NRK Meny
Normal

- Det har vært en tung periode

Ezinne Okparaebo vant 100-meteren i lag-EM i Izmir, men tiden ble bare 11,48 i svak motvind. – Jeg har sluttet å bry meg om tider, sier hun til NRK.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo vant på lørdag, men har hatt en tøff uke siden Bislett Games. Bildet er tatt etter 100 meter for kvinner under EM i friidrett 2010.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Ezinne Okporaebo

Ezinne Okporaebo smilte til kameraet etter 100-meteren i Izmir.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Okparaebo sprudlet under Bislett Games, men etter stevnet på hjemmebane har hun opplevd en smule motgang.

BUL-jenta holder norgesrekorden på 100 meter med 11,23, men i motvinden på lørdag var hun sjanseløs på en slik tid.

– Ærlig talt, jeg løp alt jeg hadde. Det har vært en tung periode, og det har ikke sluppet taket. Jeg har sluttet å bry meg om tider i hvert eneste løp, i dag var det de tolv poengene som var viktig, sier Okparaebo til NRK.

Likevel hadde 23-åringen full kontroll i feltet i lag-EMs nest øverste divisjon, og vant klart. Rumenske Andreea Ograzeanu på annenplass ble slått med sju hundredeler.

– Har følt meg nede etter Bislett

Sesongens store mål er VM i Daegu i august og september, og Okparaebo er fortsatt stinn av trening.

I tillegg kan det ofte være krevende både fysisk og mentalt med fokuset og spenningen som knyttes til et Diamond League-stevne på hjemmebane.

– Det har vært en slitsom uke for meg. Etter Bislett Games forrige torsdag har jeg følt meg litt nede. Jeg har fortsatt mye trening i kroppen også, men jeg føler jeg fikk tatt ut det jeg var god for under de forholdene som var her på banen i Izmir i dag, sa Okparaebo til NTB etter målgang.

Les: Vinden stoppet Ezinnes norgesrekord på Bislett

Hun skal også løpe 200 meter for Norge i lagmesterskapet i år. Det er en distanse hun ikke har løpt siden i lag-EM i Bergen i fjor.

– Det er klart jeg er litt spent på 200-meteren, men jeg frykter den ikke. Du kan vel heller si at jeg tar den som en utfordring, fortsetter Okparaebo.

Ezinne Okparaebo

Ezinne Okparaebo vinner 100-meteren i Izmir på lørdag. Likevel er ikke alt fryd og gammen.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Full pott for sprinterne

Jaysuma Saidy Ndure

Jaysuma Saidy Ndure løper inn til seier og 12 norske poeng på 100-meteren for herrer i Izmir.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Formsvikt eller ikke - sprinterne gjorde jobben for Norge i jakten på opprykk til superligaen i lag-EM i friidrett.

Okparaebo fikk 12 poeng for sin førsteplass, og Jaysuma Saidy Ndure fulgte opp med 10,19 og seier på herrenes 100 meter.

«Jays» brukte litt tid på å komme igang, men da han fikk opp toppfarten var det ingen tvil om hvem som var raskest.

Nordmannen er den tredje raskeste europeeren på 100 meter i år, og da ble det lett match med feltet i lag-EM på andre nivå.

– Dette var helt greit. Jeg hadde full kontroll selv om starten var dårlig. Jeg hadde sett på vindforholdene at det ville bli tungt, og sparte krefter. 10,19 under slike forhold beviser at jeg er der jeg skal være, sier Saidy Ndure til NRK.

– Nå må jeg restituere meg fort. Jeg må jo kanskje inn på stafettlaget på 400 meter også, sier «Jays», som fortsatt ikke regner med å ha toppformen inne på en god stund.

Les: Ndure: – Jeg slår Bolt neste gang

Fjerde- og tredjeplass

Ingvill Måkestad Bovim ble nummer fire på 800 meter, og sikret dermed Norge ytterligere poeng i kampen om opprykk.

– Dette var et løp helt etter planen. Jeg skulle bruke denne distansen som trening til VM, der det kan være lurt i et forsøksheat å kunne ligge først i feltet. jeg hadde en god førsterunde, men ble for ivrig de neste to hundre. Jeg skulle kanskje hatt en tredjeplass, men fjerde er helt greit, sier Måkestad Bovim til NRK.

Stavhopper Cathrine Larsåsen følte seg i knallform, men endte på en noe ergelig tredjeplass med 4,15.

– Jeg skulle over 4,30 i dag – og kanskje 4,40. Jeg er i utrolig god form, sier Larsåsen, som var misfornøyd med at man bare har fire riv totalt i lag-EM.

– Jeg slet med vinden og valg av stav. De to første forsøkene hoppet jeg med for myke staver. Det høres kanskje rart ut, men det er vanskelig å velge riktig stav på de lave høydene når jeg er i så god form, sier Larsåsen til NRK.

Tidligere på dagen løp Stine Tomb på 56,38 og klarte andreplass på 400 meter hekk for kvinner.

Spennende kamp om opprykk

De solide resultatene gjør at Norge ligger på tredjeplass etter første dag med 150,5 poeng.

De tre beste lagene rykker opp, og det ser ut som Norge må kjempe med Beliga (144 poeng) og Romania (142 poeng) om den siste opprykksplassen.

Les: Vil rett tilbake til Superligaen

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal