Hopp til innhold

Dobbelt norsk i Drammen: – Trodde det ikke var noe vits å gå her

DRAMMEN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla forsvarte sprintseieren fra i fjor, og det ble også en gledelig opptur for Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk inn til andreplass.

Maiken Caspersen Falla (t.h.) vinner verdenscup langrenn sprint klassisk for femte gang. Hun grat

FALLA: Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Drammen

– Jeg må nesten takke Ole Morten (Iversen), for jeg hadde ikke noe tro på at det var noe vits for meg å gå her. Men det er godt at treneren har trua, sa Jacobsen etter andreplassen.

Like bak Falla, og foran den svenske Stina Nilsson, knep Astrid Uhrenholdt Jacobsen andreplassen. Det til stor overraskelse for seg selv.

– Jeg er egentlig veldig overrasket, det er nesten sånn at når jeg går bak Stina på oppløpet og hun stivner, så blir jeg litt tatt på senga av at jeg skal være sterkere. Det er helt rått, oppsummerte Jacobsen.

– Jeg hadde mye krefter i dag

Enda et hakk råere, var Maiken Caspersen Falla. Hun tok seieren etter å ha ledet hele finalen.

Dobbelt

DOBBELT: Maiken Caspersen Falla vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det lureste hadde kanskje vært å ligge bak, men samtidig når løypa er en sving, og du ligger bak i innersvingen, så er det fort gjort å bli sperret inne. Det hadde ikke jeg noe lyst til, for jeg hadde mye krefter i dag, sa Maiken Caspersen Falla etter seieren i Drammen.

Sprinteren vant samme sprint i fjor, og hva er det egentlig med Falla og Drammen?

– Løypa må av en eller annen grunn passe meg veldig bra. Det kan ha noe med oppløpet å gjøre, overkroppsstyrke og teknikk der som passer perfekt for meg, oppsummerer Falla.

Endte tidlig

For verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg endte sprinten allerede i kvartfinalen. Hun ble for svak på de siste meterne i spurten, og endte på fjerdeplass.

Østberg

NÅDDE IKKE FINALEN: Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg hadde absolutt alle muligheter på oppløpet og så blir jeg for svak de siste 20 meterne, sa Østberg om spurten.

– Selvfølgelig, det er kjempesurt. Både for dagens løp og ikke minst for tapte poeng, og mest sannsynlig miste den gule trøya etter i dag.

Men fire norske jenter tok seg videre til semifinalen med Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i den første semifinalen. Der var Falla sterkest og slo Stina Nilsson i spurten. Anna Svendsen tok seg videre fra den andre semifinalen, og Jacobsen gikk videre på tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ingen Zucca-hjelp for Norge

  Norges største ishockeystjerne Mats Zuccarello reiser ikke til Finland for å slutte seg til den norske VM-troppen, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

  Zuccarello og hans Minnesota Wild røk ut av NHL-sluttspillet i den første runden, og nordmannen var derfor aktuell for en reise til Finland for å delta i resten av verdensmesterskapet for Norge.

  Tirsdag bekrefter landslagssjef Petter Thoresen overfor TV 2 at det ikke blir noe av. «Zucca» har levert en god sesong i NHL, der han på veien har slått flere av sine egne poengrekorder.

  Før helgen uttalte Thoresen at det fantes «en liten sjanse» for at 34-åringen ville slutte seg til resten av hans tropp i Finland, men nå er løpet kjørt. Sist Zuccarello var på isen i en landskamp var i OL-kvalifiseringen i august i fjor.

  Da røk OL-drømmen for Norge med tap for Danmark i siste kamp. I etterkant avslørte NHL-stjernen at det kanskje var hans siste landskamp.

  Norge spiller sin neste VM-kamp mot Østerrike onsdag, før Tsjekkia, Sverige og USA venter i de tre siste. Norge kjemper for å unngå å rykke ned fra elite-VM. (NTB)

  NHL: Stanley Cup Playoffs-Minnesota Wild at St. Louis Blues
  Foto: Jeff Le / Reuters
 • Liverpool-stjerner mister viktig kamp

  Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne mandag kveld bekrefte at både Mohamed Salah og Virgil van Dijk mister den viktige bortekampen mot Southampton tirsdag.

  Fra før er også midtbanegeneral Fabinho ute av kampen med sin skade (hamstring). Både Salah (lyske) og van Dijk (kne) ble byttet ut underveis i FA-cupfinalen mot Chelsea, og blir ikke klar til Premier League-møtet tirsdag kveld, opplyser manager Klopp.

  Han sikter på at duoen vil være tilbake i troppen igjen til siste serierunde mot Wolverhampton til helgen, samt mesterligafinalen mot Real Madrid 28. mai.

  – De er begge OK. Målet er at det vil være involverte igjen til helgen. Det ville vært perfekt med tanke på Champions League-finalen, sier Klopp.

  – Vi er veldig positive. Jeg er ganske positiv for Wolves-kampen, men de vil ikke være med i morgen, fortsetter han.

  Liverpool har en teorietisk mulighet til å kapre ligagullet fra Manchester City i siste serierunde. Det forutsetter imidlertid at de slår Southampton og Wolves, samt at City taper poeng mot Steven Gerrards Aston Villa i siste runde.

  (NTB)

  FILE PHOTO: FA Cup - Final - Chelsea v Liverpool
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste