NRK Meny
Normal

Fabris trakk seg fra 10.000

Enrico Fabris trakk seg tirsdag fra 10.000 meter skøyter i OL på grunn av en forkjølelse. Men jakten på reserven ble vanskelig.

Enrico Fabris

Enrico Fabris har ikke fått det til å stemme i Vancouver. Skøytekongen fra OL i Torino trakk seg tirsdag fra 10.000 meter.

Foto: Matt Dunham / Scanpix/AP

Først en time før start kom avbudet fra italieneren.

Enrico Fabris

Tyske Patrick Beckert var første reserve til å rykke inn, men den tyske lagledelsen greide ikke å spore ham opp i tide.

- Vi satte himmel og jord i bevegelse, men først noen minutter før start greide vi å få tak i ham. Da var det naturligvis for sent, sa lagleder Helge Jasch.

- Hadde vi fått beskjed om forfallet en time tidligere, hadde det gått.

Svake resultater

Heller ikke andre reserver var klare, og dermed ble det bare 15 løpere på milløpet. Amerikanske Ryan Bedford måtte gå alene i første par og kom i mål på 13.40,20.

Fabris har ikke hatt klaff i OL, med bare 7. plass på 5000 og 10. plass på 1500 meter. Han tok to gull (1500 og lagtempo) og en bronse (5000).

Foreløpig er det uvisst om 28-åringen blir frisk i tide til lagtempoen fredag og lørdag.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale