spor.

Laster innhold, vennligst vent..

Foran gikk norgesmester Maiken Caspersen Falla og ante fred og ingen fare.

– Det betyr så utrolig mye for meg akkurat nå. Jeg har hatt mange NM med stang ut og i tillegg en sesong der jeg har vært syk fire ganger på fire måneder.

Jeg går på et oppløp og folk kommer bakfra i høy fart bak. Jeg bruker aldri å få det til, men i dag kom de ikke. Hva skjedde?, spør Maiken Caspersen Falla.

Det som skjedde var at Falla stakk sin nærmeste konkurrent i ansiktet med staven, riktignok uforskyldt.

Staven traff rekruttløper Julie Myhre (23) i det hun skulle gå ut på siden av landslagsløperen.

– Jeg får staven i brillene så det var bra jeg hadde på glass, sier Myhre om dramatikken.

NM på ski på Konnerud 2020. Julie Myhre brekker staven på oppløpet.

KNEKK!: Her brekker staven til Julie Myhre (midten) rett før mål på NM-sprinten. Ane Appelkvist Stenseth (t.v.) passerer og tar sølvet, mens Maiken Caspersen Falla (t.h.) tar gullet. Myhre blir også tatt igjen av Mathilde Myhrvold som tar bronsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gikk bevisst til høyre

23-åringen fortsatte spurten, men da hun så på direkten skulle bytte spor brakk hun sin egen stav. For bakfra kom Ane Appelkvist Stenseth i full fart og dermed var det ikke plass til verken Myhre eller staven.

Med andre ord: Det var fullt kaos bak en uvitende Falla.

– Det ble veldig trangt. Når jeg skal velge korridor har jeg lyst til å gå til høyre for jeg har sett at det går raskere der, men der kommer Ane (Stenseth). Og så brekker jeg staven, sier Myhre skuffet.

23-åringen, som er på rekruttlandslaget, har aldri før tatt medalje i senior-NM. Aldri før har hun ligget bra an som hun gjorde inn på oppløpet fredag, men der ble hun altså felt av et stavbrekk.

Silje Myhre

UHELDIG: Rekruttløper Julie Myhre (23) var mistet en gyllen sjanse til å ta sin første NM-medalje da hun brakk staven på oppløpet i sprintfinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skværet opp

Konsekvensen ble at Ane Appelkvist Stenseth tok over sølvplassen, mens Mathilde Myhrvold (22) tok en overraskende bronse.

– Målet mitt var å komme til finalen, så det å klatre opp på pallen er veldig stort. Det var tøft og det blir litt kluss, men jeg hadde en bra spurt, sier Myhrvold.

Julie Myhre leder Skandinavisk Cup og kjemper om en plass på laget som skal gå den splitter nye Ski Tour 2020 fra Sverige til Norge i starten av februar. Nå spørs det hva fraværet av en medalje på NM-sprinten har å si for hennes sjanser i landslagstroppen.

– Jeg har vist positive tendenser i hele dag så jeg vet ikke om det blir skjebnesvangert for Ski Touren. Det ryker en stav for alle en eller annen gang, og i dag var det min tur, sier Myhre og forteller at hun har skværet opp med Stenseth.

– Det er sånn som skjer og vi snakket sammen etterpå, så det er ingen sure miner.

KAOS: Se hele den dramatiske innspurten på kvinnenes sprint her.

Siste nytt

 • La Liga starter 11. juni

  Det spanske idrettsdepartementet bekreftet fredag ettermiddag at La Liga starter opp igjen 11. juni med derbyet mellom Sevilla og Betis. Mellom fredag 12. juni og mandag 15. juni blir de andre kampene i runde 28 spilt, alle foran tomme tribuner. Elleve serierunder gjenstår å avvikle for Martin Ødegaard og de øvrige La Liga-spillerne. Barcelona ligger to poeng foran Real Madrid, mens Real Sociedad er nummer fire.

  _Yg7VIwtYTw
  Foto: Joan Monfort / Joan Monfort
 • 850 nye millioner til idretten

  Kulturminister Abid Raja (V) legger 850 friske millioner på bordet for å kompensere inntektstapene idretten og frivilligheten har lidd under viruskrisen. I tillegg strekkes perioden det kan søkes om inntektstap fra til 31. august. – Vi kan ikke kompensere krone for krone, men målet er å treffe bredest mulig, sa kulturminister Abid Raja. Han påpekte også at bevilgningene kan økes senere ved behov.

  Abid Raja
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke

Sendeplan

Kl. Program Kanal