NRK Meny
Normal

Fabris trakk seg fra 10.000

Enrico Fabris trakk seg tirsdag fra 10.000 meter skøyter i OL på grunn av en forkjølelse. Men jakten på reserven ble vanskelig.

Enrico Fabris

Enrico Fabris har ikke fått det til å stemme i Vancouver. Skøytekongen fra OL i Torino trakk seg tirsdag fra 10.000 meter.

Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

Først en time før start kom avbudet fra italieneren.

Enrico Fabris

Tyske Patrick Beckert var første reserve til å rykke inn, men den tyske lagledelsen greide ikke å spore ham opp i tide.

- Vi satte himmel og jord i bevegelse, men først noen minutter før start greide vi å få tak i ham. Da var det naturligvis for sent, sa lagleder Helge Jasch.

- Hadde vi fått beskjed om forfallet en time tidligere, hadde det gått.

Svake resultater

Heller ikke andre reserver var klare, og dermed ble det bare 15 løpere på milløpet. Amerikanske Ryan Bedford måtte gå alene i første par og kom i mål på 13.40,20.

Fabris har ikke hatt klaff i OL, med bare 7. plass på 5000 og 10. plass på 1500 meter. Han tok to gull (1500 og lagtempo) og en bronse (5000).

Foreløpig er det uvisst om 28-åringen blir frisk i tide til lagtempoen fredag og lørdag.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang