NRK Meny
Normal

«A-Rod» ble møtt av pipekonsert og hatrop

Alex Rodriguez (38), den best betalte baseballspilleren i verden, ble mandag utestengt i hele 211 kamper for doping. Få timer etterpå fikk han høre supporternes vrede under kampen mot Chicago White Sox.

BASEBALL/ Yankee's Rodriguez

Alex Rodriguez (38) var ingen populær mann under kampen mot Chicago White Sox natt til tirsdag, norsk tid.

Foto: JOHN GRESS / Reuters

Fra tribunen ble det buet kraftig mot Rodriguez under oppvarmingen og introduksjonen i forkant av nattens Chicago White Sox-kamp, ifølge Yahoo Sports.

Mange supportere hadde også tatt med store plakater for å vise sin avsky mot spilleren. Underveis i kampen skal også mange av tilskuere ha ropt «steroider» etter superstjernen.

New York Yankees-stjernen ble mandag utestengt i hele 211 kamper for bruk av steroider, men har anket straffen og får dermed trolig spille hele denne sesongen, melder Yahoo Sports.

– Det er ingenting med dette som har vært lett, sa «A-Rod» på en pressekonferanse i forbindelse med kampen.

Dekket over

Ytterligere tolv baseballspillere er også utestengt. Disse har fått en karantene på 50 kamper. Alle er straffet for å ha kjøpt prestasjonsfremmende midler fra en klinikk i Miami.

Rodriguez fikk en betydelig strengere straff fordi han prøvde å dekke over ulovlighetene sine.

Ifølge MLB-sjef Bud Selig forsøkte baseballstjernen å sabotere etterforskningen i saken.

– Dette var ikke bare det riktige å gjøre, men også det eneste vi kunne gjøre, sa Selig da utestengelsene ble offentliggjort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Yankees White Sox Baseball Alex Rodriguez

Mange supportere hadde laget plakater og tifoer for å vise hva de mener om «A-Rod».

Foto: Paul Beaty / Ap

Anket

Alex Rodriguez har tidligere innrømmet bruk av dopingmidler, men har først nå blitt straffet. Han har tidligere hevdet at han sluttet å ta steroider for 10 år siden.

– Jeg er sikker på at det har blitt gjort feil på veien. Vi er her nå. Jeg er et menneske, og jeg har hatt to hofteoperasjoner og to kneoperasjoner. Jeg kjemper for livet mitt. Jeg må forsvare meg. Hvis jeg ikke forsvare meg selv, vil ingen andre gjøre det, sa «A-Rod»

Skulle straffen bli stående kan Rodriguez regne med å miste 36 millioner dollar i lønn. Det tilsvarer 213 millioner kroner.

De resterende tolv har godtatt utestengelsene de har fått.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag