Hopp til innhold

Fall ødela lagsprinten for Norge

Norge havnet bak allerede i den første bakken, og ble nummer fem i kvinnenes lagsprint.

Atrid Uhrenholdt Jacobsen faller i første bakke

Astrid Uhrenholdt er uheldig og faller i den første bakken. Dermed var rennet ødelagt for Norge.

Foto: NRK

Astrid Uhrenholdt Jakobsen og Celine Brun-Lie var ventet å kjempe om medalje etter andreplassen i sitt semifinaleheat, men allerede i den første bakken var rennet ødelagt for de norske jentene.

Franske Karin Laurent Philippot falt foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og 23-åringen måtte stoppe opp. Hun mistet dermed både fart og kontakt med teten.

Noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for det norske laget.

Se hele resultatlista fra kvinnenes sprintfinale

Saken fortsetter under videoen:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Veldig skuffa

– Jeg er veldig skuffa. Det er på en måte ikke min skyld, men jeg må starte opp fra null igjen og da er vi allerede langt bak. Jeg ble jo stiv med en gang etter uhellet, men føler jeg kjemper hardt hele veien, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

– Jeg er mest skuffa over at vi var uheldig i dag, for jeg tror vi kunne vært helt oppe i medaljekampen.

Også lagvenninnen Celine Brun-Lie var langt nede etter den ødelagte sprintfinalen.

– Jeg synes jeg gikk et bra løp, men det var veldig kjedelig å få et uhell som man absolutt ikke vil ha. Men det ble som det ble, sier Brun-Lie.

Se hele sprintfinalen om igjen

Gull til Tyskland

Claudia Nystad og Anna Haag i spurt

Claudia Nystad slo Anna Haag i spurten og sikret gullet for Tyskland.

Foto: Issei Kato / Scanpix/Reuters

Svenske Charlotte Kalla gikk rett i tet på sin første etappe, og etter fallet ble flere lag hengende bak. Til første veksling var Norge og Astrid Uhrenholdt Jacobsen åtte sekunder bak svenskene i tet.

Utover i rennet klarte aldri det norske laget å ta noe særlig inn på teten bestående av Sverige, Tyskland, Russland og Italia.

De fire lagene holdt følge gjennom hele rennet, og det hele måtte avgjøres i en real spurt mellom tyske Claudia Nystad og svenske Anna Haag.

Der viste Nystad styrke og sikret gullet til Tyskland. Sverige tok sølvet 0,6 sekunder bak, mens Russland tok bronsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie ble til slutt nummer fem. 29 sekunder bak Tyskland.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal