Hopp til innhold

Falla innrømmer motivasjonssvikt: – Har vært tungt etter OL

LAHTI/OSLO (NRK): Etter fem sprinter uten seier ble det omsider seier for Maiken Caspersen Falla. Men det har ikke vært lett å motivere seg etter OL i Sør-Korea.

Maiken Caspersen Falla hadde glimrende ski i sprinten i Lahti

VANT: Maiken Caspersen Falla forteller om svikt i motivasjonen.

Laster innhold, vennligst vent..

Lørdag var hun eneste norske håp i finalen. Blant motstanderne var sprintdronningen Stina Nilsson, som har hatt for vant å slå Falla denne sesongen.

I OL var hun blant favorittene på både sprint og lagsprint. Det endte med sølv på sprinten og bronse på lagsprinten, der hun ble smadret av Nilsson og Diggins mot slutten.

Det gjorde at Falla ikke fikk gå stafetten, der Norge tok gull.

– Det har vært tungt å motivere seg etter OL, men jeg kjente at det løsnet utover dagen. Det er veldig gøy; det e rikke hver dag man tar en verdenscupseier. Dette var skikkelig stort, sier Maiken Caspersen Falla mens smilet vokste seg utover ansiktet i Lahti.

– Ville ikke ha teten

Falla vant sprinten på Lillehammer tidligere denne sesongen, men deretter har seirene uteblitt. Hun står med to andreplasser og tre tredjeplasser i verdenscupen, og gang på gang har hun blitt slått av Stina Nilsson.

Seiersoppskriften i Lahti er velkjent. Hun vant prøve-VM i 2016, tok VM-gullet i fjor og sørget nå for den tredje strake seieren i Lahti.

– Jeg ville ikke ha teten, men jeg fikk den likevel. Da måtte jeg gjøre det beste ut av det. Jeg var i front i fjor også og året før, og da viste jeg at det gikk an, sier Falla i seiersintervjuet.

Maiken Caspersen Falla var best i sprinten i Lahti

TOK SEIEREN: Falla vant etter sterk avslutning.

Gullskiene

I tillegg gikk hun på gullski fra Pyeongchang.

– Jeg gikk på skiene som Ragnhild tok gull med i OL. Det er de samme jeg brukte på lagsprinten. Disse må få hedersplassen i bua, og må bli godt tatt vare på, sier Falla.

– Lahti er en drøm for deg? Du står med tre på rad her nå.

– Jeg liker egentlig ikke å gå her. jeg må begynne å like det. Løypa er litt skummel med høy fart inn på stadion. Det er ofte tryning her, og det liker ikke jeg.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal