NRK Meny
Normal

Falla innrømmer motivasjonssvikt: – Har vært tungt etter OL

LAHTI/OSLO (NRK): Etter fem sprinter uten seier ble det omsider seier for Maiken Caspersen Falla. Men det har ikke vært lett å motivere seg etter OL i Sør-Korea.

Maiken Caspersen Falla hadde glimrende ski i sprinten i Lahti

VANT: Maiken Caspersen Falla forteller om svikt i motivasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..

Lørdag var hun eneste norske håp i finalen. Blant motstanderne var sprintdronningen Stina Nilsson, som har hatt for vant å slå Falla denne sesongen.

I OL var hun blant favorittene på både sprint og lagsprint. Det endte med sølv på sprinten og bronse på lagsprinten, der hun ble smadret av Nilsson og Diggins mot slutten.

Det gjorde at Falla ikke fikk gå stafetten, der Norge tok gull.

– Det har vært tungt å motivere seg etter OL, men jeg kjente at det løsnet utover dagen. Det er veldig gøy; det e rikke hver dag man tar en verdenscupseier. Dette var skikkelig stort, sier Maiken Caspersen Falla mens smilet vokste seg utover ansiktet i Lahti.

– Ville ikke ha teten

Falla vant sprinten på Lillehammer tidligere denne sesongen, men deretter har seirene uteblitt. Hun står med to andreplasser og tre tredjeplasser i verdenscupen, og gang på gang har hun blitt slått av Stina Nilsson.

Seiersoppskriften i Lahti er velkjent. Hun vant prøve-VM i 2016, tok VM-gullet i fjor og sørget nå for den tredje strake seieren i Lahti.

– Jeg ville ikke ha teten, men jeg fikk den likevel. Da måtte jeg gjøre det beste ut av det. Jeg var i front i fjor også og året før, og da viste jeg at det gikk an, sier Falla i seiersintervjuet.

Maiken Caspersen Falla var best i sprinten i Lahti

TOK SEIEREN: Falla vant etter sterk avslutning.

Gullskiene

I tillegg gikk hun på gullski fra Pyeongchang.

– Jeg gikk på skiene som Ragnhild tok gull med i OL. Det er de samme jeg brukte på lagsprinten. Disse må få hedersplassen i bua, og må bli godt tatt vare på, sier Falla.

– Lahti er en drøm for deg? Du står med tre på rad her nå.

– Jeg liker egentlig ikke å gå her. jeg må begynne å like det. Løypa er litt skummel med høy fart inn på stadion. Det er ofte tryning her, og det liker ikke jeg.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal