NRK Meny
Normal

Fallas nervemareritt: – En dum drøm å ha

LAHTI (NRK): Maiken Caspersen Falla var så nervøs at hun angret på sin egen drøm om å gå VM-stafett. Men det var før hun tok sitt tredje VM-gull på tre forsøk.

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

GULLMEDALJENE: Her poserer gulljentene med gullmedaljene etter seiersseremonien i torsdag kveld.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En sesong med litt mer stang ut enn stang inn. Det var utgangspunktet da Maiken Caspersen Falla kom til Lahti for å gå VM.

Fredag reiser hun hjem med tre gullmedaljer i sekken.

– Jeg er utrolig fornøyd. Målet var å ta en medalje. Å kunne reise hjem med tre gull ... Jeg skjønner det nesten ikke selv. Det er så gøy. Det har vært helt fantastisk moro å være her. Det har vært så gøy å gå på ski, jeg har vært i så bra form og skiene har vært bra og alt har klaffet, sier Falla nærmes euforisk.

For selv gull i både sprint og lagsprint kunne vært for lite til å få en plass på stafettlaget. Hadde ikke Ingvild Flustad Østberg hatt et svakt VM, hadde Falla trolig blitt reserve.

– Verdt det

Derfor var nervene i høyspenn før løpet der bare gull var godt nok for Norge.

– Jeg tenkte på det, det er dette som har vært drømmen min i mange år, å få gå stafett for Norge. Så våkner jeg i dag og er så utrolig nervøs, så jeg synes det var en litt dum drøm å ha, smiler Falla.

Der og da skulle hun ønsket at hun hadde drømt om noe litt mindre komplisert.

– Men nå er det verdt det, fastslår hun.

– Hvorfor så nervøs?

– Jeg har gått mye sprint og teamsprint, men førsteetapper har jeg ikke gått så mye av, så det er litt at jeg ikke vet helt hva jeg går til. Men heldigvis fikk jeg gode råd fra både Ingvild og Heidi som har gått mange førsteetapper. Det gir meg trygghet, sier hun.

SKI-NORDIC-WORLD-WOMEN

JUBELDAG: Maiken Caspersen Falla gjorde jobben som førsteetappeløper og kunne feire stafettgull med Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Fem av fem, tre av tre

Gjennomføringa vitnet også om trygghet. Egentlig skulle hun ha spart på kreftene litt lenger enn hun gjorde. Men hun klarte ikke å holde seg i skinnet.

– På andrerunden gleder jeg meg til motbakkene skal komme, for jeg føler jeg har så mye krefter igjen, og plutselig er jeg foran. Det var ikke planen å være foran allerede da, men jeg hadde så bra ski at jeg ikke klarte å holde meg bak. Da er det bare å dure på, sier Falla.

Hun vekslet i tet, sju sekunder foran finske Aino-Kaisa Saarinen.

Med rutinerte stafettløpere som Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen på de neste etappene, kunne det ikke gå galt.

Dermed står Norge med fem av fem mulige gull i kvinnelangrenn i Lahti.

Fallas fasit: Tre gull på tre løp.

Siste nytt

 • Bøkko på pallen i Erfurt

  Hege Bøkko fra Hol tok andreplassen på 1000-meteren under verdenscupen i Erfurt søndag med tiden 1.15.52. Det er Bøkkos første pallplass i verdenscupen i karrieren.

  Vanessa Herzog vant på 1.15.26.

  – Dette var sykt gøy, sier Bøkko til NRK.

  Hege Bøkko
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz
 • Norge leder klart etter hoppingen

  Norge leder lagkonkurransen i kombinert etter hoppdelen. Jørgen Graabak, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid har 29 sekunders forsprang på Østerrike før langrennet. Finland er treer, 1.03 bak Norge.

  Norges kanskje største utfordrer, Tyskland, sviktet i bakken og er nummer fem. Tyskerne går ut 1.43 bak Norge.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm, menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1000 m kvinner
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup kombinert: 4 x 5 km stafett
V-cup skøyter: 1000 m menn
V-cup skøyter: 1000 m menn
Vinterstudio
Vinterstudio
VM skiflyging: Laghopp