Fallas taktiske genistrek

Gikk innersvingen - og tok innersvingen på alle sprintrivalene i siste motbakke.

Maiken Caspersen Falla parkere alle i bakken og tok en soleklar seier i sprinten på Lillehammer.

Laster innhold, vennligst vent..

Maiken Caspersen Falla vant en overlegen seier under dagens sprint på Lillehammer. Hun gikk i et svært sterkt heat, mot svenske Stina Nilsson, Sadie Bjornsen, Jessica Diggins, Krista Parmakoski og Ingvild Flugstad Østberg.

Og det begynte dårlig. Falla la seg et lite stykke bak Stina Nilsson, og det var trangt ut fra start. Ut i løypa tok hun Nilssons rygg, men det var lite som bar bud om hva Falla hadde planlagt.

Takk og farvel i siste indre

For i siste sving før motbakken fikk hun innersvingen, sa takk og farvel, og fløy opp bakken. Det var bare Nilsson som hadde den minste mulighet til å henge på, men det var mange meter på toppen, og norsk seier var i realiteten aldri truet.

– Jeg har trent mye på motbakke, og veldig mye i denne bakken, faktisk, sier hun til NRK etter seieren.

– Jeg følte meg veldig bra, og var veldig revansjelysten etter forrige helg. Nå skal jeg nyte at jeg vant her i dag, for jeg har ikke akkurat vært bortskjemt med seirer i verdenscupen tidligere, sa Falla etter løpet.

Dro til på hjemmebane

Trener Roar Hjelmeset var dypt imponert etter løpet.

– Det var planlagt at hun skulle gå i bakken, eller?

– Nei, hun snakket om det selv, og hun vet at hun er sterk i den bakken. Hun bor jo på Lillehammer, og kjenner løypa veldig godt. Hun vet at om hun får en god motbakke på slutten, springer hun veldig fort, og har kapasiteten til å stå på, sier han.

– Folk sier det er det råeste kvinnerennet de har sett?

– Det er det råeste jeg har sett henne på Lillehammer. Jeg har sett henne råere én gang før, men det hun gjør her i dag... Hun distanserer jo feltet, sier Hjelmeset.

Kollega Ingvild Flugstad Østberg var også i finalen. Hun måtte strekke våpen mot amerikanske Sadie Bjornsen på oppløpet, og endte på en fjerdeplass. Men det var lagvenninnen hun ville snakke om.

– Det var kjempesterkt av Maiken. Det ser dere sikkert bedre enn jeg gjør, for jeg surrer bakerst i feltet der. Kanskje jeg skal se på reprisen, så jeg ser hvor utklasset jeg blir, ler Østberg.

– Ekstra deilig, ettersom Kuusamosprinten ikke ble som vi hadde håpet, sier hun.

Siste nytt

 • Syk Northug isolert

  Petter Northug er blitt syk og bor på et annet hotell enn resten av sprintlandslaget i langrenn i italienske Val Senales, melder TV 2.

  Det bekrefter landslagstrener Arild Monsen til kanalen.

  Sprintlandslaget for menn og kvinnelandslaget er for tiden i den italienske høyden. Mandag og tirsdag er medier invitert til pressemøter i Val Senales.

  Northug
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norge tapte bronsekampen

  Det norske mixed-laget i curling røk knepent 7-8 for Russland i kampen om VM-bronsen lørdag. Medaljen glapp helt på tampen. Canada vant VM-gullet på hjemmebane. Det skjedde etter 6-2-seier over Spania

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ruud slått ut i semifinalen

  Casper Ruud gnistret tidvis i semifinalen mot australske toppseedede Jordan Thompson i challengerturneringen i Calgary lørdag, men tapte til slutt 2-1. Ruud tapte med settsifrene 7-6, 0-6, 6-7.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportssøndag: med oppdatering fra norsk og internasjonal fotball
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Stabæk - Brann