NRK Meny
Normal

Nordhaug: - Fallet ødela medaljesjansene

– Fallet kostet mye krefter, og det var nok avgjørende for at jeg ikke klarte å henge med helt inn, sa Lars Petter Nordhaug etter sykkel-VM.

Lars Petter Nordhaug
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nordhaug måtte i asfalten noen få mil før mål. Han fikk flere skrubbsår og slo hofta nokså tøft i møtet med den italienske asfalten.. Da havnet han på etterskudd og måtte bruke krefter for å hente igjen feltet.

– Jeg følte meg utrolig bra. Men etter at jeg havna i asfalten, måtte jeg bruke flere kilometer på å kjøre meg opp aleine, og det kostet veldig mye krefter. Det er kanskje lett å si i etterant, men uten den anstrengelsen hadde jeg kanskje klart å henge med i teten på slutten, sa Nordhaug tiol NRK.

Nordhaug kjørte lett og fint hele veien, og lå godt an i hovedfeltet. Han lot seg ikke affisere av rykkene underveis, men kjørte jevnt og sikkert.

Det gjorde han også etter at han klarte å hente seg inn igjen. Men det kostet.

– Jeg måtte slippe litt 500 meter før toppen av den siste stigningen, og det var surt. Men jeg ga alt, sa Nordhaug etter å ha kommet i mål som nummer 12, 34 sekunder bak vinneren.

Ikke desto mindre gleder han seg over å ha vært med på å sette farge på løpet, og på å ha tatt en 12.-plass.

– Jeg er med blant verdens beste syklister. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Nordhaug.

Det var på denne strekningen avgjørelsen falt.

I teten ble det en taktisk kamp mellom Spania og Italia. Den endte med at spanjolene utmanøvrerte italienerne fullstendig, og ødela den italienske dagen på hjemmebane i Firenze.

Costa lurte den spanske taktikken

Alberto Rui Costa

Alberto Rui Costa jubler over å ha lurt naboene fra Spania og tatt Porti\ugals første VM-gull i landeveissykling noensinne

Foto: LUK BENIES / Afp

Men de glemte å regne med portugiseren Rui Costa.

Spanske Joaqim Rodriguez dro på de siste par kilometerne fra retsen av tetgruppa. Men da kom Costa for fullt og kjørte inn spanjolen, og slo ham på målstreken. Gullet er Portugals alle første i VM noensinne.

Og spanjolen gråt etter målgang. Han hadde en god ledelse etter den siste bakken, og så gullmedaljen nærme seg. Så kom portugiseren.

Alejandro Valverde tok bronsen i kamp med hjemmefavoritten Vincenzo Nibali, som var uten hjelp fra sine lagkamerater i innspurten.

Rittet gikk i øsende regnvær og ble voldsomt tungt på svært glatte veier. Det ble nokså mange velt etter hvert. I nesten sju og en halv time holdt rytterne på. Men det skremte ikke Nordhaug.

– Selvfølgelig ble jeg sliten. Men jeg har trent på dette, og syklet like langt så seint som i forrige uke, sier Nordhaug.

Video: Hushovd forklarer hvorfor han brøt (artikkelen fortsetter)

Thor Hushovd har brutt landeveisrittet i VM. Hushovd fikk problemer med sykkelen og følte kroppen ikke var i form. Reporter: Marius Skjelbæk Foto: Håvard G Hagen

Se Thor Hushovd forklare VM-exiten

– Har aldri opplevd noe så ille

Edvald Boasson Hagen endte på 20.-plass, mens Thor Hushovd måtte bryte rundt åtte mil før mål.

– Jeg har aldri opplevd så ille vær i en konkurranse, sa Boasson Hagen etter nesten sju og en halv time i regn og tordenvær.

– Det var såpeglatt det meste av tiden og mange uhell rundt meg. Heldigvis var jeg konsentrert og kom helskinnet fra det.

For Sky-rytteren var det slutt da de beste satte inn støtet i de siste harde bakkene.

– Jeg hadde en ok dag, men maktet ikke å følge de beste, sa Boasson Hagen, som var imponert over Lars Petter Nordhaug.

– Han var sterk og lur hele dagen. Dessuten er han blitt taktisk mye sterkere det siste året, sa Edvald Boasson Hagen.

Hushovd var ikke alene om å bryte. De aller fleste startende brøt. Blant dem var de britiske stjernene Mark Cavendish, Chris Froome og Bradley Wiggins – de to sistnevnte er de to siste års vinnere av Tour de France.

Det fikk lagets trener til å reagere.

– Deres holdning var ikke som den skulle være, for å være helt ærlig. Jeg tror ikke de var innstilt på å kjempe så hardt som løypa og været krevde, se Rod Ellingworth.

Siste nytt

 • Målløst for Hegerberg i semifinalen

  Ada Hegerberg hadde flere muligheter, men hverken Lyon eller Manchester City maktet å score i den første mesterligasemifinalen søndag.

  Kampen endte 0-0, og det er helt åpent før returoppgjøret i Frankrike neste helg.

   Ada Hegerberg
  Foto: Josep Lago / AFP
 • Storseier for Klepp

  Klepp flesket til med 6-0-seier hjemme mot Grand-Bodø i Toppserien søndag.

  Hege Hansen og Hanne Kogstad scoret to mål hver, mens Malin Skogvold Runestad og Marie Hella Andersen scoret hvert sitt.

  Klepp-Grand Bodø
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
 • Stene nummer tre i verdenscupen

  Jenny Stene (20) ble nummer tre i verdenscupdebuten i 10 meter luftrifle søndag. Hun sikret Norges første pallplass i grenen på 23 år.

  – Å debutere med tredjeplass er utrolig sterkt, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

  Jenny Stene
  Foto: Norges Skytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias