NRK Meny
Normal

Får Arvesen sykle Touren?

Skal Kurt Asle Arvesen overbevise Sky-ledelsen om at han er god nok for Tour de France-laget, må han vise styrke de neste ukene.

TOUR DE FRANCE

Kurt Asle Arvesen har imponert i Tour de France i flere år, men det er ingen selvfølge at han får være med i år.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Arvesen er allerede i gang med Luxembourg Rundt. På den 2.6 km lange prologen onsdag går kveld ble Arvesen nummer 72 – 25 sekunder bak vinneren Jimmy Engoulvent.

Han ble også slått av den andre nordmannen i etapperittet, Fredrik Wilmann, som ble nummer 27, 17 sekunder bak vinneren.

Ikke helt topp av Kurt-Asle, som har som mål å heve nivået i forhold til tidligere etapperitt denne sesongen.

Er Arvesen god nok til å få sykle Tour de France? Diskutér nederst saken!

Sky-rytteren skal gjennom to etapperitt fram til 20. juni. Luxemburg Rundt er ferdig førstkommende søndag. Deretter kjører han Sveits Rundt fra 12. - 20. juni.

Arvesen fikk ikke fullført Tour de France i fjor etter at han brakk kragebeinet og er veldig sugen på en ny rundtur i Frankrike.

Samleside: Les alle Eriksens sykkelkommentarer

Han har hatt en litt vanskelig start på sesongen. Men kragebenet er for lengst leget og vi får håpe at også problemene med kneet er over. Kurt-Asle i form vil være en viktig mann for Sky-laget i Frankrike. Han har tidligere vist seg som en fremragende hjelperytter.

Men han har også vist at han kan kjempe om etappeseire i terreng som passer han.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund