Dobbelt norsk i Drammen: – Trodde det ikke var noe vits å gå her

DRAMMEN/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla forsvarte sprintseieren fra i fjor, og det ble også en gledelig opptur for Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gikk inn til andreplass.

Maiken Caspersen Falla (t.h.) vinner verdenscup langrenn sprint klassisk for femte gang. Hun grat

FALLA: Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Drammen

– Jeg må nesten takke Ole Morten (Iversen), for jeg hadde ikke noe tro på at det var noe vits for meg å gå her. Men det er godt at treneren har trua, sa Jacobsen etter andreplassen.

Like bak Falla, og foran den svenske Stina Nilsson, knep Astrid Uhrenholdt Jacobsen andreplassen. Det til stor overraskelse for seg selv.

– Jeg er egentlig veldig overrasket, det er nesten sånn at når jeg går bak Stina på oppløpet og hun stivner, så blir jeg litt tatt på senga av at jeg skal være sterkere. Det er helt rått, oppsummerte Jacobsen.

– Jeg hadde mye krefter i dag

Enda et hakk råere, var Maiken Caspersen Falla. Hun tok seieren etter å ha ledet hele finalen.

Dobbelt

DOBBELT: Maiken Caspersen Falla vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det lureste hadde kanskje vært å ligge bak, men samtidig når løypa er en sving, og du ligger bak i innersvingen, så er det fort gjort å bli sperret inne. Det hadde ikke jeg noe lyst til, for jeg hadde mye krefter i dag, sa Maiken Caspersen Falla etter seieren i Drammen.

Sprinteren vant samme sprint i fjor, og hva er det egentlig med Falla og Drammen?

– Løypa må av en eller annen grunn passe meg veldig bra. Det kan ha noe med oppløpet å gjøre, overkroppsstyrke og teknikk der som passer perfekt for meg, oppsummerer Falla.

Endte tidlig

For verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg endte sprinten allerede i kvartfinalen. Hun ble for svak på de siste meterne i spurten, og endte på fjerdeplass.

Østberg

NÅDDE IKKE FINALEN: Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg hadde absolutt alle muligheter på oppløpet og så blir jeg for svak de siste 20 meterne, sa Østberg om spurten.

– Selvfølgelig, det er kjempesurt. Både for dagens løp og ikke minst for tapte poeng, og mest sannsynlig miste den gule trøya etter i dag.

Men fire norske jenter tok seg videre til semifinalen med Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i den første semifinalen. Der var Falla sterkest og slo Stina Nilsson i spurten. Anna Svendsen tok seg videre fra den andre semifinalen, og Jacobsen gikk videre på tid.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Stjernesund imponerte i storslalåm

  Thea Louise Stjernesund ble nummer seks i parallellstorslalåmrennet i Lech, mens seieren gikk til slovakiske Petra Vlhová.

  Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

  Verdenscup i alpint i Levi, Finland
  Foto: Jussi Nukari/lehtikuva / NTB
 • Magnus Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

  Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Elverum holdt følge en snau omgang

  Elverum spilte torsdag sin første mesterligakamp på en drøy måned og holdt følge i nesten en omgang før ungarske Szeged dro fra til seier 36-27.

  I den 8. runden i gruppespillet spilte Elverum sin femte kamp og Szeged sin fjerde. Det har blitt mange koronarelaterte utsettelser for lagene i høst.

  Eliteserien håndball, menn (21. runde): Elverum - ØIF Arendal (27-27)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal