Falla vant sprinten i Canada: – Helt perfekt

En overlegen Maiken Caspersen Falla gjorde alt riktig og vant langrennssprinten i Ski Tour Canada tirsdag.

Maiken Caspersen Falla

VIDEO: Her går Falla inn til seier.

Falla vant foran svenske Stina Nilsson, mens Jessica Diggins kom på tredjeplass. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg endte på henholdsvis fjerde- og femteplass.

Falla var suveren på oppløpet og vant med god margin til Nilsson. Dette var Fallas ellevte verdenscupseier totalt.

Hun har dermed fått et godt grep om sprintcupen.

– Dette var en helt perfekt start for meg. Jeg vet at jeg er i god form, så dette blir gøy, sier Falla, som dermed leder touren i Canada etter første dag.

– Jeg prøvde å bruke farten min og fikk uttelling for det. Så jeg er virkelig happy.

Weng: – Fornøyd

Svenskenes Charlotte Kalla var uheldig og falt i semifinalen like etter start. Dermed var rennet ødelagt for hennes vedkommende.

Heidi Weng var på sin side fornøyd med en fjerdeplass i dagens sprint.

– Jeg er utrolig fornøyd, sier hun.

Therese Johaug røk ut i kvartfinalen på den første dagen av Ski Tour Canada. Hun ser likevel ikke mørkt på fortsettelsen.

– Jeg var ikke helt på hugget i dag. Man må være på hugget og være i posisjon om man skal gå videre. Jeg klarte ikke å følge ryggen til løperen foran og da var det kjørt, sa Johaug til NRK.

– I dag var jeg ikke bedre. Sånn er det, sier Therese Johaug.

– Det er fortsatt sju skirenn igjen her, og mye som kan skje. Det er overhodet ikke kjørt ennå. Vi har bare så vidt kommet i gang, sier hun.

Charlotte Kalla faller like etter start, men flere løpere får trøbbel

– Alt var ikke reglementert

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalen etter en fjerdeplass.

Etter finalen mente Jacobsen at Vesna Fabjan hadde oppførte seg ureglementert. Fabjan byttet spor og gikk over skiene hennes før oppløpet.

– Alt var ikke reglementert. Men det er ingen vits å klage. Hun krysser over for tidlig og det er jo kjipt for meg, sier hun.

Kari Øyre Slind røk ut allerede i prologen.

Sprinten var første renn i skitouren som avslutter årets verdenscup. Det hele avgjøres lørdag 12. mars.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener at Vesna Fabjan oppførte seg ureglementert da hun røk ut i kvartfinalen.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Landskamper ikke i fare for Normann

  Midtbanespilleren Mathias Normann forlot banen med det som lignet en hamstringskade i Norwichs bortekamp mot Everton lørdag.

  Nå kommer Normanns agent Imad El Hammichi med en beroligende melding før de kommende VM-kvalifiseringskampene.

  Han bekrefter overfor NRK at det ikke er noen grunn til å frykte at Normann blir satt ut av spill fremover.

  – Det var kun krampe, landskampene er ikke i fare, opplyser El Hammichi til NRK lørdag kveld.

  Det er gode nyheter for landslagssjef Ståle Solbakken, som tar ut troppen til de kommende VM-kvalikkampene kommende tirsdag. Tyrkia-kampen (borte) spilles 8. oktober.

  OuuGWq1wlL8
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Hynne med god 800 meter på Bislett

  Hedda Hynne leverte en god 800 meter under Kvalheimmila på Bislett stadion lørdag kveld. Tiden 2.01,30 er blant hennes bedre denne sesongen.

  Etter å ha levert en meget sterk fjorårssesong, der hun forbedret norgesrekorden med nesten to sekunder, har ikke Hynne fått til de beste tidene denne sesongen. Hennes årsbeste fra Stockholm i juli lyder 1.59,82 og er klart bak norgesrekorden på 1.58,10.

  Selv om tiden er blant Hynnes bedre denne sesongen, hadde hun nok håpet på bedre lørdag. For elleve dager siden leverte hun 1.59,98 i Sveits, og hun satte norsk bestenotering på 600 meter i Bergen sist lørdag, så formen har vært stigende.

  Lørdag hadde hun med seg klubbvenninne Malin Nyfors som hare, men måtte ellers klare seg alene på tartandekket.

  (©NTB)

  Hedda Hynne
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Han var involvert allerede da Mohamed Salah i det sjuende minutt var nær ved å sette sitt 100. Premier League-mål. Han ble slått gjennom av Diogo Jota, og Salah unngikk offsidefella fordi Ajer ikke var på linje med lagkameratene. Han rettet derimot selv opp ved å kaste seg inn mot mål og ryddet unna like før ballen passerte streken.

  – Jeg fikk en skikkelig vekker i den duellen. Jeg kjente også at det nappet godt i hamstringen da jeg klarerte. Det er nok en liten strekk, men jeg klarte å komme meg gjennom, sa Ajer, som likevel ikke tror landskampen mot Tyrkia om to uker er i fare.


  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

Sendeplan

Kl. Program Kanal