Falla vant for tredje år på rad

En forkjølet Stina Nilsson stiller ikke til start i minitouren i Falun. Det betyr at Maiken Caspersen Falla har vunnet sprintverdenscupen for tredje år på rad.

CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG

VINNER IGJEN: Maiken Caspersen Falla tar sin tredje sprintcupseier på rad.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Stina Nilsson har blitt syk og mister verdenscupavslutningen i langrenn i Falun. Dermed er det ingen konkurrenter som har mulighet til å hente igjen forspranget til Maiken Caspersen Falla i sammendraget.

Falla ledet med 48 poeng, og med forfall fra Nilsson på en andreplass, sikrer hun sin tredje sammenlagtseier i sprintverdenscupen på tre år.

Forrige onsdag sikret hun seg ytterlige poeng foran Nilsson. Kampen om sammenlagtseieren sto kun mellom de to, før avslutningsrennet i Falun kommende fredag. Med en 48 poengs ledelse tydet mye på at Falla uansett ville tatt den gjeve sprintkula.

Avgjort i Drammen

– Det er bare å gratulere. Det kjennes ut som om Maiken har vunnet cupen nå, sa Nilsson til NTB etter verdenscupsprinten i Drammen.

Verdenscup på ski i Drammen

TETT DUELL: De to har vært jevne hele sesongen. I Drammen ble det norsk seier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Falla derimot, ville ikke ta noe for gitt i kampen.

– Det er ikke avgjort. Da måtte jeg hatt et forsprang på over 50 poeng, men jeg har veldig lyst til å vinne den kula, sa hun.

Nå kan Falla feire sin tredje strake sammenlagtseier allerede før helgens start i Falun.

Duellen

Under OL i Peyongchang ble det svensk seier, og de to konkurrentene har kjempet tett gjennom hele sesongen. Falla har vært på pallen i samtlige sprintrenn denne sesongen, med ett unntak. I Ruka hadde hun dårlige ski og gikk ikke videre fra prologen.

VINTER-OS 2018 SKIDOR

OLYMPISK MESTER: Stina Nilsson vant foran Falla i Peyongchang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Stina Nilsson ble olympisk mester og er i utgangspunktet den eneste som hadde en mulighet til å ta sammenlagtseieren. På grunn av sykdom blir det dessverre ikke slik.

Siste nytt

 • Solberg blir svensk landslagstrener

  Det svenske håndballforbundet bekreftet tirsdag at Glenn Solberg tar over som trener for det svenske håndballandslaget for menn etter EM i 2020. Solberg har den siste tiden hatt treneransvaret for St. Hallvard, en klubb han for få uker siden ledet til opprykk til eliteserien.

  Glenn Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svendsen klar for Odd

  Tidligere Molde-spiller Sander Svendsen (21) har signert for Odd. Han kommer på lån fra svenske Hammarby, og blir i klubben fram til sommeren.

  Sander Svendsen
  Foto: Alexander Larsson Vierth / NTB scanpix
 • Ronaldo tilbake om to uker

  Cristiano Ronaldo pådro seg en hamstringskade knappe halvtimen inn i EM-kvalifiseringskampen hjemme mot Serbia, mandag. Tirsdag beroliger 34-åringen alle med at han snart er tilbake. – Jeg er ikke urolig, sier Ronaldo, ifølge Gazzetta dello Sport.

  Ronaldo pådro seg en hamstringskade under EM-kvalifiseringen
  Foto: Armando Franca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal