NRK Meny
Normal

Falla spurtet til seier - ble plassert sist

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Maiken Caspersen Falla hadde full kontroll i sprintfinalen på Beitostølen, men endte i stedet med å bli strøket fra toppen av lista. – Jeg ville gjort det samme igjen, sier hun.

Maiken Caspersen Falla ble disket

STERK: Maiken Caspersen Falla viste god sprintform på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla (25) vant prologen og tok seg også lett videre til sprintfinalen på Beitostølen. Også der viste hun krefter, og gikk fra både Ingvild Flugstad Østerberg (25), som seiret i sine heat, og russiske Natalia Matveeva på oppløpet.

Men like etter målgang ble det annonsert at hun var plassert sist i finalen fordi hun tok Østbergs spor tidligere i løpet. Det bare to dager etter at Martin Johnsrud Sundby ble disket for å skøyte på den klassiske distansen.

– Jeg ser jo av videoopptaket at jeg går i veien for Ingvild da jeg bytter spor. Det er en litt vrien sving før dette skjer, der det blir lagt opp til litt knuffing og dytting uten at det er noen unnskyldning. Likevel synes jeg nok diskingen er en litt hard dom, sier Falla til NRK.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Mateeva snek seg foran Østberg i spurten, og tok med det seieren.

– Det er jo kjipt når man kommer i mål og får den beskjeden. Jeg var inne på tanken underveis at det kunne bli disk, for juryen har vært ganske strenge her. Men jeg ville gjort det samme igjen, for jeg hadde ikke klart å legge meg noe annet sted, forklarer Falla.

– Liker ikke diske vinnere

I det samme kommer juryleder Torbjørn Broks Pettersen inn og forklarer:

– Når Ingvild har begge skiene i det sporet, kan ikke du komme inn å ta over det sporet. Du burde holdt deg i midtsporet, sier han.

– Men jeg så henne ikke. Kanskje neste år dere kan lage en sving som ikke er slik? spør Casperen Falla.

– Ja, det er mitt ansvar. Men vi må følge våre regler. Jeg liker jo ikke å diske vinnere, det skjer ikke hver dag, svarer Broks Pedersen.

– Bedre enn gult kort

Reporter: Ida Nysæter Rasch.

Mange spådde det ville handle om Falla og Østberg før finalen, hvor også Astrid Uhrenholdt Jacobsen, fjorårsvinner Barbro Kvåle og russiske Polina Kovaleva gikk. I stedet endte det med disk og tredjeplass for favorittene.

– Oppløpet i denne sprinten var ikke mye å skryte av. Men selv om det var hardt, var det gøy å gå sprint igjen, sier Østberg.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid