NRK Meny
Normal

Okparaebo tar konkurransepause

Ezinne Okparaebo sliter med skade og må stå over konkurranser i en periode fremover.

Sommer OL i London 2012

Verken skumputer eller andre triks hjelper lenger for å dempe smertene i Ezinne Okparaebos vonde tå. Sprinteren tar konkurransepause i minst to uker.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg har slitt med smerter i tåa hele sesongen. Nå er jeg på andre måneden med vondt, og alt blir litt halvveis. Det vil jeg ikke at det skal være, sier Ezinne Okparaebo til NRK.

Sprinteren har derfor bestemt seg for å ta pause fra konkurranse på ubestemt tid.

– Jeg tenker det blir to uker i første omgang, men jeg vet ikke helt sikkert når jeg er tilbake. Jeg skal legge en plan for det senere i dag, sier hun.

Løp med skumpute

Okparaebo har hatt vondt i tåa i alle konkurransene hun har deltatt i denne sesongen.

Under Bislett Games løp hun med en skumpute i skoen i et forsøk på å dempe smertene. Da løp hun inn til sin beste tid i år med 11.30 på 100-meteren.

24-åringen ble på forhånd rådet til å stå over konkurransen, men hadde så lyst å løpe foran hjemmepublikummet at hun lot det stå til. Hun har også deltatt i konkurranser i ettertid.

Tar ikke ferie

Nå har Okparaebo imidlertid innsett at det eneste som kan hjelpe tåa, er mindre belastning. Men noen ferie blir det likevel ikke.

– He,he, nei, jeg må jo trene. Jeg tar ikke sommerferie selv om jeg gjerne hadde hatt lyst til det. I stedet skal jeg terpe på teknikk og trene litt alternativt, sier hun.

Okparaebo står dermed over Diamond League i Paris på lørdag. Enn så lenge frykter hun ikke at VM i august står i fare.

Siste nytt

 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen.

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag