Hopp til innhold

Fannemel sikret pallplass i lagkonkurransen

Norge endte på en tredjeplass i lagkonkurransen i hopp i tyske Willingen i dag.

Austria Ski Jumping

Anders Fannemel overbeviste i lagkonkurransen i dag. Det kan love godt for den individuelle konkurransen i morgen

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Anders Fannemel sikret norsk pallplassering med to fantastiske hopp i lagkonkurransen.

Fannemel imponerte spesielt i førsteomgang, med et hopp på 151,5 meter. Det var kun halmeteren bak bakkerekorden.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Johan Remen Evensen.

VIDEO: Fannemels første hopp var svært nære bakkerekorden.

Fannemel fulgte opp i andreomgang med et hopp på 140 meter, og var dermed best i begge sine omganger.

Fornøyd sportssjef

Det var riktignok ikke bare Anders Fannemel som leverte varene i Tyskland. Også Anders Jacobsen hoppet godt, med hopp på henholdsvis 137 og 133,5 meter.

Sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er svært fornøyd med den norske laginnsatsen.

– Endelig er vi tilbake på pallen. Det har hele tiden vært positiv utvikling på laget, sier han.

Han tror at Norge bør kunne være med å kjempe helt i teten fremover.

– Når alle gutta får tatt ut litt mer, og marginene er på vår side, kommer de til å spille «Ja, vi elsker» igjen etter rennene, sier Bråthen.

Ankermannen skuffet

Dessverre for Norge var ikke Rune Velta helt i slaget i dag. Vår ankermann hoppet 131 og 129,5 meter, og tapte litt for mye til konkurrentene.

– Jeg synes det gikk greit. Hoppinga var ok, men jeg kunne gjerne hoppet litt bedre, sier Velta.

Det var ingen som kunne gjøre noe med Slovenia. De slovenkse herrene hoppet stabilt jevnt, og var til slutt utilnærmelige.

Tyskland endte på andreplass. De passerte Norge i siste omgang, etter at Severin Freund gjorde et solid sistehopp på 145,5 meter.

Tom Hilde var fjerdemann på det norske laget.

Se intervju med Rune Velta etter rennet her:

Ingrid Sørli Glomnes intervjuer Rune Velta etter dagens lagkonkurranse.

VIDEO: Rune Velta etter hopprennet.

Siste nytt

 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Emil Iversen opereres - mister NM

  Langrennsløper Emil Iversen skal operere bihulene tirsdag. Det forteller han til NRK.

  VG omtalte saken først.

  Operasjon innebærer full narkose og to uker uten fysisk aktivitet. Dermed ryker også NM på Tolga for trønderen.

  – Helsa og kroppen spiller ikke på lag i det hele tatt. Det er bare å innse det. Jeg har vært heldig og fått god hjelp. Vi har testet litt luftveier og bihuler, og funnet ut ting som kanskje ikke er 100 prosent og som kan hjelpe meg på veien tilbake, forteller Iversen til NRK.

  – Da er det veldig enkelt å bare kalle det en dag. Da spurte jeg om å få en operasjon så fort som mulig. Det har fått fort i svingene, og da ble det før NM del to, fortsetter skiløperen.

  Landslagsløperen har hatt en svært tung sesong, og tidligere denne måneden fortalte han til NRK at han forbereder seg på en tid utenfor landslaget.

  Emil Iversen
  Foto: Fredrik Tombra / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste