NRK Meny
Normal

Nå vil Fagermo ha kunstgress overalt

Odd-treneren skyldte på gresset etter at laget hans tok et heldig poeng borte mot Viking søndag.

Fagermo og Jonevret

UENIGE: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo likte dårlig underlaget på Viking stadion søndag.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble som forventet. Vi visste det var vår her oppe ennå og at ballen dermed ville hoppe og sprette litt, sier Dag-Eilev Fagermo til NRK etter 1-1-kampen søndag.

Odd-treneren var godt fornøyd med å ha stjålet med seg poeng fra Stavanger. Han kunne imidlertid ikke motstå å skylde den spillemessig svake prestasjonen på gressteppet til siddisene, som forøvrig er kjent for å være ett av de beste i landet.

– Det var en fysisk krigekamp. Viking tok konsekvensen av underlaget, som de også gjorde mot Molde forrige helg. Det forsøkte vi også, men etterhvert fikk Viking gunstige brudd som de skapte sjanser på, forklarer Fagermo.

– Alle burde ha kunstgress

Denne sesongen er den første 50 prosent kunstgress på eliteseriearenaene. Odd-treneren mener enda flere lag burde legge om.

– Spesielt på våren vil ikke de med gress få ut den fotballen de står inne for. Molde tok konsekvensen av det i fjor, og ble seriemestere. Jeg mener alle skal ha kunstgress - også Viking, Brann og Lillestrøm, hevder Fagermo.

Mener du underlaget i Stavanger er dårlig?

– Jeg vet ikke om noe bedre enn dette i Norge. Denne bana er ikke ræva, jeg sier ikke det. Men den er ikke som Ullevaal på cupfinalen i november.

– Låter dumt

Viking-trener Kjell Jonevret lar seg uttalelsene fra Dag-Eilev Fagermo stå for seg selv.

– Du hører selv hvor dumt det låter. Vi har den beste banen i landet. Den er strøken, sier han bestemt til NRK.

– Dette er bare en dårlig unnskyldning for at Odd ikke fikk det til. Nei, de får gå hjem og trene.

– Eliteserien trenger gress

Nils Johan Semb

VIL HA VARIASJON: Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror framtida inneholder både kunst- og naturgress på norske fotballbaner.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Toppfotballsjef Nils Johan Semb avviser også gresskritikken fra Skien, og mener stikk i strid det er bra med variasjon i banedekker i serien.

– Om norske klubber skal konkurrere i Europa må de spille på gress. Derfor er det en fordel med begge underlag, forklarer han.

– Vi streber etter så gode spilleflater som mulig. Det går fortere på gode underlag, noe som fremmer god fotball. Noen steder er det ut ifra klimatiske forhold helt naturlig med kunstgress, mens det andre steder er fullt mulig å ha gode gressbaner hele sesongen, sier Semb.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal