Sesongen ryker for Fannemel: – Det vondeste jeg har opplevd

Anders Fannemel røk korsbåndet og menisken i det venstre kneet etter å ha falt stygt under trening i Wisla.

Fannemel

NEDBRUTT: Anders Fannemel mister hele sesongen med kneskade.

Fredag ettermiddag fikk Hornindal-hopperen nedslående nyheter etter torsdagens stygge treningsfall i Wisla.

28-åringen ble sendt rett til sykehus etter fallet, hvor det foretatt undersøkelser, og fredag ble det gjennomført ytterligere undersøkelser på Olympiatoppen.

Der ble det konstatert at både korsbåndet og menisken i det venstre kneet er røket. Dermed ryker sesongen for Fannemel som må gjennom operasjon.

– Det tok bare ett sekund før jeg kjente at det var en alvorlig skade. Smerten kom med en gang, og da jeg stoppet å skli på sletten var venstrekneet låst fast i en bøyd posisjon. Det er det vondeste jeg har opplevd, sier en nedbrutt Fannemel til NRK om fallet som du kan se her:

Laster Twitter-innhold

Lang rehabilitering

Etter en skuffende sesong i fjor, hvor han ble vraket til VM og bestenoteringen i verdenscupen ble en sjetteplass i russiske Nizhny Tagil, var Fannemel motivert for å slå tilbake denne sesongen.

Hoppuka 2018/2019.

FALT UNDER TRENING: FALT UNDER TRENING Anders Fannemel falt under trening i hoppbakken i Wisla.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Etter den dårlige sesongen i fjor har jeg brukt april, mai og juni for å lage et godt grunnlag for den kommende sesongen. I går skulle jeg kun gjøre den siste finpussen, men så ryker det, fortsetter en skuffet Fannemel.

Selv om det venter minimum ni måneder på sidelinjen og en lang rebahliteringsperiode er han positiv.

– Motivasjonen er stor. Det som kjipt å tenke på er at det blir en stund til jeg kan gjøre det jeg liker aller best, og det er det som blir fryktelig kjedelig det neste året.

Ser fremover mot OL

Den tidligere verdensrekordholderen avviser at han vurdert å legge opp, til tross for at han har opplevd mye motgang de siste sesongene.

– Nei, det har jeg ikke. Jeg fikk mange spørsmål om det i vinter, men jeg har ikke tenkt på det ennå. Jeg føler jeg har noe uoppgjort i OL-sammenheng, så jeg tenker fremover mot det, sier han, og legger til:

– Jeg har hatt så mange gode opplevelser i hoppbakken, og jeg håper at det blir noen flere om noen år.

Landslagssjef Alexander Stöckl ønsker veteranen god bedring.

- Dette er en tung smell for hele den norske hoppfamilien. Vi skal støtte Anders gjennom hele opptreningsfasen. Jeg håper vi får se han i godt gammelt slag når han er tilbake fra denne alvorlige skaden, sier Stöckl i en pressemelding.

Hopperne er samlet i Wisla for å delta i Grand Prix på sommerføre.

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal