Fannemel best av de norske da Ammann vant

– Jeg er overrasket over at jeg klarer å hevde meg, for jeg liker ikke bakken, sa Fannemel etter sjetteplassen i Kuusamo.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen

Se Simon Ammann hoppe bakken ned og ta sesongens første seier.

– Utrolig kult, sa NRKs ekspertkommentator om sveitsiske Simon Ammann som knuste konkurrentene, og tok sin 22. verdenscupseier.

– Han gjør den beste jobben hver dag på trening, og kommer i konkurranse og skrur på bryteren, og da er det ingen som kan ta han, fortsatt Remen Evensen.

Daiko Ito og Noriaki Kasai fra Japan tok andre– og tredjeplass i rennet.

Anders Fannemel ble best av de norske i sesongstarten i Klingenthal, og også i Kuusamo var det han som leverte best.

Etter å ha hoppet 132 meter i første omgang, klinket han til med 136 meter i andre omgang, og til tross for en del trekk på stilkarakterene hoppet han inn til en klar foreløpig ledelse da seks hoppere gjensto.

Men mange av hopperne etter ham hoppet også meget godt, og Fannemel avanserte kun en plass med det gode hoppet.

– Jeg er litt overrasket over at jeg klarer å hevde meg, for jeg liker ikke bakken, sier Fannemel selv til NRK.no.

– Jeg er godt forberedt og i god form, så da funker det her også, smiler han.

Bardal mislyktes

Det var knyttet store forventninger til Anders Bardal som var aller best i kvalifiseringen torsdag. Men Bardal mislyktes i første omgang, landet på 118, 5 meter, og klarte bare såvidt å kvalifisere seg til finaleomgangen.

– Hoppinga er ganske nære, men det irriterer meg ganske mye med det førstehoppet. Det var litt junior, men det får eg ikke gjort noe med nå, sa Bardal til NRK.no.

Der var han bedre, hoppet 133 meter, og avanserte til en 19. plass.

Rune Velta ble nest beste nordmann på 11. plass etter hopp på 128 og 129,5 meter.

Tom Hilde kom på 30. plass, sist av dem som klarte å kvalifisere seg til finalen.

Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal