NRK Meny
Normal

Familien rørt av Løseths prestasjoner

Nina Løseth pleide å konkurrere sammen med sine søstre. Nå sitter søstrene og resten av familien hjemme og ser på, mens Nina skal kjempe om karrierens første verdenscupseier.

Herrealpinistene våre er best i verden. Litt i skyggen av fremgangen har denne 26-åringen fra Ålesund endelig gitt kvinnelaget et løft. Nina Løseth var lenge mest kjent for å være en av tre lovende alpintsøstre fra Spelkavika. Nå er det resultatene man snakker om, resultater som har rørt hele familien.

FAMILIEN I RYGGEN: Nina Løseth har kjempet seg opp i toppen av verdenseliten. Det gleder alpinfamilien fra Sunnmøre.

Se NRKs møte med familien Løseth i videovinduet over

I 2009 ble søstrene Mona, Lene og Nina Løseth historiske da de deltok i det samme verdenscuprennet i Zagreb.

– Tettere bånd til søsterene

I dag er det bare Nina som konkurrerer aktivt. Men jenta som har havnet på pallen to ganger denne sesongen savner likevel ikke å ha med seg søstrene.

Nina Løseth

I FORM: Nina Løseth har prestert svært godt senne sesongen. Nå venter alle på første verdenscupseier.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er egentlig ganske deilig å være alene om jeg skal være helt ærlig. Nå kan jeg fokusere på meg selv, sier hun.

For ting var ikke helt uproblematisk for slalåmsøstrene da de var ute på tur sammen. Det kan mamma Sissel Løseth skrive under på.

– Når alle tre var ute og reiste så husker jeg at den ene ringte hjem og klagde på den andre, mens den andre ringde og klagde på den tredje, forklarer hun.

Og Nina selv mener båndet mellom søstrene er mye sterkere.

– Som søstre er vi mye nærmere nå enn da vi var på lag alle sammen, sier hun.

Nina Løseth debuterte som 16-åring i verdenscupen. Men motgangen kom fort. Skader gjorde at hun knapt deltok i et renn mellom 2009 og 2012.

Det ble vendepunktet for 26-åringen.

– Jeg ville aldri vært foruten den perioden jeg var skadet. For jeg lærte så mye av den. Det er slike ting som bygger karakter. Det er når det går dårlig at du bygger karakter, og det er det som definerer deg som idrettsutøver og person, sier hun.

Med familien i ryggen

Før jul tok hun en delt andreplass under storslalåmrennet i Courchevel. Nå venter alle at hun skal ta sin første verdenscupseier.

– Man vil jo på toppen av seierspallen. Men det er ikke der fokuset mitt ligger. Fokuset mitt ligger på å kjøre fortere på ski for hvert renn som går.

Familien tor i alle fall at datteren er sterk nok til å takle presset som venter reste av sesongen

– Det tror jeg Nina kommer til å takle veldig bra. Hun er blitt kjempesterk, sier mamma Sissel.

Første mulighet for Nina Løseth til å bevise akkurat det kommer allerede førstkommende tirsdag. Da skal hun i kjøre slalåm i Santa Catarina.

Siste nytt

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal