NRK Meny
Normal

Fagermo om Lagerbäck-uttalelser: – Trist og feil

FLEKKERØY (NRK): Lars Lagerbäck ga uttrykk for at han ikke er blitt imponert over starten av Eliteserien, men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener landslagssjefen bommer med uttalelsene.

Fagermo

SLÅR TILBAKE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener det er feil å kritisere nivået i Eliteserien.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det synes jeg er trist, og det er feil. For det første kan vi ikke prate ned det viktigste fotballproduktet vi har, som er umåtelig populært. For det andre er jeg helt uenig i det. Norske lag har vist i europaliga-kvalik at de har slått ut gode lag. Jeg synes ikke vi bør ha den type prat i norsk fotball, sier Fagermo.

NRK møter Fagermo etter at Odd har tatt seg enkelt videre fra cupens tredje runde med 3-0-seier over Fløy.

Lagerbäck

LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skiensklubben holder i øyeblikket en 4.-plass i Eliteserien, hvor kun fem poeng skiller 1.- og 7.-plassen.

Tirsdag ble den jevne sesongåpningen vurdert som et svakhetstegn av tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som karakteriserte Eliteserien som «ganske dårlig».

Da nåværende landslagstrener Lars Lagerbäck fikk høre kritikken, uttalte han blant annet:

– Jeg synes ikke det var mange gode kamper i starten av Eliteserien, men det har tatt seg litt opp. Vi ligger der vi ligger, og det kan vi ikke snakke bort, sa Lagerbäck.

– Må prate det opp

Fagermo reagerer på uttalelsene.

– Hvorfor mener du det er uheldig?

– Fordi det gjør at det virker som spillerne er dårligere enn det de er. Hvis du skal være trener og prate ned spillerne, blir jo ikke de bedre. Vi har en enorm interesse rundt produktet, og da må vi prate produktet opp, mener Fagermo.

Han utdyper:

– Det er enkelte elementer i norsk fotball som kan bli bedre, det er ikke noe tvil om det. Det må vi kunne diskutere, men å kritisere en hel liga, den øverste ligaen i norsk fotball, er direkte feil og trist, sier Fagermo.

– Du må være ærlig

Odd-treneren møter imidlertid motstand fra NRK-ekspert Tom Nordlie, som har trent en rekke toppklubber de siste 20 årene.

Han mener landslagssjefen er nødt til å være ærlig i sine vurderinger.

– Jeg er for ærlighet. Hvilken troverdighet har du hvis du snakker opp ligaen? Jeg ser Fagermos poeng med at det ikke skal prates ned, men det viktige med å forandre noe, er at du er ærlig med situasjonen, uansett hva det er, sier Nordlie.

Han er både enig og uenig med trenerkollegene.

– Min opplevelse er at ferdighetsnivået er høyere enn noen gang rent teknisk, men vi har noe å gå på når det gjelder individuelle valg og det lagtaktiske, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Mowinckel inn til sjetteplass

  Ragnhild Mowinckel leverte karrierebeste i fredagens verdenscuprenn i utfor. I Cortina endte hun på sjetteplass, 1,07 bak italienske Sofia Goggia, som vant på hjemmebane.

  Lindsey Vonn ble nummer to, mens Mikaela Shiffrin ble treer.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Lett match for Nadal

  Topprangerte Rafael Nadal fikk en enkel jobb i tredje runde av Australian Open. Spanjolen slo bosnieren Damir Dzumhur i strake sett med sifrene 6-1, 6-3, 6–1.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
VM skiflyging: Kvalifisering
V-cup skøyter: 500 m menn
Vinterstudio
Vinterstudio
EM kunstløp: Menn