NRK Meny
Normal

Fagermo om Lagerbäck-uttalelser: – Trist og feil

FLEKKERØY (NRK): Lars Lagerbäck ga uttrykk for at han ikke er blitt imponert over starten av Eliteserien, men Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener landslagssjefen bommer med uttalelsene.

Fagermo

SLÅR TILBAKE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener det er feil å kritisere nivået i Eliteserien.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Det synes jeg er trist, og det er feil. For det første kan vi ikke prate ned det viktigste fotballproduktet vi har, som er umåtelig populært. For det andre er jeg helt uenig i det. Norske lag har vist i europaliga-kvalik at de har slått ut gode lag. Jeg synes ikke vi bør ha den type prat i norsk fotball, sier Fagermo.

NRK møter Fagermo etter at Odd har tatt seg enkelt videre fra cupens tredje runde med 3-0-seier over Fløy.

Lagerbäck

LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skiensklubben holder i øyeblikket en 4.-plass i Eliteserien, hvor kun fem poeng skiller 1.- og 7.-plassen.

Tirsdag ble den jevne sesongåpningen vurdert som et svakhetstegn av tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen, som karakteriserte Eliteserien som «ganske dårlig».

Da nåværende landslagstrener Lars Lagerbäck fikk høre kritikken, uttalte han blant annet:

– Jeg synes ikke det var mange gode kamper i starten av Eliteserien, men det har tatt seg litt opp. Vi ligger der vi ligger, og det kan vi ikke snakke bort, sa Lagerbäck.

– Må prate det opp

Fagermo reagerer på uttalelsene.

– Hvorfor mener du det er uheldig?

– Fordi det gjør at det virker som spillerne er dårligere enn det de er. Hvis du skal være trener og prate ned spillerne, blir jo ikke de bedre. Vi har en enorm interesse rundt produktet, og da må vi prate produktet opp, mener Fagermo.

Han utdyper:

– Det er enkelte elementer i norsk fotball som kan bli bedre, det er ikke noe tvil om det. Det må vi kunne diskutere, men å kritisere en hel liga, den øverste ligaen i norsk fotball, er direkte feil og trist, sier Fagermo.

– Du må være ærlig

Odd-treneren møter imidlertid motstand fra NRK-ekspert Tom Nordlie, som har trent en rekke toppklubber de siste 20 årene.

Han mener landslagssjefen er nødt til å være ærlig i sine vurderinger.

– Jeg er for ærlighet. Hvilken troverdighet har du hvis du snakker opp ligaen? Jeg ser Fagermos poeng med at det ikke skal prates ned, men det viktige med å forandre noe, er at du er ærlig med situasjonen, uansett hva det er, sier Nordlie.

Han er både enig og uenig med trenerkollegene.

– Min opplevelse er at ferdighetsnivået er høyere enn noen gang rent teknisk, men vi har noe å gå på når det gjelder individuelle valg og det lagtaktiske, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag