NRK Meny
Normal

Falla vant for tredje år på rad

En forkjølet Stina Nilsson stiller ikke til start i minitouren i Falun. Det betyr at Maiken Caspersen Falla har vunnet sprintverdenscupen for tredje år på rad.

CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG

VINNER IGJEN: Maiken Caspersen Falla tar sin tredje sprintcupseier på rad.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Stina Nilsson har blitt syk og mister verdenscupavslutningen i langrenn i Falun. Dermed er det ingen konkurrenter som har mulighet til å hente igjen forspranget til Maiken Caspersen Falla i sammendraget.

Falla ledet med 48 poeng, og med forfall fra Nilsson på en andreplass, sikrer hun sin tredje sammenlagtseier i sprintverdenscupen på tre år.

Forrige onsdag sikret hun seg ytterlige poeng foran Nilsson. Kampen om sammenlagtseieren sto kun mellom de to, før avslutningsrennet i Falun kommende fredag. Med en 48 poengs ledelse tydet mye på at Falla uansett ville tatt den gjeve sprintkula.

Avgjort i Drammen

– Det er bare å gratulere. Det kjennes ut som om Maiken har vunnet cupen nå, sa Nilsson til NTB etter verdenscupsprinten i Drammen.

Verdenscup på ski i Drammen

TETT DUELL: De to har vært jevne hele sesongen. I Drammen ble det norsk seier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Falla derimot, ville ikke ta noe for gitt i kampen.

– Det er ikke avgjort. Da måtte jeg hatt et forsprang på over 50 poeng, men jeg har veldig lyst til å vinne den kula, sa hun.

Nå kan Falla feire sin tredje strake sammenlagtseier allerede før helgens start i Falun.

Duellen

Under OL i Peyongchang ble det svensk seier, og de to konkurrentene har kjempet tett gjennom hele sesongen. Falla har vært på pallen i samtlige sprintrenn denne sesongen, med ett unntak. I Ruka hadde hun dårlige ski og gikk ikke videre fra prologen.

VINTER-OS 2018 SKIDOR

OLYMPISK MESTER: Stina Nilsson vant foran Falla i Peyongchang.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Stina Nilsson ble olympisk mester og er i utgangspunktet den eneste som hadde en mulighet til å ta sammenlagtseieren. På grunn av sykdom blir det dessverre ikke slik.

Siste nytt

 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid