NRK Meny
Normal

Falla dominerte, men Haga overrasket mest

KUUSAMO/OSLO (NRK): Maiken Caspersen Falla overbeviste på sprinten i Kuusamo, men Ragnhild Haga leverte dagens største overraskelse.

Falla og Haga på pallen

NORSK JUBEL: Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Kuusamo. Ragnhild Haga (t.v.) overrasket og tok tredjeplassen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla fortsatte sprintformen fra sesongåpningen og suste inn til finalen på den klassiske sprinten i verdenscupåpningen i Kuusamo. Både i prologen, kvartfinalen og semifinalen var hun suveren.

I finalen fikk 25-åringen motstand av Stina Nilsson, men Falla var sterkest på oppløpet og vant sesongens første verdenscuprenn.

– Det er så bra det kan bli. Jeg følte meg i bra form og det er godt å få det ut her, sier Falla til NRK.

Ragnhild Haga imponerte stort, og tok tredjeplassen foran lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg er nesten helt sjokka. Og det er gøy stå her med Maiken. Vi har samme smører og trener sammen, så vi er et kjempeteam, sier Haga med et stort smil.

– Det er utrolig kult at hun tar sin første pallplass i sprint, skryter Falla.

Maiken Caspersen Falla vant den klassiske sprinten i Kuusamo.

Fordel Weng

Heidi Weng, som aldri har vært i en finale i Kuusamo, tok viktige bonussekunder i sammendraget i minitouren etter å ha blitt nummer seks. Ned til Johaug er det 21 sekunder.

Heidi Weng

FORDEL: Heidi Weng tok seg til finalen på sprinten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hun seiler opp som sammenlagtfavoritt nå. Dette er gode takter fra Weng, bedre enn på Beitostølen, mener NRKs kommentatorduo Torgeir Bjørn og Jann Post.

Forrige sesong var den norske langrennsdominansen stor. Det er mye som tyder på at den kan bli det i år også. I sprintfinalen gikk nemlig fire nordmenn: Falla, Weng, Haga og Flugstad Østberg. De to siste var svenske Nilsson og Ida Ingemarsdotter.

Johaug ut i kvarten

Therese Johaug

TAPTE SEKUNDER: Therese Johaug røk ut i sprintkvartfinalen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sju norske jenter tok seg videre fra prologen. som Falla vant foran foran Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Også Therese Johaug, Ragnhild Haga og Kathrine Harsem fikk gå kvartfinale.

Therese Johaug ble nummer 15 på prologen, og da Charlotte Kalla røk ut i kvartfinalen, ga det Johaug en fordel. Men den norske jenta endte på fjerdeplass i sitt heat og har 34 sekunder å ta inn på teten før fem-kilometeren i morgen.

– Jeg synes det var en bra kvartfinale, men hadde dårlig feste i bakken. Det blir en spennende helg. Heldigvis er det distanser både i morgen og søndag, så fordelen er vel at Kalla ikke gikk videre, sier Therese Johaug til NRK.


Stillingen i minitouren (1 av 3 renn):

1) Falla 2.29,4, 2) Østberg 0.07,6 min. bak, 3) Nilsson 0.07,9, 4) Haga 0.12,4, 5) Weng 0.13,0, 6) Ingemarsdotter 0.14,4, 7) Harsem 0.20,8, 8) Krista Parmakoksi, Finland 0.23,5, 9) Evelina Settlin, Sverige 0.23,8, 10) Ida Sargent, USA 0.25,0.

Øvrige norske: 13) Jacobsen 0.30,5, 17) Johaug 0.34,1, 35) Hagen 0.41,8, 48) Slind 0.45,3.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania