Fallas frekke beskjed til forbannet Svahn: – Hun kan bare passe seg

TRONDHEIM (NRK): Det har gått flere måneder siden Maiken Caspersen Falla vant et sprintrenn i verdenscupen. Men etter seieren i Granåsen lørdag er hun full av selvtillit og advarer nå svenskenes sprint-ess om at kampen om «sprinttrøya» blir tøffere enn ventet.

Falla

RIVALER: Ansiktsuttrykket sier vel det meste. Linn Svahn og Maiken Caspersen Falla hadde to vidt forskjellige opplevelser av rennet i Granåsen.

Foto: NTB Scanpix

– Hun kan bare passe seg, fordi jeg tror jeg begynner å komme i bra form. Sprintcupen blir nok hard siden jeg har hatt mye stang ut, men det blir ikke noe «walkover», sier Falla til NRK – og gjentar følgende:

– «Akta deg nu, Linn», som oversatt til norsk betyr «pass deg nå».

Svahn leder

Falla var nemlig i strålende humør etter å ha gått inn til sin første verdenscupseier siden verdenscupåpningen i finske Ruka i slutten av november. Seieren betydde enormt mye, sier sprintstjernen, og hun kan også fortelle om en enorm selvtillit om dagen.

Grunnen til at hun ber Sveriges nye sprintyndling passe seg, handler om poengstillingen i sprintcupen. Etter blant annet seks finaleplasser og to verdenscupseire tidligere, leder Linn Svahn med sine 449 poeng.

E11-0RCTz

ENDELIG SEIER: For Maiken Caspersen Falla i Granåsen lørdag. Jonna Sundling ble nummer to, mens Nadine Fändrich tok tredjeplassen.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Forbannet Svahn

Deretter følger slovenske Anamarija Lampic og Jonna Sundling på andre- og tredjeplass på listen over sesongens foreløpig beste sprintere.

Falla er nå på fjerdeplass etter seieren – og står bokført med 351 poeng. Det skiller dermed 98 poeng mellom de to. Det gjenstår sprint på Konnerud i mars og verdenscupavslutningen i både Minneapolis og Quebec.

Linn Svahn var regelrett rasende etter sprinten i Granåsen lørdag. Svensken røk ut i semifinalen.

– Jeg er så forbannet, sier hun.

74p6GqntDwY

SKUFFET I GRANÅSEN: Linn Svahn sitter oppgitt i snøen i målområdet på skistadion lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scan

Hun mener hun gikk sprinten «sjukt dårlig» og legger selvkritisk til at «hun ikke burde fått stille opp» i konkurransen. Svahn ramser opp at hun gikk med altfor lite feste og at hun velger et «utrolig tregt spor» på oppløpet.

– Du leder fortsatt verdenscupen ganske klart...

– Det spiller ingen rolle om man ikke vinner konkurranser. Akkurat nå fortjener jeg ikke denne vesten, men jeg skal vise at jeg fortjener den senere.

– Brekker et bein

– Falla er under 100 poeng bak, har hun noen sjanse?

– Alle som er med i toppen har sjans, men jeg kan si at jeg aldri kommer til å gå så dårlig i sprinten i verdenscupen igjen. Jeg kommer til å være mye sterkere enn jeg var i dag, sier Svahn og regner slovenske Lampic som hennes argeste rival om «sprinttrøyen» – som er beviset på at man er sesongens beste sprinter.

– Men jeg skal forsvare den med alt jeg har. Jeg brekker heller et bein enn å miste denne vesten.

– Så det betyr at du vinner den vesten?

– Det skal jeg gjøre. Etter i dag kommer jeg ikke til å tenke på noe annet enn å vinne den.

hjlBdIuniFs

SEIERSGLEDE: Maiken Caspersen Falla reagerte slik over målstreken i Granåsen.

Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

– Skal ikke knekke noen bein

Falla hevder hun ikke har sett på sprintcupen sammenlagt etter at hun falt ut av det gode selskapet under verdenscuphelgen i Planica. Nå den siste tiden har hun vært mer opptatt av å gå gode enkeltrenn og få gode opplevelser, forteller hun.

– Jeg skal ikke knekke noen bein for å vinne en sprintcup. Jeg skal fokusere på å ha gode dager. Nå har det vært noen uker jeg ikke har fått gjort det som skal til, men nå begynner det å gå bra igjen. Jeg har veldig troen på at de fire siste rennene skal bli veldig bra.

– Svahn er litt stor i kjeften, hva synes du om det?

– Jeg synes det er gøy når folk er litt store i kjeften jeg, men jeg er nok litt motsatt. Jeg liker heller å la beina prate for seg selv. Jeg trenger ikke slenge så mye med leppa for sånn som i dag viste jeg det heller opp bakken og brukte kreftene i løypa istedenfor utenfor, sier Falla.

PS: Før søndagens 15 kilometer lange jaktstart virker det aller meste å være klart i dameklassen. Therese Johaug leder med to minutter og 33 sekunder på Heidi Weng. Ingvild Flugstad Østberg på tredjeplass starter bare sekunder bak lagvenninnen. Svahn og Falla ligger for ordens skyld på en 36. og 42. plass i sammendraget.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal