NRK Meny
Normal

Falla vant for tredje år på rad

En forkjølet Stina Nilsson stiller ikke til start i minitouren i Falun. Det betyr at Maiken Caspersen Falla har vunnet sprintverdenscupen for tredje år på rad.

CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG

VINNER IGJEN: Maiken Caspersen Falla tar sin tredje sprintcupseier på rad.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Stina Nilsson har blitt syk og mister verdenscupavslutningen i langrenn i Falun. Dermed er det ingen konkurrenter som har mulighet til å hente igjen forspranget til Maiken Caspersen Falla i sammendraget.

Falla ledet med 48 poeng, og med forfall fra Nilsson på en andreplass, sikrer hun sin tredje sammenlagtseier i sprintverdenscupen på tre år.

Forrige onsdag sikret hun seg ytterlige poeng foran Nilsson. Kampen om sammenlagtseieren sto kun mellom de to, før avslutningsrennet i Falun kommende fredag. Med en 48 poengs ledelse tydet mye på at Falla uansett ville tatt den gjeve sprintkula.

Avgjort i Drammen

– Det er bare å gratulere. Det kjennes ut som om Maiken har vunnet cupen nå, sa Nilsson til NTB etter verdenscupsprinten i Drammen.

Verdenscup på ski i Drammen

TETT DUELL: De to har vært jevne hele sesongen. I Drammen ble det norsk seier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Falla derimot, ville ikke ta noe for gitt i kampen.

– Det er ikke avgjort. Da måtte jeg hatt et forsprang på over 50 poeng, men jeg har veldig lyst til å vinne den kula, sa hun.

Nå kan Falla feire sin tredje strake sammenlagtseier allerede før helgens start i Falun.

Duellen

Under OL i Peyongchang ble det svensk seier, og de to konkurrentene har kjempet tett gjennom hele sesongen. Falla har vært på pallen i samtlige sprintrenn denne sesongen, med ett unntak. I Ruka hadde hun dårlige ski og gikk ikke videre fra prologen.

VINTER-OS 2018 SKIDOR

OLYMPISK MESTER: Stina Nilsson vant foran Falla i Peyongchang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Stina Nilsson ble olympisk mester og er i utgangspunktet den eneste som hadde en mulighet til å ta sammenlagtseieren. På grunn av sykdom blir det dessverre ikke slik.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen slutter som RBK-trener

  Rosenborg har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning.

  Rosenborg Ballklub inviterer til pressekonferanse på Brakka klokka 18.45.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale