Nå vil Fagermo ha kunstgress overalt

Odd-treneren skyldte på gresset etter at laget hans tok et heldig poeng borte mot Viking søndag.

Fagermo og Jonevret

UENIGE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo likte dårlig underlaget på Viking stadion søndag.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble som forventet. Vi visste det var vår her oppe ennå og at ballen dermed ville hoppe og sprette litt, sier Dag-Eilev Fagermo til NRK etter 1-1-kampen søndag.

Odd-treneren var godt fornøyd med å ha stjålet med seg poeng fra Stavanger. Han kunne imidlertid ikke motstå å skylde den spillemessig svake prestasjonen på gressteppet til siddisene, som forøvrig er kjent for å være ett av de beste i landet.

– Det var en fysisk krigekamp. Viking tok konsekvensen av underlaget, som de også gjorde mot Molde forrige helg. Det forsøkte vi også, men etterhvert fikk Viking gunstige brudd som de skapte sjanser på, forklarer Fagermo.

– Alle burde ha kunstgress

Denne sesongen er den første 50 prosent kunstgress på eliteseriearenaene. Odd-treneren mener enda flere lag burde legge om.

– Spesielt på våren vil ikke de med gress få ut den fotballen de står inne for. Molde tok konsekvensen av det i fjor, og ble seriemestere. Jeg mener alle skal ha kunstgress - også Viking, Brann og Lillestrøm, hevder Fagermo.

Mener du underlaget i Stavanger er dårlig?

– Jeg vet ikke om noe bedre enn dette i Norge. Denne bana er ikke ræva, jeg sier ikke det. Men den er ikke som Ullevaal på cupfinalen i november.

– Låter dumt

Viking-trener Kjell Jonevret lar seg uttalelsene fra Dag-Eilev Fagermo stå for seg selv.

– Du hører selv hvor dumt det låter. Vi har den beste banen i landet. Den er strøken, sier han bestemt til NRK.

– Dette er bare en dårlig unnskyldning for at Odd ikke fikk det til. Nei, de får gå hjem og trene.

– Eliteserien trenger gress

Nils Johan Semb

VIL HA VARIASJON: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror framtida inneholder både kunst- og naturgress på norske fotballbaner.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb avviser også gresskritikken fra Skien, og mener stikk i strid det er bra med variasjon i banedekker i serien.

– Om norske klubber skal konkurrere i Europa må de spille på gress. Derfor er det en fordel med begge underlag, forklarer han.

– Vi streber etter så gode spilleflater som mulig. Det går fortere på gode underlag, noe som fremmer god fotball. Noen steder er det ut ifra klimatiske forhold helt naturlig med kunstgress, mens det andre steder er fullt mulig å ha gode gressbaner hele sesongen, sier Semb.

Siste nytt

 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal