Sesongen ryker for Fannemel: – Det vondeste jeg har opplevd

Anders Fannemel røk korsbåndet og menisken i det venstre kneet etter å ha falt stygt under trening i Wisla.

Fannemel

NEDBRUTT: Anders Fannemel mister hele sesongen med kneskade.

Fredag ettermiddag fikk Hornindal-hopperen nedslående nyheter etter torsdagens stygge treningsfall i Wisla.

28-åringen ble sendt rett til sykehus etter fallet, hvor det foretatt undersøkelser, og fredag ble det gjennomført ytterligere undersøkelser på Olympiatoppen.

Der ble det konstatert at både korsbåndet og menisken i det venstre kneet er røket. Dermed ryker sesongen for Fannemel som må gjennom operasjon.

– Det tok bare ett sekund før jeg kjente at det var en alvorlig skade. Smerten kom med en gang, og da jeg stoppet å skli på sletten var venstrekneet låst fast i en bøyd posisjon. Det er det vondeste jeg har opplevd, sier en nedbrutt Fannemel til NRK om fallet som du kan se her:

Laster Twitter-innhold

Lang rehabilitering

Etter en skuffende sesong i fjor, hvor han ble vraket til VM og bestenoteringen i verdenscupen ble en sjetteplass i russiske Nizhny Tagil, var Fannemel motivert for å slå tilbake denne sesongen.

Hoppuka 2018/2019.

FALT UNDER TRENING: FALT UNDER TRENING Anders Fannemel falt under trening i hoppbakken i Wisla.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Etter den dårlige sesongen i fjor har jeg brukt april, mai og juni for å lage et godt grunnlag for den kommende sesongen. I går skulle jeg kun gjøre den siste finpussen, men så ryker det, fortsetter en skuffet Fannemel.

Selv om det venter minimum ni måneder på sidelinjen og en lang rebahliteringsperiode er han positiv.

– Motivasjonen er stor. Det som kjipt å tenke på er at det blir en stund til jeg kan gjøre det jeg liker aller best, og det er det som blir fryktelig kjedelig det neste året.

Ser fremover mot OL

Den tidligere verdensrekordholderen avviser at han vurdert å legge opp, til tross for at han har opplevd mye motgang de siste sesongene.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg fikk mange spørsmål om det i vinter, men jeg har ikke tenkt på det ennå. Jeg føler jeg har noe uoppgjort i OL-sammenheng, så jeg tenker fremover mot det, sier han, og legger til:

– Jeg har hatt så mange gode opplevelser i hoppbakken, og jeg håper at det blir noen flere om noen år.

Landslagssjef Alexander Stöckl ønsker veteranen god bedring.

- Dette er en tung smell for hele den norske hoppfamilien. Vi skal støtte Anders gjennom hele opptreningsfasen. Jeg håper vi får se han i godt gammelt slag når han er tilbake fra denne alvorlige skaden, sier Stöckl i en pressemelding.

Hopperne er samlet i Wisla for å delta i Grand Prix på sommerføre.

Siste nytt

 • Mushaga Bakenga til Ranheim

  27-åringen har kontrakt med Tromsø ut året, men blir altso no leigd ut til Ranheim resten av sesongen, melder klubben på sine heimesider. Mush har tidlegare spelt både for Rosenborg, Molde og i Tyskland og Belgia. Han er venta til Trondheim seinare i dag.

  Eliteserien fotball 2019. Tromsø-Bodø/Glimt 1-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Sølvmedalje i prøve-OL

  Helene Næss og Marie Rønningen segla inn til sølvmedalje under prøve-OL i Enoshima i Japan. – Å ta sølv i prøve-OL og vite at vi enno har eit heilt år på å justere oss inn til OL, gir ein veldig god følelse, seier trenar Thomas Guttormsen til Norges seilfobund. Gullet gjekk til laget frå Brasil.

  elene Næss og Marie Rønningen
  Foto: Sailing Energy / Jesus Renedo/SAILING ENERGY

Sendeplan

Kl. Program Kanal