Okparaebo tar konkurransepause

Ezinne Okparaebo sliter med skade og må stå over konkurranser i en periode fremover.

Sommer OL i London 2012

Verken skumputer eller andre triks hjelper lenger for å dempe smertene i Ezinne Okparaebos vonde tå. Sprinteren tar konkurransepause i minst to uker.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg har slitt med smerter i tåa hele sesongen. Nå er jeg på andre måneden med vondt, og alt blir litt halvveis. Det vil jeg ikke at det skal være, sier Ezinne Okparaebo til NRK.

Sprinteren har derfor bestemt seg for å ta pause fra konkurranse på ubestemt tid.

– Jeg tenker det blir to uker i første omgang, men jeg vet ikke helt sikkert når jeg er tilbake. Jeg skal legge en plan for det senere i dag, sier hun.

Løp med skumpute

Okparaebo har hatt vondt i tåa i alle konkurransene hun har deltatt i denne sesongen.

Under Bislett Games løp hun med en skumpute i skoen i et forsøk på å dempe smertene. Da løp hun inn til sin beste tid i år med 11.30 på 100-meteren.

24-åringen ble på forhånd rådet til å stå over konkurransen, men hadde så lyst å løpe foran hjemmepublikummet at hun lot det stå til. Hun har også deltatt i konkurranser i ettertid.

Tar ikke ferie

Nå har Okparaebo imidlertid innsett at det eneste som kan hjelpe tåa, er mindre belastning. Men noen ferie blir det likevel ikke.

– He,he, nei, jeg må jo trene. Jeg tar ikke sommerferie selv om jeg gjerne hadde hatt lyst til det. I stedet skal jeg terpe på teknikk og trene litt alternativt, sier hun.

Okparaebo står dermed over Diamond League i Paris på lørdag. Enn så lenge frykter hun ikke at VM i august står i fare.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal