NRK Meny
Normal

Okparaebo varsler endringer: – Det gikk ikke slik det skulle gå

ZÜRICH (NRK.no): Ezinne Okparaebo var skuffet, men fattet etter å ha røket ut i semifinalen på 100-meteren i EM. 26-åringen vedgår at hun må gjøre forandringer til neste sesong.

EzinneOkbaraebo løper sin semifinale på 100 meter i EM

Se løpet til Okparaebo i semifinalen i friidretts-EM.

– Det gikk ikke slik det skulle gå. Sånn er det. Det er små marginer i sprint. Det er bare å fortsette å gi alt, sa en Okparaebo til pressen etter at det var klart at hun ikke ble klar for finalen på 100 meter.

Ezinne Okparaebo løp inn til fjerdeplass i sitt heat og var avhengig av tidene i de andre heatene for å gå videre. Tiden til Okparaebo var 11.46 - litt skuffende etter at hun klarte 11.24 i forsøksheatet.

– Man må se litt på vind også, vi hadde ganske mye motvind og de andre hadde ikke så mye motvind. Noen ganger har man dagen andre ganger ikke, forklarte hun om den litt svake tiden.

– Det ble et stressende løp

Okparaebo vedgår at hun må gjøre endringer før neste sesong.

Hun var i finalen både i 2010 og 2010, og å ikke komme til finalen i år var naturlig nok derfor en nedtur.

– Det er mye. Jeg må sette meg ned etter sesongen og se på det hele. Det blir en intern evaluering etter sesongen, sier Okparaebo til NRK, uten å ville utdype ytterligere.

– Er du fornøyd med støtteapparatet du har rundt deg?

– Ja, da. Det er helt ok, sier hun.

Da hun gikk i mål i semfinalen hadde hun fortsatt sjansen til å gå videre på tid, men allerede i andre heat ble tiden hennes slått.

– Jeg føler jeg slipper til hun bak meg. Jeg tror det ble et stressende løp. I stedet for å løpe helt inn så tenker jeg «nå kommer de», sa Okparaebo til NRK etter løpet.

Hun er ute av EM med en ordinær tid i semifinalen i EM

Se intervjuet med Ezinne Okparaebo like etter målgang. Det var ikke klart at hun var helt ute på dette tidspunktet.

Favoritten Schippers vant

Dafne Schippers fra Nederland vant til slutt 100 meter for kvinner.

Okparaebos tid holdt bare til en 15. plass totalt i semifinalen.

– Det er en fantastisk start på Ezinne, også blir det kanskje litt anstrengt i siste halvdel. Litt høye skuldre og litt lave hofter, var konklusjonen til NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Se alle resultatene her.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge