Fabris trakk seg fra 10.000

Enrico Fabris trakk seg tirsdag fra 10.000 meter skøyter i OL på grunn av en forkjølelse. Men jakten på reserven ble vanskelig.

Enrico Fabris

Enrico Fabris har ikke fått det til å stemme i Vancouver. Skøytekongen fra OL i Torino trakk seg tirsdag fra 10.000 meter.

Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

Først en time før start kom avbudet fra italieneren.

Enrico Fabris

Tyske Patrick Beckert var første reserve til å rykke inn, men den tyske lagledelsen greide ikke å spore ham opp i tide.

- Vi satte himmel og jord i bevegelse, men først noen minutter før start greide vi å få tak i ham. Da var det naturligvis for sent, sa lagleder Helge Jasch.

- Hadde vi fått beskjed om forfallet en time tidligere, hadde det gått.

Svake resultater

Heller ikke andre reserver var klare, og dermed ble det bare 15 løpere på milløpet. Amerikanske Ryan Bedford måtte gå alene i første par og kom i mål på 13.40,20.

Fabris har ikke hatt klaff i OL, med bare 7. plass på 5000 og 10. plass på 1500 meter. Han tok to gull (1500 og lagtempo) og en bronse (5000).

Foreløpig er det uvisst om 28-åringen blir frisk i tide til lagtempoen fredag og lørdag.

Siste nytt

 • Ødegaard med ny scoring for Vitesse

  Martin Ødegaard scoret et strålende mål og bidro sterkt til at Vitesse slo Venlo 2-1 i nederlandsk æresdivisjon i fotball lørdag. Scoringen var drammenserens andre i ligaen denne sesongen.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp / NTB scanpix
 • Ronaldo avgjorde byderbyet

  Cristiano Ronaldo scoret kampens eneste mål fra straffemerket og ble matchvinner da Juventus slo Torino i lørdagens byderby i italiensk Serie A. Dermed kunne Juventus-spillerne juble for klubbens mål nummer 5000 i Serie A-sammenheng.

  Champions League - Group Stage - Group H - Juventus v Manchester United
  Foto: Massimo Pinca / Reuters
 • Maars Johnsen ble matchvinner

  Bjørn Maars Johnsen scoret 2-1-målet og ble matchvinner på overtid da AZ Alkmaar slo Excelsior i nederlandsk fotball lørdag. Den norske landslagsspissen startet kampen på benken, men ble byttet inn med 18 minutter igjen å spille.

  Privatlandskamp i fotball mellom Norge-Sverige
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal