Hopp til innhold

Fallon (25) er blitt Storbritannias helt over natten

Fallon Sherrock mener at hun kjemper en kamp for alle kvinner. Hun har hele publikummet i ryggen, og har smadret konkurrentene hittil i VM i dart.

Fallon Sherrock

HISTORISK: Fallon Sherrock (25) ble den første kvinnen til å vinne mot en mann på VM-nivå i dart.

Foto: Steven Paston / AP

– Jeg har bevist at jeg kan slå hvem som helst. Jeg har slått to av verdens beste dartspillere, sier Sherrock etter VM-suksessen.

Til TV-programmet Good Morning Britain fortalte briten at hun som kvinne aldri har hatt muligheten til å bevise hvor god hun egentlig er – før nå. Ved å slå en mann i en VM-kamp, ble Sherrock historisk.

– Jeg viste for meg og alle andre at vi kvinner kan spille mot menn, og vi kan slå dem. Jeg håper dette vil oppmuntre andre jenter og kvinner til å begynne med dart og delta i turneringer, sier hun til The Telegraph.

Fallon Sherrock

TALENT: Det var egentlig Sherrocks tvillingsøster som var familiens mest ambisiøse dartspiller da jentene var unge. Men da Fallon ble 16 år begynte hun også å spille, og hun ble plukket ut på ungdomslandslaget året etter.

Foto: Steven Paston / AP

Skapte historie

Søndag var britenes nye yndling nok en gang på toppen av alle britiske nettaviser. Det var etter at hun kvelden før hadde kastet seg helt til tredje runde etter 3–1 over Mensur Suljovic, én av verdens ledende dartspillere.

25-åringen jobbet som frisør før dartkarrieren skjørt fart. Nå forteller hun at hun trives i rampelyset.

– Det har vært så mange intervjuer, TV-opplevelser. Jeg elsker hvert minutt.

Før turneringen begynte hadde Sherrock en odds på 2000 til 1.

Fem dager tidligere hadde hun skapt historie ved å slå Ted Evetts 3–2 og blitt den første kvinnen som slo en mann på VM-nivå. Nå har hun tatt det et steg videre, og kan komme enda lenger i 16-delsfinalen mot Chris Dobey fredag. Dobey er rangert som nummer 22 i verden.

Elsket av fansen

Ekspertene har begynt å undre seg om Sherrock kan bli stående med VM-pokalen etter finalen 1. januar.

– Ja, hvorfor ikke?, sier hun til Sky Sports.

Hun forteller at hun opplevde et enormt press før kampen mot Suljovic i helgen.

– Men da jeg spilte, måtte jeg bare glemme det, sier hun.

I kampen i London lørdag fikk hun veldig god hjelp av publikum. Den serbiskfødte østerrikeren er rangert som nummer 11 i verden.

Alle kjente til hva hun hadde fått til i runden før, og jublet hver gang hun traff der hun skulle. Suljovic fikk buing og piping mot seg.

– Fansen ga meg en boost. Jeg hadde hele arenaen i ryggen. Jeg har ikke opplevd noe lignende. Det gjorde meg mer avslappet.

Fallon Sherrock

RØRT: Sherrock elsker oppmerksomheten hun får for sine prestasjoner i VM, og mener støtten hun får fra publikum gir henne en «boost».

Foto: Steven Paston / AP

«Supermommy»

Til og med den gamle tennisdronningen Billie Jean King sendte lykkeønskinger før kampen. King er sterk forkjemper for likestilling på alle områder, og karakteriserer Sherrocks suksess som en «gamechanger» i dart.

Laster Twitter-innhold

– Den tweeten var utrolig, sier Sherrock.

Hun ledet 1–0 før motstanderen utliknet, men maktet å vinne kampen 3–1.

– Når den gikk inn, tenkte jeg herregud; hva gjorde jeg. Jeg ville ikke ha et nytt sett. Jeg er målløs, jeg er så glad, strålte hun etter at hun avsluttet med en bull's eye som sikret seieren.

– Jeg venter på at det skal synke inn. Jeg tviler på at jeg får sove i natt. Adrenalinet mitt er for sterkt, sa hun til The Sun etter kampen.

Hun dro rett hjem til sønnen Rory som ventet spent.

– Jeg slappet av med ham, trente litt. Og det funka, sier Sherrock, som allerede har fått tilnavnet «supermummy».

Det var ikke før i fjor at kvinner fikk anledning til å konkurrere i VM. Nå er to av de 96 plassene i VM øremerket for kvinner. Fallon Sherrock er bare den femte kvinnen i historien som konkurrerer i VM.

Nyresykdom

Det er ikke bare Sherrocks kjønn som er oppsiktsvekkende i den mannsdominerte sporten. Dart er gjerne forbundet med pub og øldrikking, men 25-åringen drikker ikke alkohol på grunn av sykdom.

I 2014, et halvt år etter at hun fikk sønnen Rory, utviklet Sherrock en alvorlig nyresykdom.

– Jeg begynte å føle meg uvel og skjønte ikke hva som foregikk før jeg fikk diagnosen. Det var en skremmende tid, forteller hun ifølge The Sun.

Hun begynte å ta medisiner som svekket immunsystemet slik at det ikke ville angripe nyrene hennes. En av bivirkningene var at ansiktet hennes hovnet opp slik at hun fikk et såkalt «måneansikt».

På grunn av hevelsen fikk hun stygge kommentar fra folk som så henne spille på TV.

– Jeg fikk mye kritikk for hvordan jeg så ut, men da jeg så negative kommentarer forsøkte jeg å ignorere dem, forteller hun.

Hevelsen gikk omsider ned og 25-åringen er langt friskere i dag, men må alltid ha vann tilgjengelig under konkurranse for å «skylle» nyrene.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal