NRK Meny
Normal

Falla med utklassing: – Rett og slett rå

Maiken Caspersen Falla var overlegen på dagens sprint, og sikret seg sitt fjerde NM-gull.

Falla vinner NM-finalen

UTKLASSING: Maiken Caspersen Falla var overlegen på dagens sprint i NM.

Det er noe av det beste vi har sett av Falla denne sesongen, sa Jann Post under dagens sprint-finale.

Og Falla var uten tvil best. Falla tok seg enkelt videre fra de innledende heatene. I den avsluttende finalen fikk hun lite konkurranse fra de andre jentene

Falla tok tidlig kontroll over feltet på dagens sprint-finale. Da hun klinket til i siste bakke var det ingen av de andre jentene som kunne svare.

– Hun er rett og slett rå i dag, sa Post.

– Veldig gøy

Heidi Weng tok sølvet, mens Kathrine Harsem sikret seg bronsen.

Det har ikke stemt helt denne sesongen for Falla. Hun sier hun har slitt litt teknisk i vinter, men føler ting begynner å fungere nå.

– Jeg begynner å kjenne at jeg får til ting teknisk som jeg har jobbet med lenge. Det gir trygghet. I dag står jeg bra på ski, og kjører tøffere nedover. Det er veldig gøy, sa Falla etter dagens seier.

Sikret VM-plass?

Kathrine Harsem hadde kniven på strupen før dagens renn. Det er trolig en ledig plass på sprint-laget til VM, og den stod mellom Harsem, Mari Eide og Astrid Urenholdt Jacobsen. Før sprinten ble det klart at Urenholdt Jacobsen ikke stilte til start.

Kathrine Harsem

–GODE MULIGHETER: Kathrine Harsem mener hun har gode muligheter for å bli tatt ut til VM etter dagens sprint.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Dermed ble det en ren konkurranse mellom Eide og Harsem om VM-tur. Eide røyk ut i semifinalen, og nå tyder mye på at Harsen ikke kun vant en NM-bronse i dag, men også en billett til sprinten i Lahti.

– Det er veldig gøy å være med å gå med de beste i verden. Nå har jeg gode muligheter til VM. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte god en god prolog, og slå Eide, og det har jeg gjort, sa Harsem etter løpet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal