NRK Meny
Normal

Ny disk for Fannemel: – Dette er trist

Anders Fannemel ble nok en gang nektet å hoppe på grunn av ureglemetert hoppdress.

Anders Fannemel

DISKET: Anders Fannemel, her fra i går.

Foto: Urs Flueeler / Ap

– Dette er ikke bra. Alle presser grensene, men dette skal Anders ha kontroll på. Det er trist, sier NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

Fannemel hoppet lengst av alle i kvalifiseringen denne helgen, men ble strøket fra startlisten rett før han skulle utfor i første omgang av selve rennet.

– Dette er jo smått tragisk. Det har vært altfor mange tilfeller av dette denne sesongen, utbrøt NRKs kommentator Christian Nilssen da beskjeden kom.

Håper det ikke får konsekvenser for uttaket

Årsaken var nok en gang kluss med hoppdressen.

– Dette er trist. Det har vært stilt spørsmål ved Fannemel i hoppuka også, så vi får håpe dette ikke får konsekvenser for det, sier Anders Jacobsen.

Fannemel ble også disket under lagkonkurransen i Klingenthal i slutten av november. Det ødela Norges sjanser til å vinne. Den gangen uttalte sportssjef Clas Brede Bråthen at det var et problem ved kneet:

– Fannemel er veldig lei seg nå. Det skjedde en glipp. På målingene her ble dressen målt for stor ved kneet, sa Bråthen.

Ikke alene

FIS har klare mål for hvor stor en hoppdress kan være. Årsaken er at man kan tjene mange lengdemeter på å flyte på en stor dress.

– Alle tester og prøver og utfordrer regelverket for tiden, og det kan nok være derfor. Det kan nok hende Anders ikke har vært nøye nok på hotellrommet kvelden før med å kontrollere dressen. Da kan det rett og slett ende med disk, sier Anders Jacobsen.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge