Sesongen ryker for Fannemel: – Det vondeste jeg har opplevd

Anders Fannemel røk korsbåndet og menisken i det venstre kneet etter å ha falt stygt under trening i Wisla.

Fannemel

NEDBRUTT: Anders Fannemel mister hele sesongen med kneskade.

Fredag ettermiddag fikk Hornindal-hopperen nedslående nyheter etter torsdagens stygge treningsfall i Wisla.

28-åringen ble sendt rett til sykehus etter fallet, hvor det foretatt undersøkelser, og fredag ble det gjennomført ytterligere undersøkelser på Olympiatoppen.

Der ble det konstatert at både korsbåndet og menisken i det venstre kneet er røket. Dermed ryker sesongen for Fannemel som må gjennom operasjon.

– Det tok bare ett sekund før jeg kjente at det var en alvorlig skade. Smerten kom med en gang, og da jeg stoppet å skli på sletten var venstrekneet låst fast i en bøyd posisjon. Det er det vondeste jeg har opplevd, sier en nedbrutt Fannemel til NRK om fallet som du kan se her:

Laster Twitter-innhold

Lang rehabilitering

Etter en skuffende sesong i fjor, hvor han ble vraket til VM og bestenoteringen i verdenscupen ble en sjetteplass i russiske Nizhny Tagil, var Fannemel motivert for å slå tilbake denne sesongen.

Hoppuka 2018/2019.

FALT UNDER TRENING: FALT UNDER TRENING Anders Fannemel falt under trening i hoppbakken i Wisla.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Etter den dårlige sesongen i fjor har jeg brukt april, mai og juni for å lage et godt grunnlag for den kommende sesongen. I går skulle jeg kun gjøre den siste finpussen, men så ryker det, fortsetter en skuffet Fannemel.

Selv om det venter minimum ni måneder på sidelinjen og en lang rebahliteringsperiode er han positiv.

– Motivasjonen er stor. Det som kjipt å tenke på er at det blir en stund til jeg kan gjøre det jeg liker aller best, og det er det som blir fryktelig kjedelig det neste året.

Ser fremover mot OL

Den tidligere verdensrekordholderen avviser at han vurdert å legge opp, til tross for at han har opplevd mye motgang de siste sesongene.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg fikk mange spørsmål om det i vinter, men jeg har ikke tenkt på det ennå. Jeg føler jeg har noe uoppgjort i OL-sammenheng, så jeg tenker fremover mot det, sier han, og legger til:

– Jeg har hatt så mange gode opplevelser i hoppbakken, og jeg håper at det blir noen flere om noen år.

Landslagssjef Alexander Stöckl ønsker veteranen god bedring.

- Dette er en tung smell for hele den norske hoppfamilien. Vi skal støtte Anders gjennom hele opptreningsfasen. Jeg håper vi får se han i godt gammelt slag når han er tilbake fra denne alvorlige skaden, sier Stöckl i en pressemelding.

Hopperne er samlet i Wisla for å delta i Grand Prix på sommerføre.

Siste nytt

 • Brasiliansk gull i maratonsvømming

  Ana Marcela Cunha var best av samtlige maratonsvømmere under OL onsdag. Cunha vant spurten etter 10 intense kilometer med svømming.

  Vinnertiden til Cunha lød på en time, 59 minutter og 30 sekunder. Ingen kunne gjøre noe med brasilianeren, som ble nummer ti i Rio i 2016 og nummer fem i Beijing i 2008.

  Tokyo Olympics Marathon Swimming
  Foto: David Goldman / AP
 • Thor Helland er død

  Friidrettsprofilen Thor Helland døde natt til 2. august, 84 år gammel. Han løp inn til åttendeplass på 5000 meter i Tokyo-OL i 1964.

  Helland gikk bort mens han var innlagt på Aker sykehus, skriver VG. BUL omtaler dødsfallet i et minneord på Oslo-klubbens nettsider.

  – Det er veldig spesielt at Thor skulle sovne inn midt under OL i Tokyo 57 år senere. Han har betydd enormt mye for BUL og norsk friidrett, sier Rune Stenersen til VG.

  Stenersen var selv aktiv i BUL gjennom mange år. I en periode var han trener sammen med Helland for klubbens mellom- og langdistanseløpere.

  Helland tok i alt tolv NM-gull på 1500, 5000 og 10.000 meter samt terrengløp. Han ble nummer åtte på 5000-meteren i 1964-OL i Tokyo med tiden 13.57,0. USAs gullvinner Bob Schul vant på 13.48,8. Plasseringen var den beste av Norges friidrettsutøvere i lekene.

  Thor Helland og Ron Clarke
  Foto: Jan Greve / NTB
 • Peter Sagan klar for nytt lag

  Stjernerytteren Peter Sagan melder ved årsskiftet overgang til franske TotalEnergies. Slovaken forlater Bora-hansgrohe etter fem sesonger.

  Forrige uke bekreftet Bora-laget at Sagan ikke forlenger kontrakten når den løper ut etter inneværende sesong. Tirsdag kveld kom bekreftelsen på det som var alt annet enn en skjult hemmelighet.

  31-åringen skal de to neste sesongene kjempe om seirer for TotalEnergies, der Edvald Boasson Hagen er på utgående kontrakt.

  – Dette nye eventyret er veldig spennende. Jeg håper å vinne mange løp under nye farger, sier Sagan i en pressemelding.

  Slovaken vant sykkel-VM tre år på rad mellom 2015 og 2017. Han står med tolv etappeseirer i Tour de France, der han har også har vunnet den grønne poengtrøya hele sju ganger. Sagan måtte bryte årets utgave og stå over OL på grunn av knetrøbbel.

  Slovakiske Peter Sagan
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal