Hopp til innhold

Fabris trakk seg fra 10.000

Enrico Fabris trakk seg tirsdag fra 10.000 meter skøyter i OL på grunn av en forkjølelse. Men jakten på reserven ble vanskelig.

Enrico Fabris

Enrico Fabris har ikke fått det til å stemme i Vancouver. Skøytekongen fra OL i Torino trakk seg tirsdag fra 10.000 meter.

Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

Først en time før start kom avbudet fra italieneren.

Enrico Fabris

Tyske Patrick Beckert var første reserve til å rykke inn, men den tyske lagledelsen greide ikke å spore ham opp i tide.

- Vi satte himmel og jord i bevegelse, men først noen minutter før start greide vi å få tak i ham. Da var det naturligvis for sent, sa lagleder Helge Jasch.

- Hadde vi fått beskjed om forfallet en time tidligere, hadde det gått.

Svake resultater

Heller ikke andre reserver var klare, og dermed ble det bare 15 løpere på milløpet. Amerikanske Ryan Bedford måtte gå alene i første par og kom i mål på 13.40,20.

Fabris har ikke hatt klaff i OL, med bare 7. plass på 5000 og 10. plass på 1500 meter. Han tok to gull (1500 og lagtempo) og en bronse (5000).

Foreløpig er det uvisst om 28-åringen blir frisk i tide til lagtempoen fredag og lørdag.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste