Falske minoriteter under OL-åpning

De søte barna som skulle representere Kinas 56 etniske minoritetsgrupper under OL-åpningen var bare en bløff, det også.

Barneparade under åpningen av OL i Beijing

Visedirektøren i dansetroppen Galaxy Children's Art Troupe uttalte fredag at barna som opptrådte under åpningsseremonien var han-kinesere.

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Kledd opp i etniske drakter skulle de 56 barna representere de forskjellige gruppene i landet, men fredag uttalte visedirektør i Galaxy Children's Art Troupe at alle var han-kinesere.

90 prosent av befolkningen er han

- Jeg antar at de syntes barna så veldig naturlig og søte ut, sier Yuan Zhifeng til Asian Wall Street Journal.

Dansetroppen består kun av barn med han-bakgrunn, som inngår i Kinas største etniske gruppe som er mer enn 90 prosent av befolkningen. Mer enn 1,3 milliarder mennesker er han-kinesere i landet, skriver avisen.

Han-kineserne er ofte representert som en av landets minoritetsgrupper.

Tredje bløff under åpningsseremonien

Bløffen gikk allikevel ut på at kunngjøringen presenterte de små barna som 56 ulike minoriteter.

"56 barn fra 56 kinesisk-etniske grupper samles rundt det kinesiske flagget, for å representere de 56 etniske gruppene", kunne man lese i guiden distribuert ut i forbindelse med åpningen.

Hvis bløffen viser seg å være sann, blir det den tredje Kina må ta på sin kappe i forbindelse med åpningsseremonien.

Det ble tidlig avslørt at deler av det spektakulære fyrverkeriet under åpningen var filmet i forveien.

Tirsdag ble det også kjent at jenta som sang Kinas nasjonalsang var byttet ut med en annen jente. Fordi arrangørene mente hun var for tjukk, og hadde altfor skjeve tenner, ble hun byttet ut med et "penere" ansikt.

Les også:

Søtt ansikt, sur stemme

Siste nytt

 • Maanum spilte siste ti da Arsenal økte ligaledelsen

  Etter å ha ligget under 0-1 til pause mot Brighton, snudde Arsenal kampen og økte ligaledelsen. Norske Frida Maanum fikk ti minutter da London-laget vant 2-1.

  Arsenal var det beste laget fra start, men havnet under 0-1 hjemme da finske Emma Koivisto sendte Brighton i ledelsen etter 15 minutter. Det var også stillingen til pause. Etter hvilen var derimot London-laget overlegen, og to kjappe mål fra Vivianne Miedema og Bethany Mead i det 55. og 61. minuttet, sikret Arsenal seieren.

  Norske Frida Maanum startet kampen på benken, men ble byttet inn åtte minutter før ordinær tid. Det var hennes 12. ligakamp for Arsenal, siden overgangen fra svenske Lindköpings i juli i fjor. Den 22-årige midtbanespilleren har så langt presterte godt for hovedstadsklubben, med fire mål på 25 kamper.

  Med kveldens seier over Brighton, økte Arsenal-kvinnene ledelsen med fire poeng ned til byrival Chelsea, som har én kamp mindre spilt. Arsenal har etter tolv ligarunder kun ett tap, og står med 29 poeng. (NTB)

  Women's Super League - Arsenal v Everton
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Iran klar for Qatar-VM

  Iran ble den 14. nasjonen, og den første fra Asia, til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Irak 1-0 hjemme torsdag.

  Porto-spissen Mehdi Taremi ble den store helten da han i det 48. minuttet sendte Iran til sitt sjette VM-sluttspill, foran 10.000 tilskuere på Azadi stadion i Teheran. Med torsdagens 1-0-seier over Irak, har iranerne etter sju kamper tatt 19 av 21 mulige poeng i kvalifiseringen.

  Ifølge nyhetsbyrået AP var 2000 av de 10.000 fremmøtte på tribunen kvinner. Det var første gang på 2,5 år at kvinner fikk gå på fotballkamp med herrelandslaget. VM-kvalifiseringskampen mot Kambodsja i oktober 2019, var det første gang siden 1981 at kvinner i Iran fikk rett til å kjøpe billetter til en fotballkamp. (NTB)

  WCUP Iran Iraq
  Foto: Vahid Salemi / AP
 • Holund: – Ingen kan føle seg trygge

  Hans Christer Holund sier det var trist å få beskjeden om at lagkamerat Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

  – Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid som ligger bak det å komme til OL, så det går i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier Holund til NRK.

  Han har likevel tro på at Krüger kan rekke femmila i OL 19. mars.

  – Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han.

  Holund sier smittesituasjonen er et stort nederlag for hele laget.

  – Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier Holund.

  – Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, avslutter han.

  Menn Elite Allround på pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal