Hopp til innhold

Stukket av stav i NM-drama – reddet av brillene

KONNERUD (NRK): Rekruttløper Julie Myhre (23) var på vei mot sin første NM-medalje da hun brutalt fikk en stav i ansiktet. Da hun skulle kjempe seg tilbake brakk hennes egen stav.

AU!: Her får rekruttløper Julie Myhre staven til Maiken Caspersen Falla i ansiktet. Før hun så brekker sin egen stav når hun skal bytte spor.

Laster innhold, vennligst vent..

Foran gikk norgesmester Maiken Caspersen Falla og ante fred og ingen fare.

– Det betyr så utrolig mye for meg akkurat nå. Jeg har hatt mange NM med stang ut og i tillegg en sesong der jeg har vært syk fire ganger på fire måneder.

Jeg går på et oppløp og folk kommer bakfra i høy fart bak. Jeg bruker aldri å få det til, men i dag kom de ikke. Hva skjedde?, spør Maiken Caspersen Falla.

Det som skjedde var at Falla stakk sin nærmeste konkurrent i ansiktet med staven, riktignok uforskyldt.

Staven traff rekruttløper Julie Myhre (23) i det hun skulle gå ut på siden av landslagsløperen.

– Jeg får staven i brillene så det var bra jeg hadde på glass, sier Myhre om dramatikken.

NM på ski på Konnerud 2020. Julie Myhre brekker staven på oppløpet.

KNEKK!: Her brekker staven til Julie Myhre (midten) rett før mål på NM-sprinten. Ane Appelkvist Stenseth (t.v.) passerer og tar sølvet, mens Maiken Caspersen Falla (t.h.) tar gullet. Myhre blir også tatt igjen av Mathilde Myhrvold som tar bronsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gikk bevisst til høyre

23-åringen fortsatte spurten, men da hun så på direkten skulle bytte spor brakk hun sin egen stav. For bakfra kom Ane Appelkvist Stenseth i full fart og dermed var det ikke plass til verken Myhre eller staven.

Med andre ord: Det var fullt kaos bak en uvitende Falla.

– Det ble veldig trangt. Når jeg skal velge korridor har jeg lyst til å gå til høyre for jeg har sett at det går raskere der, men der kommer Ane (Stenseth). Og så brekker jeg staven, sier Myhre skuffet.

23-åringen, som er på rekruttlandslaget, har aldri før tatt medalje i senior-NM. Aldri før har hun ligget bra an som hun gjorde inn på oppløpet fredag, men der ble hun altså felt av et stavbrekk.

Silje Myhre

UHELDIG: Rekruttløper Julie Myhre (23) var mistet en gyllen sjanse til å ta sin første NM-medalje da hun brakk staven på oppløpet i sprintfinalen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skværet opp

Konsekvensen ble at Ane Appelkvist Stenseth tok over sølvplassen, mens Mathilde Myhrvold (22) tok en overraskende bronse.

– Målet mitt var å komme til finalen, så det å klatre opp på pallen er veldig stort. Det var tøft og det blir litt kluss, men jeg hadde en bra spurt, sier Myhrvold.

Julie Myhre leder Skandinavisk Cup og kjemper om en plass på laget som skal gå den splitter nye Ski Tour 2020 fra Sverige til Norge i starten av februar. Nå spørs det hva fraværet av en medalje på NM-sprinten har å si for hennes sjanser i landslagstroppen.

– Jeg har vist positive tendenser i hele dag så jeg vet ikke om det blir skjebnesvangert for Ski Touren. Det ryker en stav for alle en eller annen gang, og i dag var det min tur, sier Myhre og forteller at hun har skværet opp med Stenseth.

– Det er sånn som skjer og vi snakket sammen etterpå, så det er ingen sure miner.

KAOS: Se hele den dramatiske innspurten på kvinnenes sprint her.

Siste nytt

 • Sverige slo tilbake etter stortap – Pavard-perle i fransk seier

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  I Dublin stanget Frankrike mot den irske forsvarsveggen i de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk bortelaget endelig hull på byllen da forsvarsspiller Benjamin Pavard serverte de fremmøtte et kremmerhus av et mål.

  Begge lagene skapte farligheter mot slutten av oppgjøret, men det ble ikke flere nettkjenninger i Dublin. Frankrike har dermed vunnet begge sine første kamper på veien mot EM-sluttspill neste år.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  Emil Forsberg
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til VG.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Sesongen er over. Jeg håpet å komme meg til NM del to. Men med de ukene jeg har hatt og med mine bihuler så går det ikke mer. Det er bare å innse nederlaget. Jeg har prøvd alt. Lagt treningsplaner hele vinteren. Formkurven går bare nedover. Det har gått til helvete, sier Iversen til avisen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste