Hopp til innhold

Falla spurtet til seier - ble plassert sist

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK) Maiken Caspersen Falla hadde full kontroll i sprintfinalen på Beitostølen, men endte i stedet med å bli strøket fra toppen av lista. – Jeg ville gjort det samme igjen, sier hun.

Maiken Caspersen Falla ble disket

STERK: Maiken Caspersen Falla viste god sprintform på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla (25) vant prologen og tok seg også lett videre til sprintfinalen på Beitostølen. Også der viste hun krefter, og gikk fra både Ingvild Flugstad Østerberg (25), som seiret i sine heat, og russiske Natalia Matveeva på oppløpet.

Men like etter målgang ble det annonsert at hun var plassert sist i finalen fordi hun tok Østbergs spor tidligere i løpet. Det bare to dager etter at Martin Johnsrud Sundby ble disket for å skøyte på den klassiske distansen.

– Jeg ser jo av videoopptaket at jeg går i veien for Ingvild da jeg bytter spor. Det er en litt vrien sving før dette skjer, der det blir lagt opp til litt knuffing og dytting uten at det er noen unnskyldning. Likevel synes jeg nok diskingen er en litt hard dom, sier Falla til NRK.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Mateeva snek seg foran Østberg i spurten, og tok med det seieren.

– Det er jo kjipt når man kommer i mål og får den beskjeden. Jeg var inne på tanken underveis at det kunne bli disk, for juryen har vært ganske strenge her. Men jeg ville gjort det samme igjen, for jeg hadde ikke klart å legge meg noe annet sted, forklarer Falla.

– Liker ikke diske vinnere

I det samme kommer juryleder Torbjørn Broks Pettersen inn og forklarer:

– Når Ingvild har begge skiene i det sporet, kan ikke du komme inn å ta over det sporet. Du burde holdt deg i midtsporet, sier han.

– Men jeg så henne ikke. Kanskje neste år dere kan lage en sving som ikke er slik? spør Casperen Falla.

– Ja, det er mitt ansvar. Men vi må følge våre regler. Jeg liker jo ikke å diske vinnere, det skjer ikke hver dag, svarer Broks Pedersen.

– Bedre enn gult kort

Reporter: Ida Nysæter Rasch.

Mange spådde det ville handle om Falla og Østberg før finalen, hvor også Astrid Uhrenholdt Jacobsen, fjorårsvinner Barbro Kvåle og russiske Polina Kovaleva gikk. I stedet endte det med disk og tredjeplass for favorittene.

– Oppløpet i denne sprinten var ikke mye å skryte av. Men selv om det var hardt, var det gøy å gå sprint igjen, sier Østberg.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal