Hopp til innhold

Fallas nervemareritt: – En dum drøm å ha

LAHTI (NRK): Maiken Caspersen Falla var så nervøs at hun angret på sin egen drøm om å gå VM-stafett. Men det var før hun tok sitt tredje VM-gull på tre forsøk.

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

GULLMEDALJENE: Her poserer gulljentene med gullmedaljene etter seiersseremonien i torsdag kveld.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En sesong med litt mer stang ut enn stang inn. Det var utgangspunktet da Maiken Caspersen Falla kom til Lahti for å gå VM.

Fredag reiser hun hjem med tre gullmedaljer i sekken.

– Jeg er utrolig fornøyd. Målet var å ta en medalje. Å kunne reise hjem med tre gull ... Jeg skjønner det nesten ikke selv. Det er så gøy. Det har vært helt fantastisk moro å være her. Det har vært så gøy å gå på ski, jeg har vært i så bra form og skiene har vært bra og alt har klaffet, sier Falla nærmes euforisk.

For selv gull i både sprint og lagsprint kunne vært for lite til å få en plass på stafettlaget. Hadde ikke Ingvild Flustad Østberg hatt et svakt VM, hadde Falla trolig blitt reserve.

– Verdt det

Derfor var nervene i høyspenn før løpet der bare gull var godt nok for Norge.

– Jeg tenkte på det, det er dette som har vært drømmen min i mange år, å få gå stafett for Norge. Så våkner jeg i dag og er så utrolig nervøs, så jeg synes det var en litt dum drøm å ha, smiler Falla.

Der og da skulle hun ønsket at hun hadde drømt om noe litt mindre komplisert.

– Men nå er det verdt det, fastslår hun.

– Hvorfor så nervøs?

– Jeg har gått mye sprint og teamsprint, men førsteetapper har jeg ikke gått så mye av, så det er litt at jeg ikke vet helt hva jeg går til. Men heldigvis fikk jeg gode råd fra både Ingvild og Heidi som har gått mange førsteetapper. Det gir meg trygghet, sier hun.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

JUBELDAG: Maiken Caspersen Falla gjorde jobben som førsteetappeløper og kunne feire stafettgull med Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Fem av fem, tre av tre

Gjennomføringa vitnet også om trygghet. Egentlig skulle hun ha spart på kreftene litt lenger enn hun gjorde. Men hun klarte ikke å holde seg i skinnet.

– På andrerunden gleder jeg meg til motbakkene skal komme, for jeg føler jeg har så mye krefter igjen, og plutselig er jeg foran. Det var ikke planen å være foran allerede da, men jeg hadde så bra ski at jeg ikke klarte å holde meg bak. Da er det bare å dure på, sier Falla.

Hun vekslet i tet, sju sekunder foran finske Aino-Kaisa Saarinen.

Med rutinerte stafettløpere som Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen på de neste etappene, kunne det ikke gå galt.

Dermed står Norge med fem av fem mulige gull i kvinnelangrenn i Lahti.

Fallas fasit: Tre gull på tre løp.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö.

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal