NRK Meny
Normal

Det svartnet for Fannemel etter stygt fall

Anders Fannemel falt stygt foran sjokkerte tilskuere og konkurrenter under kvalifiseringen i Holmenkollen lørdag kveld. 22-åringen slapp heldigvis med skrekken, men var rasende på seg selv.

Anders Fannemel falt under dagens hopp kvalik i verdenscupen

SE VIDEO: Anders Fannemel (22) deiset hardt i bakken under lørdagens kvalifisering i Holmenkollen.

Anders Fannemel

Fallet gjør at Anders Fannemel ikke er kvalifisert for søndagens renn i Holmenkollen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Det går veldig bra med meg, men en blanding av skuffelse og adrenalin gjorde at det svartnet for meg i går, sier Anders Fannemel dagen-derpå.

Nordmannen mistet kontrollen i svevet og landet hardt på hofta i Kollen-unnarennet under lørdagens kvalifisering. Heldigvis gikk det bra med Fannemel som reiste seg fort opp igjen.

22-åringen fikk stor applaus fra publikum da han trasket skuffet bort fra sletta.

Uskadet

Det var tydelig at fallet gjorde inntrykk på konkurrenter, trenere og tilskuere i Kollen.

Norges landslagstrener, Alexander Stöckl, snudde seg vekk og slo hånden hardt i rekkverket på trenertribunen da han så Fannemel gå i bakken.

Skihopperen var så skuffet etter fallet at han ikke ville la seg intervjue av NRK lørdag kveld, men søndag forklarer han hva som skjedde:

– Jeg har slitt med å hoppe bra i denne bakken og i går tenkte jeg at jeg måtte ha litt mer fart over kulen. Det kom et vindkast, jeg fikk en rotasjon og jeg mistet kontroll over skia.

Et fall i over 90 km/t skremmer litt. Til tross for det, Fannemel har lyst til å hoppe i VM i Harrachov om én uke.

– Hvis jeg føler meg bra og trygg på det jeg holder på med, så har jeg veldig lyst til å dra dit og ha det kjekt. Jeg har tenkt på det rennet lenge, så får jeg se om det er vits å reise dit eller ikke, sier Fannemel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tom Hilde

Tom Hilde har forberedt seg godt den siste tiden. Lørdag kveld slo han til med et kjempehopp – og vant kvalifiseringen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Hilde vant

Det mislykkede hoppet gjorde at Fannemel endte sist, og er dermed ikke kvalifisert til søndagens konkurranse i Holmenkollen.

Tom Hilde var den store overraskelsen i kvalifiseringen. Asker-mannen gikk til topps etter et hopp på 128, 5 meter. Hilde har hatt en meget tøff sesong med mange svake resultater, men viste i dag at han er på vei tilbake.

Dimitry Vassiliev og Andreas Kofler endte på de to neste plassene. Andreas Stjernen ble nummer syv.

Av de ti forhåndskvalifiserte hoppet Gregor Schlierenzauer og Severin Freund lengst med 131,5 meter. Anders Bardal var en av fire forhåndskvalifiserte som valgte å stå over kvalifiseringen lørdag kveld.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag