Hopp til innhold

Eckhoff-stikk etter sprinten: – Jeg tror ikke langrennsløpere er så glade i skiskyttere

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Skiskytter Tiril Eckhoff sjokkerte langrennseliten på Beitostølen, og innrømmer at det stod mye på spill under lørdagens sprint.

Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.

IMPONERTE: Skiskytter Tiril Eckhoff var blant de raskeste på skøytesprinten på Beitostølen, men tviler på at det blir flere langrennskonkurranser fremover.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ikke uventet sikret Maiken Caspersen Falla seieren på skøytesprinten lørdag, men hun fikk tøff motstand fra både junior Kristine Stavås Skistad og skiskytter Tiril Eckhoff.

Eckhoff endte på fjerdeplass og var storfornøyd med resultatet, selv om pallen glapp.

– Det var en liten taktisk bom på slutten der. Jeg ble litt inneklemt og da kommer man ingen vei, men jeg er kjempefornøyd.

Stikk til langrennsløperne

Skiskytteren ble kun slått av Falla, Skistad og Lotta Udnes Weng, og var ikke mer enn 1,34 sekund bak den regjerende verdensmesteren.

Da NRK spurte Eckhoff om hun vurderte å gå mer langrenn denne sesongen, svarte hun tvilende.

– Jeg tror ikke langrennsløpere er så glade i skiskyttere.

Hvorfor ikke?

– Jeg vet ikke, men det som er digg er at jeg nå kan si at skiskyttere faktisk kan gå på ski de også.

Hun avslørte likevel at en verdenscupsprint i langrenn frister, og at hun ville takket ja om tilbudet fra landslagssjefen kom.

Vidar Løfshus på sin side lot seg imponere, og overraske, av det Eckhoff gjorde på Beitostølen, og utelukker ikke en verdenscupplass.

– Går hun mer langrenn, er hun interessant, sier han.

sprintfinale

STERKT FELT: Skiskytter Tiril Eckhoff er ikke vandt med sprint-formatet i langrenn, men ble likevel topp fire mot langrennseliten.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

– Tiril var rå!

19-årige Skistad fikk den beste starten på sprintfinalen, men slet med å holde tempoet midtveis. Falla kom seg forbi, med Eckhoff hakk i hæl. På oppløpet var det likevel liten tvil: Maiken Caspersen Falla er suveren og vant sprinten.

– Jeg føler meg bedre og bedre utover dagen, og når det kommer til finalen klarer jeg å skru til og føler jeg får gjort det beste ut av det, sier Falla.

Hun var også mektig imponert over motstanderen som er vant til å gå med børse på ryggen.

Tiril var jo helt rå i dag, fy søren det var imponerende! Jeg tror vi skal glede oss til å se henne på sesongstarten på Sjusjøen neste helg.

Rutinerte Heidi Weng røk ut allerede i kvartfinalen etter å ha blitt slått av både Maiken Caspersen Falla og Kari Øyre Slind i sitt heat.

VANT: Igjen viste Maiken Caspersen Falla at hun er Norges raskeste kvinne på ski.

Siste nytt

 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester-stjerne bekrefter: Forlater klubben

  Youri Tielemans bekrefter at han forlater Leicester City når kontrakten hans går ut i slutten av juni.

  Belgieren bekrefter det selv på Instagram.

  26-åringen har spilt for Leicester siden 2019 og scoret seiersmålet da Leicester City slo Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen i 2021.

  Men nå, etter nedrykket fra Premier League, er belgieren ferdig.

  Han har den siste tiden blitt koblet til flere klubber, deriblant Manchester United.

  Yuri Tielemans, Leicester
  Foto: Jon Super / AP
 • Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

  Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

  Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

  EHF European League: Kolstad - Drammen HK (28-26)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste