Falla innrømmer motivasjonssvikt: – Har vært tungt etter OL

LAHTI/OSLO (NRK): Etter fem sprinter uten seier ble det omsider seier for Maiken Caspersen Falla. Men det har ikke vært lett å motivere seg etter OL i Sør-Korea.

Maiken Caspersen Falla hadde glimrende ski i sprinten i Lahti

VANT: Maiken Caspersen Falla forteller om svikt i motivasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..

Lørdag var hun eneste norske håp i finalen. Blant motstanderne var sprintdronningen Stina Nilsson, som har hatt for vant å slå Falla denne sesongen.

I OL var hun blant favorittene på både sprint og lagsprint. Det endte med sølv på sprinten og bronse på lagsprinten, der hun ble smadret av Nilsson og Diggins mot slutten.

Det gjorde at Falla ikke fikk gå stafetten, der Norge tok gull.

– Det har vært tungt å motivere seg etter OL, men jeg kjente at det løsnet utover dagen. Det er veldig gøy; det e rikke hver dag man tar en verdenscupseier. Dette var skikkelig stort, sier Maiken Caspersen Falla mens smilet vokste seg utover ansiktet i Lahti.

– Ville ikke ha teten

Falla vant sprinten på Lillehammer tidligere denne sesongen, men deretter har seirene uteblitt. Hun står med to andreplasser og tre tredjeplasser i verdenscupen, og gang på gang har hun blitt slått av Stina Nilsson.

Seiersoppskriften i Lahti er velkjent. Hun vant prøve-VM i 2016, tok VM-gullet i fjor og sørget nå for den tredje strake seieren i Lahti.

– Jeg ville ikke ha teten, men jeg fikk den likevel. Da måtte jeg gjøre det beste ut av det. Jeg var i front i fjor også og året før, og da viste jeg at det gikk an, sier Falla i seiersintervjuet.

Maiken Caspersen Falla var best i sprinten i Lahti

TOK SEIEREN: Falla vant etter sterk avslutning.

Gullskiene

I tillegg gikk hun på gullski fra Pyeongchang.

– Jeg gikk på skiene som Ragnhild tok gull med i OL. Det er de samme jeg brukte på lagsprinten. Disse må få hedersplassen i bua, og må bli godt tatt vare på, sier Falla.

– Lahti er en drøm for deg? Du står med tre på rad her nå.

– Jeg liker egentlig ikke å gå her. jeg må begynne å like det. Løypa er litt skummel med høy fart inn på stadion. Det er ofte tryning her, og det liker ikke jeg.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal