NRK Meny
Normal

Okparaebo varsler endringer: – Det gikk ikke slik det skulle gå

ZÜRICH (NRK.no): Ezinne Okparaebo var skuffet, men fattet etter å ha røket ut i semifinalen på 100-meteren i EM. 26-åringen vedgår at hun må gjøre forandringer til neste sesong.

EzinneOkbaraebo løper sin semifinale på 100 meter i EM

Se løpet til Okparaebo i semifinalen i friidretts-EM.

– Det gikk ikke slik det skulle gå. Sånn er det. Det er små marginer i sprint. Det er bare å fortsette å gi alt, sa en Okparaebo til pressen etter at det var klart at hun ikke ble klar for finalen på 100 meter.

Ezinne Okparaebo løp inn til fjerdeplass i sitt heat og var avhengig av tidene i de andre heatene for å gå videre. Tiden til Okparaebo var 11.46 - litt skuffende etter at hun klarte 11.24 i forsøksheatet.

– Man må se litt på vind også, vi hadde ganske mye motvind og de andre hadde ikke så mye motvind. Noen ganger har man dagen andre ganger ikke, forklarte hun om den litt svake tiden.

– Det ble et stressende løp

Okparaebo vedgår at hun må gjøre endringer før neste sesong.

Hun var i finalen både i 2010 og 2010, og å ikke komme til finalen i år var naturlig nok derfor en nedtur.

– Det er mye. Jeg må sette meg ned etter sesongen og se på det hele. Det blir en intern evaluering etter sesongen, sier Okparaebo til NRK, uten å ville utdype ytterligere.

– Er du fornøyd med støtteapparatet du har rundt deg?

– Ja, da. Det er helt ok, sier hun.

Da hun gikk i mål i semfinalen hadde hun fortsatt sjansen til å gå videre på tid, men allerede i andre heat ble tiden hennes slått.

– Jeg føler jeg slipper til hun bak meg. Jeg tror det ble et stressende løp. I stedet for å løpe helt inn så tenker jeg «nå kommer de», sa Okparaebo til NRK etter løpet.

Hun er ute av EM med en ordinær tid i semifinalen i EM

Se intervjuet med Ezinne Okparaebo like etter målgang. Det var ikke klart at hun var helt ute på dette tidspunktet.

Favoritten Schippers vant

Dafne Schippers fra Nederland vant til slutt 100 meter for kvinner.

Okparaebos tid holdt bare til en 15. plass totalt i semifinalen.

– Det er en fantastisk start på Ezinne, også blir det kanskje litt anstrengt i siste halvdel. Litt høye skuldre og litt lave hofter, var konklusjonen til NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Se alle resultatene her.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal